Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 травня 2023, 16:07
1487
4

Зоря – Верес. Анонс і прогноз на матч чемпіонату України

Минулого туру обидві команди виграли і прагнутимуть залишитися на переможній хвилі

| Оновлено 03 травня 2023, 16:07
1487
4
Зоря – Верес. Анонс і прогноз на матч чемпіонату України
УПЛ

У середу, 3 травня, відбудеться поєдинок 24-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрінуться луганська «Зоря» та рівненський «Верес». Початок матчу на київському стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського призначено на 15.00.

«Зоря» продовжує боротьбу за медалі. Вересу очки необхідні, щоб убезпечити себе від зони вильоту та уникнути участі в перехідних матчах.

Зоря

У другому колі цього сезону луганський клуб виграв сім із восьми матчів. Безпрограшна домашня клубна рекордна серія «Зорі» в УПЛ триває 18 ігор: 14 перемог та 4 нічиї. На своєму полі луганці не програють в УПЛ 12 ігор поспіль: 10 перемог та 2 нічиї.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Минулими вихідними «Зоря» продемонструвала хороший рівень футболу, перемігши в атакувальному стилі одеський «Чорноморець». Найкращим гравцем та тренером минулого туру стали представники луганського клубу – Герреро та Патрік ван Леувен. Панамець, орендований «Зорею» у «Маккабі» (Тель-Авів), у якому раніше працював ван Леувен, за шість матчів уже забив три голи.

Минулого туру «Зоря» забила 750-й гол у чемпіонатах України. Його автором став Денис Антюх. Перший результативний удар «Зорі» в національних першостях вдався Тимерлану Гусейнову, який 27 березня 1992 року в Луганську на 8-й хвилині забив перший гол у ворота «Нафтовика» (Охтирка). Що цікаво, найкращим бомбардиром клубу в чемпіонатах України вже майже 30 років залишається півзахисник Олексій Коробченко, який виступав за «Зорю» у 1992-1996 роках. На його рахунку – 26 результативних ударів. Впритул до нього наближалися Олександр Караваєв (25), Пилип Будківський (24), але оновити рекорд поки що нікому не вдалося.

Верес

Рівненці у матчі минулого туру виграли у ФК «Львів» та перервали дві клубні антирекордні серії – за кількістю ігор без перемог (11) та домашніх матчів без набору трьох залікових пунктів (12).

Причетним до довгоочікуваної перемоги став молодий голкіпер Вадим Ющишин. Він захищав ворота рівненського клубу у попередніх двох іграх. Першим професійним клубом воротаря був саме «Верес», до заявки якого на Другу лігу він потрапив у 2019 році. Щоправда, за два сезони Ющишин зіграв лише 29 хвилин у кубковому матчі проти черкаського «Дніпра». Влітку 2021-го він поїхав за ігровою практикою до «Ужгорода». Повернувся у «Верес» у серпні 2022 року і все ж таки дочекався свого шансу: 22 квітня вийшов у стартовому складі в матчі проти «Минаю». Ющишин став 7-м голкіпером, який захищав ворота «Вереса» в елітному дивізіоні чемпіонату України.

«Верес» у минулому турі також мав ювілейні голи в УПЛ: 10-й – для Андрія Близниченка (до речі, він відзначається вже у трьох турах поспіль), 5-й – для Валерія Кучерова.

Статистика матчів

«Зоря» та «Верес» грали між собою 11 разів. 5 перемог на рахунку луганського клубу, 6 матчів виграв клуб із Рівного. В УПЛ команди провели одна з одною 8 матчів: «Зоря» виграла 3 рази, «Верес» здобув 5 перемог. У матчі першого кола «Зоря» перемогла з рахунком 1:0.

Орієнтовні склади

«Зоря»: Сапутін, Імереков, Батагов, Снурніцин, Бутко, Бражко, Шахов, Булеца, Русин, Антюх, Герреро.

Верес: Ющишин, Г. Пасіч, Хондак, Курко, Гагун, Кучеров, Лебеденко, В. Шарай, С. Шарай, Близниченко, Гайдучик.

Прогноз на протистояння

Обидві команди в останніх матчах багато забивають. У «Зорі» у трьох попередніх турах – 6 результативних ударів, у «Вереса» – 9. Проте «Верес» пропустив у них 8 голів, а «Зоря» лише 2.

Ймовірно, матч буде результативним, а переможе у ньому «Зоря» з рахунком 3:1.

3 травня, середа

«Зоря» – «Верес»
Київ. Стадіон «Динамо» ім. В.Лобановського. 15:00
ТБ-трансляція на телеканалі УНІАН і на YouTube-каналі Football Hub
Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)
ЗОРЯ – ВЕРЕС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 3:1
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Верес команда братьев))). То шестаковы, то шараи. Круто.
Vik_77
Правильно рівняни,а не рівненці