Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

US Open
| Оновлено 05 вересня 2019, 23:53
23137
49

Еліна Світоліна – Серена Вільямс. Прогноз і анонс півфіналу US Open

Історичний матч проти живої легенди тенісу

| Оновлено 05 вересня 2019, 23:53
23137
49
Еліна Світоліна – Серена Вільямс. Прогноз і анонс півфіналу US Open
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна
В ніч з четверга на п'ятницю найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (№5 WTA) побореться за вихід у фінал відкритого чемпіонату США з тенісу.
 
Матч 1/2 фіналу проти американки Серени Вільямс (№8 WTA) відбудеться першим запуском вечірньої сесії на корті імені Артура Еша. Час початку поєдинку - 02:00 за Києвом. Винагорода за перемогу в матчі становить 520 рейтингових очок і $ 940,000 призових на додаток до 780 очок і $ 960,000, які вже зароблені.
 
Для Світоліної це буде дебютний пів фінал на кортах Нью Йорка і другий – на турнірах серії Grand Slam (перший був на недавньому Вімблдоні). Для Серени цей пів фінал стане 13-м на домашньому мейджорі (9-3) і 38-м на усіх Шоломах разом узятих (32-5). Як бачимо, здолати легендарну американку за крок до фіналу вдавалося одиницям, але найчастіше це траплялося саме в США.
 
Суперниця
 
Серена Вільямс не потребує додаткового представлення. Її знають навіть ті, хто жодного разу не дивився тенісні матчі. Але Серена до народження доньки і після – все ж трохи різні тенісистки. Після річної перерви і важких пологів Вільямс-молодша повернулася в статусі колишньої зірки на Ролан Гаррос-2018, де не тільки шокувала всіх вбранням в стилі «жінки-кішки», але і зробила заявку на майбутні перемоги. Рухалася вона важко, але виграла 3 матчі. На наступних двох мейджорах американка вже грала у фіналах (поразки від Анжелік Кербер і Наомі Осаки). 
 
Якщо не враховувати грунтовий мейджор, де потужність Серени не дає настільки великої переваги над опоненткою, майбутня суперниця Світоліної в новітній частині своєї кар'єри не змогла вийти тільки у фінал Australian Open-2019. Той матч проти Кароліни Плішкової вона запам'ятає на все життя: футфол на своєму матчболі, травма і зупинка в 1/4 фіналу. А перед тим ще ж був епічний фінал з Осакою в Нью-Йорку, з «коучінгом» від Муратоглу, розбитими ракетками, звинуваченнями в бік судді Карлоса Рамоса у всіх смертних гріхах і висловом «яжмать», який ще довго згадуватимуть Серені.
 
Jimmie48 Photography. Серена Вільямс
 
Але все це лірика, Вільямс усе це вже пройшла, знову вийшла на пік форми і в Північній Америці виграла всі матчі, крім фіналу в Торонто проти Андреєску, де довелось знятися вже після кількох геймів через травму спини. До речі, цьогоріч в півфіналах US Open зіграють чотири останні переможниці турніру в Торонто (Серена-2013, Бенчіч-2015, Світоліна-2017 і Андреєску-2019).
 
Нагадаємо, що останню заслужену перемогу над Вільямс-молодшою здобула Сімона Халеп в фіналі Вімблдону, зробивши всього 3 невимушених помилки за 14 геймів. Чи може Світоліна повторити щось подібне і так літати по корту – сказати важко, але є як мінімум приклад, на який потрібно рівнятися.
 
Шлях на турнірі
 
Щодо суперниць на турнірі, то більш небезпечні вони були в українки. Серені дісталася лише одна тенісистка з топ-20 (Ван Цян), яка за результатами сезону поки йде на 29-му місці і до того ні разу не заходила так далеко на ТВШ. А от Світоліна в п'яти матчах здолала трьох американок і може стати всього четвертою тенісисткою в історії, яка обіграє на US Open обох сестер Вільямс. Попереднього разу це вдавалося Плішковій в 2016 році.
 
Стадія  Світоліна  С. Вільямс
1-е коло  Осігве (6-1 7-5) №109 WTA  Шарапова (6-1 6-1) №87 WTA
2-е коло  В. Вільямс (6-4 6-4) №52 WTA   Макнеллі (5-7 6-3 6-1) №121 WTA
3-є коло  Ястремська  (6-2 6-0) №32 WTA  Мухова (6-3 6-2) №44 WTA
4-е коло  Кіз (7-5 6-4) №9 WTA   Мартич (6-3 6-4) №22 WTA
1/4 финалу  Конта (6-4 6-4) №16 WTA  Ван Цян (6-1 6-0) №18 WTA

