Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 15 травня 2024, 18:05
26589
30

20 років такого не було. Довбик повторив досягнення легендарного Шевченка

Українець забив 20 голів у Ла Лізі

| Оновлено 15 травня 2024, 18:05
26589
30
20 років такого не було. Довбик повторив досягнення легендарного Шевченка
ФК Жирона. Андрій Шевченко и Артем Довбик

4 травня відбувся матч 34-го туру Ла Ліги 2023/24 між командами «Жирона» та «Барселона». Гра завершилась із рахунком 4:2 на користь господарів поля.

Нападник «червоно-білих» Артем Довбик вийшов у стартовому складі. Довбик відіграв увесь поєдинок і відзначився голом і асистом.

Артем забив 20-й гол у Ла Лізі і став першим українським гравцем за останні 20 років, який забив 20+ голів у топ-5 європейських лігах. Востаннє подібне вдалося зробити легендарному українському голеадору Андрію Шевченку, який у сезоні 2003/04 забив 24 голи в італійській Серії А за «Мілан». Зазначимо, що у 2004 Шевченко виграв «Золотий м'яч».

Оцініть матеріал
(370)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Визначились півфінальні пари турніру
Хокей | 24 травня 2024, 00:02 0
ЧС з хокею. Визначились півфінальні пари турніру

Чотири найкращі команди пробилися до 1/2 фіналу

Воррен зізнався, що Ф'юрі сказав йому у роздягальні після поразки Усику
Бокс | 23 травня 2024, 19:43 0
Воррен зізнався, що Ф'юрі сказав йому у роздягальні після поразки Усику

Тайсон програв українському боксеру Олександру Усику у мегафайті за абсолют

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sheva19
В Серии А времён Шевы Выступало несколько обладателей Золотого мяча .А сейчас в Ла лиге кроме Модрича хоть есть обладатель золотого мяча?
ALM
Тодішня серія А була найкращим чемпіонатом у світі і по гравцям, і по командам, і по грі. Вважайте, що це типу нинішньої англійської прем'єр ліги. Тому досягнення Шеви можна вважати поки що недосяжним для інших.  В нинішній ла-лізі колишні "міцні середняки" (Севілья, Віляреал, Валенсія), які нав'язували боротьбу топам, здали позиції. Тому чемпіонат перетворився на суперництво Реала та Барси. Добре, що туди втрутилася Жирона.
В усякому випадку, Артему так тримати і не зупинятися.
kelym
І що - введеться?
Sergio
Довбик, звісно, слабший за Шеву в грі. Але є один момент... Чому у Артема є шанс бути забивним? Бо він іншого типу нападник - він таранний форвард. А Шева дуже часто розганяв атаки сам, чи брав участь у розгоні з центру поля. Якщо б Довбик виконував таку роль, як Шева у Мілані - в нього б нічого не вийшло, адже він технічно слабший. Але в чому фішка таранного форварда - бо він грає більшість часу близько до воріт суперника і на нього всі грають (паси, навіси). Він по стилю гри на полі вилитий Голанд. І от якщо перейде в топ-клуб (чи близько до топу) з якісними гравцями, то у нього т ам ще більше шансів багато забивати
Max-Morlock
Кто такой Шевченко? ) У нас пока Блохин лучший.
BATI-GOOOOOL
Фігасе Челсі дрючіт Вест Гем ))
BATI-GOOOOOL
Давайте  помріємо.Якщо Жирона займе друге місце і Довбик заб'є більше всіх а також Україна візьме ЄВРО і Довбик стане найкращим бомбардиром він може отримати ЗОЛОТИЙ М'ЯЧ? Як вважаєте ?
GloryUkraine
Шева був технічним форвардом, коли Андрій підхоплював м'яч, то стадіон ревів. Довбик це не Шева, але  забити 20 голів в іспанській лізі це теж дуже круто. 
Надіюся, що і на Євро Довбик нас порадує.👍👍👍
Gargantua
Довбик добротный форвард но совсем не топовый.
Ему повезло попасть в такую команду, которая на ходу. В Жироне и Кастельянос феерил.
Останься Кастельянос в Заре, уверен, что и он был бы сейчас лидером бомбардиров ла лиги, и давали бы за него миллионов 50.
Anna.
Те що в нас з'явився нападник, який на постійній основі забиває в топ чемпіонаті це дуже класно. Але порівнювати це з грою Шевченка в тому Мілані, в тій Серії А, не зовсім коректно. 
uausa
Звичайно що і Ла Ліга - не серія А, а Довбик - не Шевченко, але тенденція дуже приємна. Успіху , Артеме!!!!
Сергей Литвиненко
Кто бы сказал ещё год назад что у нас есть такой форвард? Это громадный труд. И наша надежда на Евро,здоровья ему.
Ярослав 999
Артем Довбик скоріш за все буде включений до ТОП 30 ЗМ
andre_lui
В першому сезоні Шева також забив 24 голи і став кращим бомбардиром Серії А. Артему звичайно до Андрія ще далеко, але безумовно це суперуспіх. Нехай продовжує так і надалі - хто зна, що з цього може вийти. В Шевченка також мало хто вірив. Памятаю по своєму оточенню.Відсотків 80 говорило, що навряд чи вийде. Що там Веа грає, Бірхофф. Але вийшло і дуже неппогано. Щодо Довбика, то не втомлююся вбачати впливАндрія на професійне становлення Артема. Шевченко взяв Довбика до збірної тоді, коли останній навіть не був кращим в упл. Кращим бомбардиром тоді був Кулач з Ворскли. І Шеву критикували всі. Але де зараз один і інший форварди (немаю нічого проти Кулача особисто)! Шевченко тоді також взяв і Судакова і сьогодні він вже виріс в майстерного півзахисника...Думаю, що далі буде. Тим більше нас очікує футбольне літо
sherloks11
Довбик звичайно молодець,але до Шеви йому дуже і дуже далеко,він і десятої частини не зробить від свого попередника. Передивіться,кому цікаво,як забивав Андрій. Шева був двоногим гравцем,ніколи не підлаштовувся з якої ноги йому бити,немало забивав головою і в боротьбі і на випередження(як він "зробив" Ібрагімовича на Євро 2012). Проходи через пів-поля,з далеких відстаней,після дриблінгу в штрафній,одним словом,на любий смак. Такий нападник,як Шевченко,ще не скоро у нас з"явиться,а може й взагалі не бути.
Sheva19
Не сравнивай 20 голов в проходной Ла Лиге где кроме Реала остальные команды даже ногтя не стоят той Серии А .Ла Лига сейчас Уровень УПЛ 2006 2010 года .Кроме Реала 
Sheva19
И не сравнивайте защиту Серии А с проходным двором Ла Лиги .Тогда в Серии А играли лучшие защитники мира это как член с пальцем сравнивать 
Sheva19
Не сравнивайте Ла Лигу и Серию А тех лет .Довбику надо забить Голов 35 .Тогда Серия А была сильнейшей лигой мира .Даже АПЛ сейчас отдыхает