Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Испания
| Обновлено 15 мая 2024, 18:05
26579
30

20 лет такого не было. Довбик повторил достижение легендарного Шевченко

Украинец забил 20 голов в Ла Лиге

| Обновлено 15 мая 2024, 18:05
26579
30
20 лет такого не было. Довбик повторил достижение легендарного Шевченко
ФК Жирона. Андрей Шевченко и Артем Довбик

4 мая состоялся матч 34-го тура Ла Лиги 2023/24 между командами «Жирона» и «Барселона». Игра завершилась со счетом 4:2 в пользу хозяев поля.

Нападающий «красно-белых» Артем Довбик вышел в стартовом составе. Довбик отыграл весь поединок и отличился голом и ассистом.

Артем забил 20-й гол в Ла Лиге и стал первым украинским игроком за последние 20 лет, забившим 20+ голов в топ-5 европейских лигах. В последний раз подобное удалось сделать легендарному украинскому голеадору Андрею Шевченко, который в сезоне 2003/04 забил 24 гола в итальянской Серии А за «Милан». Отметим, что в 2004 году Шевченко выиграл «Золотой мяч».

Оцените материал
(81)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 30
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
sherloks11
Довбик звичайно молодець,але до Шеви йому дуже і дуже далеко,він і десятої частини не зробить від свого попередника. Передивіться,кому цікаво,як забивав Андрій. Шева був двоногим гравцем,ніколи не підлаштовувся з якої ноги йому бити,немало забивав головою і в боротьбі і на випередження(як він "зробив" Ібрагімовича на Євро 2012). Проходи через пів-поля,з далеких відстаней,після дриблінгу в штрафній,одним словом,на любий смак. Такий нападник,як Шевченко,ще не скоро у нас з"явиться,а може й взагалі не бути.
GloryUkraine
Шева був технічним форвардом, коли Андрій підхоплював м'яч, то стадіон ревів. Довбик це не Шева, але  забити 20 голів в іспанській лізі це теж дуже круто. 
Надіюся, що і на Євро Довбик нас порадує.👍👍👍
Сергей Литвиненко
Кто бы сказал ещё год назад что у нас есть такой форвард? Это громадный труд. И наша надежда на Евро,здоровья ему.
Anna.
Те що в нас з'явився нападник, який на постійній основі забиває в топ чемпіонаті це дуже класно. Але порівнювати це з грою Шевченка в тому Мілані, в тій Серії А, не зовсім коректно. 
Ярослав 999
Артем Довбик скоріш за все буде включений до ТОП 30 ЗМ
andre_lui
В першому сезоні Шева також забив 24 голи і став кращим бомбардиром Серії А. Артему звичайно до Андрія ще далеко, але безумовно це суперуспіх. Нехай продовжує так і надалі - хто зна, що з цього може вийти. В Шевченка також мало хто вірив. Памятаю по своєму оточенню.Відсотків 80 говорило, що навряд чи вийде. Що там Веа грає, Бірхофф. Але вийшло і дуже неппогано. Щодо Довбика, то не втомлююся вбачати впливАндрія на професійне становлення Артема. Шевченко взяв Довбика до збірної тоді, коли останній навіть не був кращим в упл. Кращим бомбардиром тоді був Кулач з Ворскли. І Шеву критикували всі. Але де зараз один і інший форварди (немаю нічого проти Кулача особисто)! Шевченко тоді також взяв і Судакова і сьогодні він вже виріс в майстерного півзахисника...Думаю, що далі буде. Тим більше нас очікує футбольне літо
ALM
Тодішня серія А була найкращим чемпіонатом у світі і по гравцям, і по командам, і по грі. Вважайте, що це типу нинішньої англійської прем'єр ліги. Тому досягнення Шеви можна вважати поки що недосяжним для інших.  В нинішній ла-лізі колишні "міцні середняки" (Севілья, Віляреал, Валенсія), які нав'язували боротьбу топам, здали позиції. Тому чемпіонат перетворився на суперництво Реала та Барси. Добре, що туди втрутилася Жирона.
В усякому випадку, Артему так тримати і не зупинятися.
Sergio
Довбик, звісно, слабший за Шеву в грі. Але є один момент... Чому у Артема є шанс бути забивним? Бо він іншого типу нападник - він таранний форвард. А Шева дуже часто розганяв атаки сам, чи брав участь у розгоні з центру поля. Якщо б Довбик виконував таку роль, як Шева у Мілані - в нього б нічого не вийшло, адже він технічно слабший. Але в чому фішка таранного форварда - бо він грає більшість часу близько до воріт суперника і на нього всі грають (паси, навіси). Він по стилю гри на полі вилитий Голанд. І от якщо перейде в топ-клуб (чи близько до топу) з якісними гравцями, то у нього т ам ще більше шансів багато забивати
uausa
Звичайно що і Ла Ліга - не серія А, а Довбик - не Шевченко, але тенденція дуже приємна. Успіху , Артеме!!!!
Sheva19
В Серии А времён Шевы Выступало несколько обладателей Золотого мяча .А сейчас в Ла лиге кроме Модрича хоть есть обладатель золотого мяча?
BATI-GOOOOOL
Давайте  помріємо.Якщо Жирона займе друге місце і Довбик заб'є більше всіх а також Україна візьме ЄВРО і Довбик стане найкращим бомбардиром він може отримати ЗОЛОТИЙ М'ЯЧ? Як вважаєте ?
Gargantua
Довбик добротный форвард но совсем не топовый.
Ему повезло попасть в такую команду, которая на ходу. В Жироне и Кастельянос феерил.
Останься Кастельянос в Заре, уверен, что и он был бы сейчас лидером бомбардиров ла лиги, и давали бы за него миллионов 50.
kelym
І що - введеться?
BATI-GOOOOOL
Фігасе Челсі дрючіт Вест Гем ))
Sheva19
И не сравнивайте защиту Серии А с проходным двором Ла Лиги .Тогда в Серии А играли лучшие защитники мира это как член с пальцем сравнивать 
Sheva19
Не сравнивайте Ла Лигу и Серию А тех лет .Довбику надо забить Голов 35 .Тогда Серия А была сильнейшей лигой мира .Даже АПЛ сейчас отдыхает 
Sheva19
Не сравнивай 20 голов в проходной Ла Лиге где кроме Реала остальные команды даже ногтя не стоят той Серии А .Ла Лига сейчас Уровень УПЛ 2006 2010 года .Кроме Реала 
Max-Morlock
Кто такой Шевченко? ) У нас пока Блохин лучший.