Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 травня 2024, 00:31
1794
1

Верес – Минай. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Битва аутсайдерів

| Оновлено 08 травня 2024, 00:31
1794
1
Верес – Минай. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У понеділок, 6 травня, відбудеться поєдинок 27 туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрінуться «Верес» та «Минай». Обидві команди перебувають на дні турнірної таблиці та ведуть боротьбу за збереження прописки в еліті українського футболу.

Верес

Рівненський клуб знаходиться у зоні вильоту, лише на одне очко випереджаючи свого найближчого суперника. Трохи парадоксальним виглядає той факт, що один із аутсайдерів чемпіонату минулого року зумів відібрати очки у «Шахтаря» та «Динамо». Великих проблем «червоно-чорні» відчувають із завершенням своїх атак: 2024-го «Верес» забив більше одного голу лише у переможному матчі з «Оболонню». Тиждень тому рівняни програли львівському «Руху» з рахунком 1:3, а потім провели перенесену гру з «Динамо», в якій також поступилися - 0:3. У Києві ворота червоно-чорних захищав Вадим Ющишин, який є третім воротарем рівненської команди.

Утім, у рівнян ще будуть можливості виправити ситуацію. Адже попереду – дуелі з прямими конкурентами: «Минаєм», «Зорею», «Металістом 1925». У понеділок зможе допомогти своїй команді бразилець Яго Сікейра, який пропускав зустріч із «Динамо» через дискваліфікацію. Близький до повернення на поле чорногорець Марко Мрвальєвич, який відновився після пошкодження. А ось Денис Янаков продовжує перебувати у лазареті. Під питанням участь у відповідальній дуелі із закарпатцями захисника Євгена Морозка.

Минай

Минулого туру закарпатці обіграли «Чорноморець» і нарешті залишили останнє місце турнірної таблиці. Але суботня перемога «Металіста 1925» знову перевела «Минай» у статус головного аутсайдера нашого чемпіонату. Загалом тренерський штаб Желько Любеновича, який у листопаді минулого року очолив минайців, робить відчайдушні спроби врятувати команду від вильоту до Першої ліги. І слід визнати, прогрес у грі закарпатців спостерігається. Після зимової перерви «Минай» здобув три перемоги, адже до цього закарпатці у 16-ти матчах не могли обіграти суперників.

Для Любеновича робота у «Минаї» – хороший шанс заявити про себе на тренерській ниві. «З першого дня перебування в клубі я хотів донести до керівництва, що у нас є шанси на порятунок, і що я вірю і віритиму в це. Ми ніколи не відмовлялися від віри, що ми можемо залишитися. Ми ще нічого не зробили, ще багато роботи попереду. Але всі в клубі живуть для цієї команди, працюють для цієї команди і далі робитимуть все для того, щоб «Минай» залишився в УПЛ», – сказав сербський фахівець. У складі закарпатського клубу виступають три екс-гравці «Вереса» – Олександр Бандура, Дмитро Немчанінов та Сергій Петько.

Статистика зустрічей

Раніше суперники провели вісім очних дуелей, чотири з яких відбулися в УПЛ. І в елітному дивізіоні минайці ще не обігравали рівнян: одну перемогу здобув «Верес» і тричі фіксувався нічийний результат. Причому внічию завершилися три попередні зустрічі команд. У першому колі поточного чемпіонату у Минаї голів команди не забили.

Прогноз на протистояння

Ціну набраних очок у майбутньому матчі для обох команд важко переоцінити. Тому очікуємо на безкомпромісну боротьбу в Рівному: суперники битимуться за результат. Навряд чи в цьому поєдинку ми побачимо багато голів, адже «Верес» та «Минай» не вражають результативністю. На боці рівнян буде домашнє поле, але вважаємо, що команди знову поділять очки.

Орієнтовні склади:

«Верес»: Когут, Шевченко, Жуліо Сезар, Кучеренко, Балан, Курко, Кучеров, Шастал, Сікейра, Шарай, Гайдучик

«Минай»: Кемкін, Кисіль, Чуєв, Скиба, Дмитрук, Петько, Семотюк, Кораблін, Вакула, Устименко, Ременяк

6 травня, понеділок

«Верес» – «Минай»
Рівне. Стадіон «Авангард». 18:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал УПЛ ТБ
ВЕРЕС – МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. «Вся Україна з тобою». Шевченко приїхав підтримати Усика
Футбол | 18 травня 2024, 15:18 1
ФОТО. «Вся Україна з тобою». Шевченко приїхав підтримати Усика

Легендарні українські спортсмени зробили спільну фотографію

Чісора розповів, хто божевільніший: Усик чи Ф'юрі. Британець навів аргумент
Бокс | 18 травня 2024, 00:19 1
Чісора розповів, хто божевільніший: Усик чи Ф'юрі. Британець навів аргумент

Дерек прокоментував майбутній поєдинок Олександра та Тайсона Ф'юрі

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
CrimeaDonbas
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил