Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 10 липня 2024, 18:06
1976
0

ВІДЕО. Слова Саутгейта після перемоги по пенальті в 1/4 фіналу Євро

Тренер Англії оцінив перемогу над Швейцарією

| Оновлено 10 липня 2024, 18:06
1976
0
ВІДЕО. Слова Саутгейта після перемоги по пенальті в 1/4 фіналу Євро
Getty Images/Global Images Ukraine. Гарет Саутгейт

Збірна Англії перемогла національну команду Швейцарії в матчі 1/4 фіналу Євро-2024. Основний і додатковий час зустрічі на «Дюссельдорф Арені» у Дюссельдорфі завершився з рахунком 1:1, а в серії пенальті точнішими були англійці – 5:3.

У першому таймі команди не створили гольових моментів, на двох не завдавши жодного удару в площину воріт. Підопічні Гарета Саутгейта більше володіли м'ячем, але без особливої загрози для суперника.

Після перерви уболівальники таки дочекалися голів. На 75-й хвилині Швейцарія вийшла вперед. Дан Ндоє виконав простріл з правого флангу штрафного майданчика, захисник англійців Джон Стоунз підправив м'яч на дальню стійку, де Брель Емболо в падінні замкнув у порожні ворота.

«Три леви» дуже швидко відігралися. На 80-й хвилині Букайо Сака з правого флангу змістився в центр і з-за меж штрафного майданчика влучно пробив у дальній кут.

Основний час матчу завершився внічию – 1:1. Тож гра перейшла до екстратаймів, де голів забито не було. На 117-й хвилині ветеран швейцарців Джердан Шакірі, який вийшов на заміну, прямим ударом з кутового влучив у поперечину.

Отже, володар путівки до півфіналу визначався у серії пенальті. Англійці реалізували усі п'ять своїх ударів – забили Коул Палмер, Джуд Беллінгем, Букайо Сака, Айвен Тоні та Трент Александер-Арнольд.

А ось команда Мурата Якіна припустилася хиби вже першим пострілом – удар Мануеля Аканджі відбив голкіпер суперника Джордан Пікфорд. Після цього точних спроб Фабіана Шера, Джердана Шакірі та Зекі Амдуні було замало для того, щоб виграти серію пенальті та пробитися до півфіналу чемпіонату Європи.

ВІДЕО. Слова Саутгейта після перемоги по пенальті в 1/4 фіналу Євро

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.