Статистика на турнірі

   Світоліна   С. Вільямс
різниця геймів (% виграних) 62-33 (65.3) 65-26 (71.4)
середній рейтинг суперниць 43.6 58.4
виграно очок на подачі, % 65.8 71.2
ейси/гейм 0.15 0.27
подвійні помилки/гейм 0.08 0.19
% першої подачі 61.0 62.8
виграно очок на першій подачі, % 72.5 78.7
виграно очок на другій подачі, % 55.3 59.8
виграно очок на прийомі, % 48.0 51.8
віннерси/гейм 0.67 1.44
невимушені помилки/гейм 0.82 0.92
реалізація брейкпоінтів, % 44.0 56.4
виходи до сітки/гейм 0.4 0.62
успішні виходи до сітки, % 65.8 64.3
 
Перспективи в рейтингу
 
Еліна при будь-яких розкладах повертається до топ-3 світового рейтингу. Щоб піднятися на другу позицію – потрібно вигравати титул. Серена збереже місце в топ-10 світової класифікації, максимально вона може піднятися на шосту стрічку в разі перемоги в фінальному поєдинку. 
 
Більш важливою є боротьба в Чемпіонській гонці, за результатами якої вісім найкращих тенісисток сезону будуть відібрані на Підсумковий турнір. Всі півфіналістки наразі мають гарні шанси увійти до цього списку. Фіналістка збільшить їх відсотків до 90-та, про переможницю годі й казати. З великою долею ймовірності, невдахи півфіналів разом з Кікі Бертенс, Наомі Осакою і Петрою Квітовою розіграють 3 останніх путівки в Шеньчжень.
 
Прогноз
 
На Відкритому чемпіонаті США Світоліна показує, мабуть, свій найкращий теніс відразу за багатьма параметрами. Вона ще не програла жодної партії, впевнено і потужно подає, не дарує легких очок суперницям і виглядає дуже добре підготовленою психологічно. Зазвичай, опонентки Серени можуть програти ще до матчу, але навряд чи цей варіант пройде зараз.
 
Найбільша проблема в тому, що навіть якщо Світоліна проведе свій найкращий матч в житті – вона все ж може програти. Все буде залежати від Серени, занадто велика різниця в класі, досвіді, потужності і т.д. Також американка добре пам’ятає поразку в останньому очному матчі, а програвати комусь двічі підряд вона дуже не любить.
 
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна
 
Але не забуваймо, що Вільямс майже 38 років, ситуація з фіналом в Торонто може повторитися в будь-якому матчі. Очікування рідної публіки також можуть зіграти злий жарт з американкою, не дарма ж 60% всіх поразок Серени в пів фіналах ТВШ відбулися саме в Нью-Йорку. 
 
Будемо дивитися і вболівати, певні шанси у Еліни є, але не потрібно одягати рожеві окуляри. Вільямс – безумовна фаворитка протистояння, перемога Світоліної стане гучною сенсацією і, можливо, головним досягненням в її кар'єрі на даний момент.
 
Прогноз Sport.ua: перемога Вільямс в двох сетах
Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Гравець збірної України зробив пропозицію коханій. Вона відповіла так
Футбол | 16 квітня 2024, 12:17 0
ФОТО. Гравець збірної України зробив пропозицію коханій. Вона відповіла так

Анатолій Трубін зробив пропозицію дівчині

Нестримний Палмер. Челсі з Мудриком переїхав Евертон із Миколенком
Футбол | 15 квітня 2024, 23:59 25
Нестримний Палмер. Челсі з Мудриком переїхав Евертон із Миколенком

