Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Вімблдон
| Оновлено 11 липня 2019, 10:53
20212
23

Еліна Світоліна - Сімона Халеп. Прогноз і анонс півфіналу Вімблдону

Історична битва за дебютний фінал трав'яного мейджора

| Оновлено 11 липня 2019, 10:53
20212
23
Еліна Світоліна - Сімона Халеп. Прогноз і анонс півфіналу Вімблдону
WTA. Сімона Халеп і Еліна Світоліна
У четвер, 11 липня, найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (№8 WTA) продовжить тріумфальний виступ на Вімблдоні. У матчі 1/2 фіналу 24-річна українка побореться з Сімоною Халеп з Румунії (№7 WTA).
 
Матч відбудеться першим запуском на центральному корті. Час початку - 15:00 за Києвом. Нагорода за перемогу в матчі становить 520 рейтингових очок і $ 735,075 на додаток до 780 очок і $ 733,825, які вже зароблені.
 
Халеп зіграє свій другий півфінал на Вімблдоні (поразка Бушар в 2014), Світоліна дебютує на стадії 1/2 фіналу на турнірах серії Grand Slam.
 
Епічність протистояння
 
Детально розписувати заслуги Халеп не має сенсу, досить сказати, що це буде її сьомий півфінал на Шоломах (4-2), а в період з 9 жовтня 2017 року по 27 січня 2019 вона, за винятком одного місяця, була першою ракеткою світу. Це десятий показник в історії.
 
Майбутня зустріч Еліни і Сімони стане вже восьмою, але, великою мірою, дійсно гарячим це протистояння стало тільки починаючи з другої зустрічі, яка пройшла в фіналі Риму-2017. Світоліна тоді взяла свій другий поспіль титул престижній категорії Premier 5, здолавши румунку в трьох сетах. Але на головному грунтовому турнірі року Халеп сповна відігралася, завдавши українці, ймовірно, найприкрішої поразки в кар'єрі. У тому трагічному чвертьфіналі Ролан Гаррос Еліна вела 6:3, 5:1 (потім мала матчбол на тай-брейку), але румунка перевернула все з ніг на голову і навіть повісила Світоліній «баранку» в третьому сеті.
 
Наступні три матчі залишилися за українкою, помста була солодкою. Спочатку на одному зі своїх найкращих турнірів в кар'єрі за якістю гри (Торонто-2017) Халеп була розмазана по корту за 56 хвилин, отримавши двічі по 6:1. На Підсумковому турнірі того ж року Світоліна, після двох стартових поразок від Возняцкі і Гарсії, голосно грюкнула дверима, не пустивши Халеп в півфінал. Фінальним акордом став повторний фінал в Римі, де Еліна захистила титул, повісивши Сімоні «баранку» в першому сеті.
 

Jimmie48 Photography. Сімона Халеп
 
І, нарешті, останній на даний момент матч відбувся в поточному сезоні. У півфіналі турніру в Досі Світоліна лідирувала в третьому сеті з рахунком 4:1, мала три брейкпойнти в шостому геймі, але все ж поступилася.
 
Отже, з шести попередніх зустрічей у нас було 2 фінали, два півфінали, один чвертьфінал Шолома і поєдинок Підсумкового турніру. Додайте до цього ще й майбутній півфінал Вімблдону. Гаряче.
 
Шлях на турнірі
 
Побачити Халеп і Світоліну в півфіналі головного трав'яного турніру вдається не кожен день. Але це пряма відповідь всім, хто не вірив, що трава штучно сповільнюється. Завдяки цьому кожен гравець може показувати свій найкращий теніс практично на будь-якому покритті.
 
Обидві тенісистки досить впевнено подолали всі матчі, відчувши серйозні проблеми лише у другому колі. Особливо важко було Світоліной, але, як ми добре пам'ятаємо, Гаспарян не змогла продовжити поєдинок після судоми, коли українка вже почала перехоплювати ініціативу.
 
Стадія  Світоліна   Халеп
1-е коло  Гаврилова (7-5 6-0) №78 WTA  Саснович (6-4 7-5) №36 WTA
2-е коло  Гаспарян (5-7 6-5 - відмова) №62 WTA  Бузарнеску (6-3 4-6 6-2) №53 WTA
3-є коло  Саккарі (6-3 6-7 6-2) №32 WTA  Азаренко (6-3 6-1) №40 WTA
4-е коло  Мартич (6-4 6-2) №24 WTA  Гауфф (6-3 6-3) №313 WTA
1/4 фіналу  Мухова (7-5 6-4) №68 WTA  Чжан (7-6 6-1) №50 WTA
 
