Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Франція
| Оновлено 06 травня 2024, 12:13
8243
0

Екс-лідер оборони Шахтаря може завершити кар'єру прийдешнього літа

Спочатку Ісмаїлі планував повісити бутси на цвях в Україні, але війна все змінила…

| Оновлено 06 травня 2024, 12:13
8243
0
Екс-лідер оборони Шахтаря може завершити кар'єру прийдешнього літа
lepetitlillois.com. Ісмаїлі

Колишній лівий фулбек та лідер оборони «Шахтаря» Ісмаїлі, який наразі виступає за французький «Лілль», зізнався, що наприкінці цього сезону може завершити професійну кар'єру гравця.

«Я думав, що завершу кар'єру в Україні. Коли я повернувся до Бразилії через війну [повномасштабну] в Україні, я більше не бачив себе у футболі в якості гравця. Після всього, що я пережив у «Шахтарі», все, що відбувається сьогодні у «Ліллі», – великий позитив. Чи то йде мова про місто, чи про клуб, чи про уболівальників, мені тут добре. Здобутий досвід у чемпіонаті Франції, зовсім відрізняється від чемпіонату України, він збагачує мене. Ліга 1 – набагато сильніший чемпіонат. Тут серйозна конкуренція. Це відчуття, що дають мені енергію. Ніколи не забуду свій перший гол у ворота «Нанта» 14 серпня 2022 року (1:1), через кілька днів після мого приїзду сюди. Для мене це був особливий момент. Це знову розпалило в мені пристрасть до футболу. Ще мені сподобалися дербі проти «Ланса». Хочу наголосити, що я жодного разу не пропустив жодного. Це важливо для мене та вболівальників».

«Зі сторони можна подумати, що я користуюсь пільгами [від Паулу Фонсеки – головного тренера «Лілля», із яким Ісмаїлі раніше працював і в «Шахтарі»], тому що ми працюємо разом вже п'ять років, але це абсолютно не так. У тренера такі високі вимоги у повсякденному житті... Він не терпить половини того, що ми можемо дати. Незважаючи на те, що в Україні ми пережили щось особливе, він присвячує себе роботі з кожною людиною, щоб зробити колектив дуже сильним. Він тут задля досягнення мети, поставленої на початку сезону. Для мене він нічим не відрізняється у тому, як тренував «Шахтар» і зараз «Лілль». Він, як і раніше, дуже вимогливий. Він залишився тим самим».

«Я не знаю що буде далі. Зрозуміло, що перед початком цього сезону я сказав собі, що він останній. У мене була одна мета: провести найкращий сезон, зіграти добре, сильно фінішувати. Оскільки я вирішив, що це буде останній матч, я зачекаю до кінця сезону, щоб ухвалити рішення. Я збираюся проаналізувати це і насамперед подивитися, чи вистачить у мене фізичної форми, щоб провести ще один сезон і допомогти команді. Я ще нічого не вирішив на майбутнє, чи я продовжуватиму грати чи ні. Зрозуміло, я обговорю з президентом цілі, яких він хоче досягти. Потім я поговорю про це зі своїми близькими, щоби вирішити своє майбутнє. Якщо це залежить від моєї родини та друзів, вони, звичайно, скажуть мені продовжувати. Я під тиском», – сказав Ісмаїлі.

У поточному сезоні 34-річний Ісмаїлі провів 36 матчів, у яких відзначився 1 забитим м'ячем та 2 результативними передачами.

Чинний контракт фулбека із «догами» спливає 30 червня.

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.