Колектив Шона Дайча отримав на «Стемфорд Бридж» шість голів без відповіді

Коментарі 49
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
aleksanddr2018
Выиграет - отлично, умничка. Проиграет - ничего страшного не произойдет. Держим кулочки всей страной. Ты наша гордость!
vital
Тенісні прогнози на спорт.юа збуваються вкрай рідко. Може й цього разу помилились?
Юхим Голд
Треба вірити,треба!!! Бо інакше програє ще до гри. Вперед Еліна і нічого не бійся!!!
Капитан Врунгель
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Stanislav Matusevych
Хотів трохи обгрунтувати свій прогноз на нічний півфінал, але ті ж самі слова вже сказані у матеріалі:
Найбільша проблема в тому, що навіть якщо Світоліна проведе свій найкращий матч в житті – вона все ж може програти. Все буде залежати від Серени, занадто велика різниця в класі, досвіді, потужності і т.д.
За Еліною перевага лише у швидкості. І цього замало для того, щоб самій перемогти. Потрібно. щоб програла Серена. Виграти на ЮСО, мабуть, в неї навіть зараз можливо хіба за рецептом минулорічної Осаки. На таке можуть бути здатні у фіналі Андреєску або Бенчіч. Але не Еліна. Ані потужності, ані різноманітності сильно не вистачає.
Тому, на жаль, вимушений погодитися з автором прогнозу. 1,38 на Серену - просто подарунок долі.
Дуже б хотів помилятися.
Ваня
В будь-якому випадку я сьогодні жаліти не буду, що не спав пів ночі
sv_2000
Найбільша проблема в тому, що навіть якщо Світоліна проведе свій найкращий матч в житті – вона все ж може програти.
---------------------
Та ну на фик.... Если Элина проведет "найкращий матч у житті", то с очень большой вероятностью победит хоть и великую, но 40-летнию чемпионку....
Все буде залежати від Серени, занадто велика різниця в класі, досвіді, потужності і т.д.
-------------------
Играет не какая-то эталонная Серена, с которой, действительно, мрачно было ловить шансы, а.... Ну не буду повторяться
Також американка добре пам’ятає поразку в останньому очному матчі, а програвати комусь двічі підряд вона дуже не любить.
-------------------------------
Это уже совсем детский сад.... Свитолина не Шарапова, ничего там личного нет... Серена все уже всем доказала, она такая себе сытая львица, будет играть против голодной и супермотивированной тигрицы.... Сорри, если че, за этот кошачий зоопарк)))
В общем, тигрице нашей, надо показать тот запредельный настрой и стойкость, которые у нее были в поединке с Киз и тогда все получится.
Верю!
tima fialko
Ну оглядач загнув- "навіть при своєму кращому тенісі,Світоліна може програти Вільямс".Ти що Бог,коли знаєш рівень кращого тенісу Еліни?!Вона не раз своєю грою ставила вумників на місце.Чому б це не зробити ще раз
ОЛЕГ ОЛЕЩЕНКО
Еліна - отаманша! Віримо в твою перемогу!
palpal
Александр Жаирс,
Не согласен с вами,что победа в этом полуфинале будет самым большим достижением в карьере
Элины. Победа на итоговом турнире над всеми топовыми теннисистками мира,думаю, значимее, чем одна победа,даже если это суперзвезда.
Лидеров «всех топовых» так много что лидера то и нет. А победа над Сереной , если сказка станет былью , будет джокером, который может и банк сорвать, и из-за стола игрового удалить, смотря как использовать…
никовіліст,
"перемога Світоліної стане гучною сенсацією" - яка маячня, більшої навіть від соловйова не чув... Коли п'ята (й поточна третя) ракета світу перемагає 8 (й поточну 10) - це сенсація? Та ще й гучна??? Що ви там курите, Sport.ua???
Не пишите глупости, если не понимаете суть эмпирической методики подсчета рейтинга.
sv_2000,
Добавлю еще.... Очень бережно организаторы подвели Серену к полуфиналу.... Умеют они это... Сами признавались, что жеребят только несеянных, а потом сеянных выставляют на свое усмотрение)))
Позвольте Вас огорчить, сеяных тоже жеребят… причем начиная с третьей ...
yuryan
мінуси ти для чого?
Почекаймо матчу!!! Я від своїх слів не відмовлюсь, яким би не був результат!
0108niko_and
Ну трошки не вистачає...
0108niko_and
Нервує
0108niko_and
Давненько не коментував... Еля фореве!!! Тримаю кулаки!!!
Oleg.
Добре було б цю «яжемать» поганяти по вуглам та під сітку.
fut61fan
Цю темну корову Елінка видоїть.Всі вболіваємо і надіємось.
0108niko_and
На євроспорт1 уже прев"ю.
palpal
А вот закрытость жеребьевки однозначно не приветствую
palpal
sv_2000,
Не знаю, огорчу или нет вас, но ЮС ОПЕН в єтом плане, как минимум, под большим сомнением)))
Итак юсопен 96, №2 австриец Томас Мустер и №3 американец Майкл Чанг поменяны местами в рамках правил и по формальной и вполне обоснованной причине ( Мустер грунтовик, а быстроногий Чанг универсал ) в одной (нижней) половинке, чисто имиджевый нюанс , не имевший никакого спортивного значения . Истерика вокруг посева Агасси шестым , а не восьмым, тоже яйца выеденного не стоит – 5.6.7.8 сеются одномоментно , одноуровнево, равновероятно. Кафельников поднял шум из-за 4-ого – 5 –ого места, ввиду недоступности отмененной сетки объективно оценить ущемление его интересов из-за этого сложно. Также как и заявленное не только в медиа его участие в договорных матчах по итогу в суде недоказанное. Вызывает настороженность другое совпадение – скандальное поведение и подозрение в нечестности подозреваемого в той же нечестности игрока. Что-то вроде «по себе судишь?»
. И во-вторых, Вы уверены, что рефери US Open и некая Лера Ли, которая мягко говоря в нелюбящем Америку русском ресурсе козыряет словами «решаем-порешаем» , одинаково их понимают ? Брайан Ирли говорил о жеребьевке, а Лера подиграла близким и родным электорату словом. Спрос лохов порождает предложение Бендеров
joystick2018
Элина 2 сета