Статистика на турнірі
 
   Світоліна  Халеп
різниця геймів (% виграних) 67-44(60.4) 66-37(64.1)
середній рейтинг суперниць 52.8 55.8*
виграно очок на подачі, % 59.5 61.2
ейси/гейм 0.08 0.08
подвійні помилки/гейм 0.08 0.09
% першої подачі 66.8 65.6
виграно очок на першій подачі, % 68.3 64.4
виграно очок на другій подачі, % 41.9 55.1
виграно очок на прийомі, % 46.8 49.5
віннерси/гейм 0.9 0.75
невимушені помилки/гейм 0.85 0.69
реалізація брейкпоінтів, % 52.1 51.0
виходи до сітки/гейм 0.96 0.36
успішні виходи до сітки, % 70.1 56.8
 
*рейтинг Корі Гауфф прийнятий за 100
 
Перспективи в рейтингу
 
Цей матч дуже важливий з точки зору розподілу місць у світовій класифікації, але ще більш важливий він для Чемпіонської гонки (за результатами якої 8 тенісисток потрапляють на Підсумковий турнір). Так ось, в разі виходу в фінал одна з учасниць цього півфіналу підніметься на четверте місце в рейтингу WTA. Найцікавіше, що і в разі завоювання трофея нічого не зміниться, перша трійка поки що пішла далеко.
 
Що стосується Чемпіонської гонки, то Еліна має відмінний шанс повернуться до топ-8, зараз вона вже десята. Халеп йде в топ-5 і десь з ймовірністю в 90% буде грати в Шеньчжені, досить лише не отримати травму, як в минулому сезоні, і набрати кілька сотень очок.
 
Прогноз
 
На корт вийдуть дві контр атакувальні тенісистки, які на корті повільно затягують петлю на шиї суперниці після того як відчують слабину в її діях. Різниця лише в тому, що Світоліна, коли «намацає шию», душить двома руками, а Халеп - трикутником ногами. Перехопити ініціативу у румунки практично неможливо, і якщо вона веде в рахунку - спускайся на дно. Але у Халеп є один недолік, вона часто повільно запрягає, на цьому Світоліна ловила її не раз.
 
Поза всякими сумнівами українці потрібно грати першим номером, потрібно демонструвати нові напрацювання, які ми побачили вже на Вімблдоні. На цьому турнірі Еліна показує найкращий в житті теніс біля сітки, цим можна і потрібно користуватися, але також не забувати про те, що технічний арсенал Сімони багатший. Фантастичний бекхенд по лінії від румунки часто збиває з пантелику багатьох суперниць, досить згадати як від нього настраждалася в цьому році Леся Цуренко.
 

Jimmie48 Photography. Элина Свитолина
 
Букмекери віддають вагому перевагу Халеп, деякі фахівці навіть впевнені, що її перемога буде легкою. Спробуємо з цим не погодитися, адже Світоліна одна з найбільш незручних опоненток для румунки, практично нічим їй не поступається в швидкості, витривалості та психологічній стійкості.
 
В четвер на нас чекає велика битва. Не забуваємо, що представниця України вперше зіграє в півфіналі турніру Grand Slam. Хотілося б вірити, що морально вона буде до цього готова.
 
Прогноз Sport.ua: перемога Світоліної в двох сетах
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vik_77
сміливий прогноз. а я б і не проти перемоги Еліни в 3-ох сетах
vizuals
Знаючи, як обидві не люблять траву і яки приблизно рівни сили, можно лише гадати, як піде матч. Але в Еліни все ж такі більша мотивація, яка може спрацювати. Також вона має змусити Халеп багато рухатися, а на траві румунці вдасться не так, як на грунті. Взагалі то хочеться погодотися з прогнозом. В 2-х або у 3-х сетах
B0N1K
Буде цікаво та епічно. Теніс дійсно високого рівня, який найкраще подивитись без прогнозів і з вірою в перемогу)
serg
вы такие самоуверенные насчет победы Свитолиной. Она очень тяжко входит в игру, как правило отдавая первые геймы и лишь потом, усиливая прессинг по ходу матча, начинает забирать их обратно. Но здесь соперница очень мощная, не факт, что Элина успеет разыграться. Вангую, первый сет Свитолина сольет. И вообще, весь Уимблон у Элины довольно малое количество виннерсов, пассивная игра вкупе с ожиданием ошибки соперницы может сыграть злую шутку. Невозможно выиграть большой шлем, исповедуя пассивную игру и постоянно лупя в центр корта
Viktor Kostenko
Які канали будуть транслювати?
romeoboss50
Мабуть ви помилились з містом Єліни у міровому рейтінгу,бо як вона була 8 так і е на цей час начебто
Женя Матийчук
согласен с прогнозом, победа Свитолиной в 2 - х сетах.
mykola
Удачі тобі Еля!!!! Перемога буде нашою!!!
doktor09
3-ий сет, как правило, Элина проваливает психологически. Если Монфис сподобится...
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил