Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 травня 2023, 04:32
3052
6

Поразка дорівнює вильоту? Львів поступився в ключовому матчі проти Вереса

Колектив Юрія Вірта переміг уперше на тлі 11 невдалих матчів

| Оновлено 02 травня 2023, 04:32
3052
6
Поразка дорівнює вильоту? Львів поступився в ключовому матчі проти Вереса
УПЛ

Головний тренер «Вереса» Юрій Вірт порівняно з минулим туром зробив декілька перестановок у стартовому складі. Замість дискваліфікованого Геннадія Пасіча, Гайдучика та Лебеденка на поле вийшли Гагун, Шестаков та Кучеров. Анатолій Безсмертний підкоректував свій склад суттєвіше: замість Рибки, Бугая, Сасовського, Дитятьєва та Кузика були задіяні Юрчук, Грисьо, Никитюк, Сімінін та Мишенко.

Вже у дебюті гри одна з перших атак гостей завершилася взяттям воріт. Після довгої передачі Сімініна м’яч рикошетом від захисника потрапив до Мишенка, який зробив передачу на Свржняка, і той низом пробив у ближній кут. Для хорвата це був перший гол в УПЛ – у 9-й грі. Господарі не знітилися з таким розвитком подій і швидко зуміли переламати хід поєдинку на свою користь.

Першим відзначився Кучеров, який скористався відскоком м’яча від гравця і дальнім ударом красиво пробив над воротарем, забивши свій 5-й гол в УПЛ. А через декілька хвилин Блізніченко завдав підступного дальнього удару і м’яч рикошетом від газону застав зненацька Юрчука. Блізніченко забиває голи у третій грі поспіль і провів свій 10-й гол в УПЛ.

Напруга на полі зросла і арбітру доводилося втихомирювати пристрасті з допомогою жовтих карток. Обидві команди намагалися швидко переходити від оборони до атаки. Одна з контратак могла завершитися другим голом «Львова», але м’яч після удару Богунова влучив у поперечину воріт. І все ж, під кінець тайму гості таки зрівняли рахунок. Після флангової передачі Бєляєва знову зумів влучно пробити повз воротаря Свржняк, оформивши дубль.

Ледь розпочався другий тайм, як рівняни знову вийшли вперед. Після флангової передачі Владислава Шарая м’яч від голови Сімініна відскочив до Шестакова, і Михайло головою пробив під поперечину. Гравці «Львова», враховуючи їхнє турнірне становище, намагалися уникнути поразки. Була нагода відзначитися у Бєляєва, який завершив свій рейд вздовж штрафного ударом низом повз рамку воріт.

Гравці «Вереса» не діяли на збереження переможного рахунку і продовжували шукати шляхи взяття воріт «Львова». Після флангової передачі Владислава Шарая міг оформити дубль Шестаков, але він не зумів дотягнутися до м’яча. Також не пощастило і Есеолі, який головою пробив повз ворота рівнян, а удар Бєляєва парирував Ющишин.

В підсумку «Верес» здобув довгоочікувану перемогу в чемпіонаті, завершивши рекордний для клубу безвиграшний серіал з 11-ти ігор: 4 нічиї та 7 поразок. Також завершилася і безвиграшна рекордна для рівнян домашня серія, яка тривала 12 ігор: чотири нічиї та вісім поразок. «Львів» же програв в 6-й поспіль грі УПЛ, повторивши клубний рекорд.

Українська Прем'єр-ліга. 23-й тур.

«Верес» – «Львів» - 3:2

Кучеров, 13, Блізніченко, 18, Шестаков, 49 – Свржняк, 4, 45

Никитюк, 25, Бєляєв, 29

«Верес»: Ющишин – Вовченко, Хондак (Дахновський, 46), Курко, Гагун – Кучеров (Тишинінов, 79), Кльоц (Лебеденко, 59) – В. Шарай, С. Шарай, Блізніченко – М. Шестаков (Гайдучик, 68).

«Львів»: Юрчук – Сімінін, Ґабріель, Никитюк (Дитятьєв, 63) – Мишенко (Есеола, 60), Мильченко, Алібеков, Бєляєв, Грисьо – Богунов (Кузик, 60), Свржняк (Бугай, 63).

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

Удари (у площину): 13 (6) – 10 (4)
Кутові: 1 – 2
Офсайди: 1 – 0.

ВЕРЕС - ЛЬВІВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Події матчу

49’
ГОЛ ! М'яч забив Михайло Шестаков (Верес).
44’
ГОЛ ! М'яч забив Івіян Свржняк (Львів).
19’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Блізніченко (Верес).
13’
ГОЛ ! М'яч забив Валерій Кучеров (Верес).
4’
ГОЛ ! М'яч забив Івіян Свржняк (Львів).
Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Ад
Такі Верес виграв на своему полі в цьому сезоні.Володар "Львову"а також Лімо.що відправив розчерком пера(Павелко і К)пару років тому Верес в 2 лігу,нарешті отримуе ігрову "ответку"курсом на низшу лігу...
Gargantua
да Львов уже все
и это правильно
туда же надо 1925 и Минай
ptolemeus
Нарешті. Відірвались від зони вильоту. Але знову пропустили два голи! Ту лінію захисту треба бити і то сильно. Бо вже немає терпіння.
Ostrov Khortitsa
Верес, з перемогою!!!
Batya
Із перемогою народний клуб.