Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Ліверпуль
07.05.2019 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 0:3 4 : 0
Ліга чемпіонів
| Оновлено 08 травня 2019, 07:24
66285
207

Ліверпуль зробив фантастичний камбек і пройшов Барселону

Феєрична перемога мерсисайдців вивела їх у фінал Ліги чемпіонів

| Оновлено 08 травня 2019, 07:24
66285
207
Ліверпуль зробив фантастичний камбек і пройшов Барселону
twitter.com/lfc

«Щоб вийти переможцями з протистояння, необхідно зіграти ідеально, бездоганно. Проте, цілком ймовірно, що це наш останній поєдинок в поточній Лізі чемпіонів – так давайте ж отримаємо задоволення». Ось такими були слова Юргена Клоппа напередодні повторного поєдинку з «Барселоною». І ситуація для мерсисайдців після поразки з великим рахунком на «Камп Ноу» була дійсно плачевна. Посилилася вона ще й відсутністю Роберто Фірміно і Мохамеда Салаха, які опинилися в лазареті. Адже названі футболісти грають важливу (якщо не визначальну) роль при атакуючих діях «Ліверпуля».

У «Барселони» після зустрічі чемпіонату з «Сельтою» травмувався Усман Дембеле, але втрата француза не виглядала непоправною для каталонців. Головним для них було не допустити розслабленості, пам'ятаючи про торішню невдачу в чвертьфінальному протистоянні з «Ромою», коли після домашнього рахунку 4:1 «гранатові» поступилися в Римі (0:3) і покинули турнір.

Господарі поля агресивно почали зустріч, розуміючи необхідність швидкого взяття воріт. Вже на першій хвилині Мане загострив ситуацію, коли знайшов у штрафній «Барселони» Шакірі, у якого удар не вийшов. І натиск укупі з інтенсивним пресингом принесли результат «червоним». Помилкою Альби сповна скористався Мане, який відразу переадресував м'яч Хендерсону. З ударом півзахисника з центру штрафної тер Штеген впорався, а Орігі вже ніхто не заважав додати м'яч в сітку. 1:0 ідеальний початок для можливого камбеку.

Але далі ініціатива перейшла до «блаугранас». Гості створили кілька відмінних можливостей для відповідного результативного удару, який міг би закрити питання про переможця протистояння. Особливо була близька до успіху атака 4 в 2, коли Альба вивів на ударну позицію Мессі. Аргентинець довго обробляв м'яч, і Фабіньо встиг ліквідувати загрозу. У ще одному епізоді Алісон виручив свою команду після удару Коутіньо. А перед свистком на перерву своєчасний вихід голкіпера «Ліверпуля» не дав відзначитися Альбі, якому розрізну передачу на хід зробив Мессі.

Друга половина гри очікувано розпочалася з активних атак «червоних». Тільки грамотні дії Роберто завадили Мане завершити атаку ударом з близької відстані. Тер Штеген врятував свої ворота, коли ван Дейк замкнув навіс з кутової позначки. На це каталонці відповіли гострим випадом, і вже Алісон в стрибку відбиває удар Суареса.

А далі стався справжній шок для шанувальників «Барселони». Обрізка на фланзі оборони каталонців завершилася прострілом Александера-Арнольда і точним ударом Вейналдума. Він же через кілька миттєвостей став автором дубля, коли головою точним ударом замкнув ювелірний навіс у виконанні Шакірі. 3:0 тепер протистояння починалося з нуля, але психологічна перевага, поза всякими сумнівами, була на боці підопічних Клоппа.

Зрівнявши рахунок за підсумком двохматчевої дуелі, мерсисайдці зменшили оберти, а каталонці поступово почали відходити від пригніченого стану. Гості взяли м'яч під контроль і почали звичне для себе розхитування оборонних побудов суперників. Мессі заробив штрафний метрах в 25-ти від воріт, який на цей раз не приніс успіху «блаугранас». Ще один шанс аргентинець не використав, коли після його удару з гострого кута м'яч відбив Алісон.

Здавалося, в подальшому можливі два варіанти розвитку подій: гол «Барселони» чи додаткові тридцять хвилин гри. Але раптом несподівано стався третій сценарій. Мерсисайдці заробили кутовий, який готувався подавати Александер-Арнольд. Побачивши в штрафній Орігі, Трент розвернувся і зробив простріл на партнера, який блискавично зорієнтувався і переправив м'яч у ворота.

У каталонців було достатньо часу для виправлення ситуації, але чогось суттєвого біля воріт суперників вони створити так і не змогли. «Ліверпуль» зробив просто приголомшливий камбек, який увійде в історію. У це майже не вірилося, але мерсисайдці зробили диво. І стали першими фіналістами Ліги чемпіонів, яка
підходить до своєї розв'язки.


 


Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Матч-відповідь.

«Ліверпуль» - «Барселона» - 4:0 (Перший матч - 0:3)


Дівок Орігі (7, 79), Жоржиньо Вейналдум (54, 56)

Фабіньо (11), Жоель Матіп (66) - Серхіо Бускетс (45+1), Іван Ракітіч (53), Нельсон Семеду (76)

«Ліверпуль»: Алісон Бекер - Ендрю Робертсон (Жоржиньо Вейналдум, 46), Вірджіл ван Дейк, Жоель Матіп, Трент Александер-Арнольд - Джеймс Мілнер, Фабіньо, Джордан Хендерсон - Садіо Мане, Дівок Орігі (Джозеф Гомес, 85), Шердан Шакірі (Деніел Старрідж, 90)

«Барселона»: Марк-Андре тер Штеген - Жорді Альба, Клеман Лангле, Жерар Піке, Серхіо Роберто - Філіпе Коутіньйо (Нелсон Семеду, 60), Серхіо Бускетс, Іван Ракітіч (Малком, 80), Артуро Відаль (Артур Рамос, 75) - Луїс Суарес, Ліонель Мессі

Арбітр: Джюнейт Чакир (Туреччина)

Стадіон: Енфілд (Ліверпуль, Англія)

ЛІВЕРПУЛЬ - БАРСЕЛОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

 

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо
Інші види | 25 квітня 2024, 20:47 3
Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо

23-річна українка в Загребі послідовно здолала 5 суперниць

Коментарі 207
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
krovo100k
Ааааааа это шок!!!!!!!
Ливерпуль просто команда из космоса!!!!
Браво Ливер! Браво Клопп! Я поражен физухой этой команды!!!
Ради таких матчей стоит любить футбол!!!
Всех с футбольным праздником!!!
Даешь финал Ливер - Аякс!
Sergey_92
Це просто фантастика, браво Ліверпуль, слухаю як співає стадіон після матчу - вони вартують один одного
Brian
Браво Юрген!!! Очередная великая победа великого тренера. Я бы удивился этой победе если бы не знал кто тренерует Ливерпуль.
Viktor9
Шикарний матч. Клоп потужний ТРЕНЕР!
Те як забили 4 гол - просто посміховисько для Барси.
p_s_l
Последний гол был вердиктом сегодняшней игры Барсы.
Хорошо, что не буду видеть в финале вечно падающего Суареса.
Sunrise
Вот это КАМБЭК! Вот это - история!!!
Это вам не ПСЖ пролазить с помощью судей!
YNWA!!!
TimurKhAI
Щас поймал себя на мысли, что почти все самые памятные футбольные чудеса последних лет нам подарили именно английские клубы:
- победа МЮ в финале ЛЧ-99 с двумя голами на 90+;
- победа Ливерпуля в финале ЛЧ-2005 с камбэком после 0:3;
- победа Челси в ЛЧ в 2012-м. Да, именно в том году это было настоящим чудом (особенно ответка на Камп Ноу в 1/2-й);
- сегодняшний незабываемый фестиваль в исполнении Ливерпуля;
- а ещё можно вспомнить подвиги Миддлсбро в КУЕФА сезона 05/06, когда им на двух подряд стадиях (1/4 и 1/2 финала!) для прохода дальше требовалось по ходу матча забивать 4 мяча. И оба раза камбэк успешно завершался голами под самый занавес игры;
- или же чемпионство Ман Сити в 2012-м (первое за последние 44 года), добытое на последних секундах последнего туре благодаря двум мячам в ворота КПР на 90+;
- и конечно же, ошеломившее весь мир чемпионство Лестера в 2016.
Короче, вы уже поняли, что АПЛ – если и не самая сильная, то как минимум, самая чудесная футбольная лига мира
Brian
Юрген Клопп возвращает былую славу Ливерпулю. Это дорогого стоит. Феноменально.
russol30
Боже, ох і красавчикі, Ліверпуль, сльози пішли
ManUtd
После сложного матча в АПЛ, после потери Салаха и в отсутсвии Фирминьо... выдали просто феноменальный матч. Это было сильно, браво Клопп
Серж Пир
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DKTheBest2
Барса и в первом матче случайно 3:0 победила. Ливерпулю в первом матче просто фатально не повезло.
Сегодня Ливерпуль провел просто фантастический матч, сумашедший.
Уверен, что в этом году Ливерпуль возьмет ЛЧ.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир_Скидан( Ст.Оскол)
После таких матчей невольно скажешь -Я ВИДЕЛ ЭТО. Браво Ливерпуль. Браво Клопп
bzzzzzz
этот сезон ЛЧ, просто какой-то божественный. На моей памяти лучший в истории турнира.
Что не противостояние, так какой-то триллер. И вишенка всего этого, что привычные всем фавориты, которых мы видим в полуфинале/финале каждый год - отваливаются один за другим.
Libero GO
Хлопці, я щасливий, що вболіваю за цю команду. Ліверпуль в серці назавжди! Це диво вдруге, з 2005-го року, якась фантастика! Усіх з ПЕРЕМОГОЮЮЮЮЮЮЮ!!!!!
Олександр Фурів
Барса сосе боба, а Лівер іде далі бо пацани грають у футбол а не яйця чіхають!!! Лівер заслужив по ділу! Вальверде ніфіга не вміє налаштувати команду, і бійіцівського характеру у Барси не вистачає як і в матчі з Ромою! Жах а не гра, ше хоч перший тайм були моменти а в 2ому хвіст піджали і назад пасували, або втрачали м'яч... так не можна віддавати м'яч, плюс Барса відпочивала на відміну від Ліверпуля... я просто не розумію як так можна втратити такий шанс ???
klokuchka55
Браво!!!
4 гол фантастика)))
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
VITASS
а помните не забитый макакой на добавленных 4 гол? кто-то еще из наших написал как бы не аукнулось. аукнулось еще как браво ливер