Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 01 жовтня 2024, 11:38
5040
40

Не шукайте логіку у діях Сергія Реброва

Валерій Василенко вибором головного тренера збірної України не здивований

| Оновлено 01 жовтня 2024, 11:38
5040
40
Не шукайте логіку у діях Сергія Реброва
Getty Images/Global Images Ukraine. Сергій Ребров

Сергій Ребров очолює головну команду країни не так уже й довго: з літа минулого року. Проте за цей короткий, як для тренера національної збірної час, усі вже звикли до консерватизму Сергія Станіславовича. Він має своє бачення процесу, має повне право на це своє бачення, і під це бачення він і підбирає футболістів. Або не підбирає. Можна й так.

Деколи консерватизм Сергія Станіславовича межує з упертістю. З упертістю прямолінійної людини, яка не вміє або не бажає помічати очевидне. Про це ми мали змогу вдосталь наговоритися після оприлюднення головним тренером нашої збірної списку гравців, викликаних на вересневі матчі збірної.

З того часу поширюватися з цього приводу немає особливого сенсу. Насамперед тому, що впертість (цю рису можна замінити на будь-яку іншу, бажано з більш жорстким смисловим відтінком) Реброва та його небажання помічати очевидне будуть однаково мати проміжний наліт.

Якщо УАФ в особі її президента після провалу нашої збірної на Євро-2024 і в стартових турах Ліги націй висловилася одноголосно на підтримку головного тренера національної збірної, тож чекати, що Реброва можуть звільнити після жовтневого циклу ЛН вже не варто. Хоч би як зіграла національна команда під його керівництвом.

Тому й не варто було особливо сподіватися, що Ребров з кардинально іншими лекалами підійде до визначення вузького кола запрошених кандидатів на ігри проти Грузії та Чехії. Якщо об'єктивно, потрібно було очікувати фактичного дубляжу наставником попереднього списку. З урахуванням, певна річ, об'єктивних нюансів. Насамперед, травм. А в решті – на місці кроком руш.

Але, зізнатися, я таки в глибині душі сподівався, що Сергій Станіславович хоч трохи відійде від шаблонів, і шаблонного себе в першу чергу, і зробить хід конем.

Мовляв, яким не є важливим цей турнір – Ліга націй, - проте все одно він є напівофіційним. І все одно збірна України намагатиметься пробитися на найближчий чемпіонат світу через парадний вхід. Тобто, через відбірковий цикл. Тому якщо й експериментувати зі складом (хоча це слово до Сергія Станіславовича й не дуже підходить; скоріше, доречніше буде сказати - впроваджувати до складу нових гравців), то це потрібно робити тут і зараз. Далі банально нема де.

Мовляв, ви всі так хотіли побачити нових осіб у збірній – будь ласка. Дивіться. По самі зіньки. І навикликав новачків і з молодіжної збірної, і з різних клубів УПЛ, а не лише «Динамо» та «Шахтаря».

Ось приблизно я так думав. Приблизно так намагався зрозуміти логіку Сергія Реброва.

Після того, як він озвучив імена тих, хто готуватиметься до жовтневих матчів, я остаточно зрозумів, що Сергій Станіславович Ребров не тільки дуже консервативний і прямолінійний тренер, а й таке слово, як логіка, його рішень стосується опосередковано.

Олександр Назаренко та Артем Бондаренко – найкращі футболісти УПЛ старту сезону. Проте обидва потрапили лише до запасного списку. Читай: опинилися поза збірною. Там же, у резервному списку, опинився і Віталій Буяльський, незмінно найкращий футболіст «Динамо», якого нинішній тренер збірної ігнорує так само, як і двоє його попередників.

З іншого боку, у резервному списку опинився Данило Сікан, який переніс у недавньому матчі ЛЧ болюче ушкодження обличчя. В останньому за ліком матчі «Шахтаря» цього форварда не було навіть у заявці. Його поява у резерві збірної – аванс чи підтримка?

Щодо основного списку, то в ньому фактично лише два новачки – Дмитро Криськів та Олексій Гуцуляк. За цей подвиг Реброву обов'язково треба подякувати. Мені здається, що йому нелегко далося це рішення. Але якби Маліновський та Зінченко були в строю, ці двоє опинилися б там, де й Назаренко з Бондаренком.

Але водночас автоматично напрошується питання: а що ж роблять в основному списку такі товариші, як Таловєров, Бондар, Степаненко та Зубков? Особисто для мене відповідь на це непросте питання є очевидною: вони там для меблів.

Але якщо ми дійшли висновку, що шукати логіку в діях нинішнього головного тренера збірної України вкрай непросто, якщо взагалі можливо, то нехай.

Нехай. Погано вже все одно не може бути. Може бути лише ще гірше.

Проте вишенька на торті все одно є навіть у цьому випадку. У списку викликаних на жовтневі матчі не було Сергія Сидорчука.

Значить не все так погано?

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 40
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Panthera_onca__
Да плевать на все эти лиги и турниры, когда Угледар становится вторым Дебальцево и т.д.
AK.228
Валерка, все по делу!!👏👏👍👍
Мне кажется в абзаце про « очень консервативный и прямолинейный тренер..» автор еле удержался что б не написать «тупой»😂😂
Fastovec
Не шукайте логіку, бо її там немає!
T-800
тренер-віце-президент федерації - це цирк
Дарья Кочуг
Кого можна взяти чистим опорником замість ветерана Степаненка тоді? Для ротації з Бражком. Які варіанти? Чи Криськіва для цього брали? По його матчам за Шахтар то в нього трохи інші функції
Mamay
Хоть хтось написав і за то дякуємо решта жерналюх в рот води понабирали
SHN
Слишком много авансов выдали этой сборной.
Довбик звезда Ла Лиги,Мудрика дорого продали,на Судакова повесили огромный ценник,Забарный,Зина и Микола типа в АПЛ...
А по факту только Трубин стабильность подтверждает.
Василий Гредюшкин
Не думаю  що з Гвардіолоюнавіть цей  склад  вилетів би  Потрібен  ТРЕНЕР  а не фізрук
potemkin78
извините пожалуста но что в составе делает Ванат и Таловеров? и в резерве Сикан? 
Центр обороны и опорная зона уже напрягает. Степаненко стар, Бражко нестабилен
Harun Bakircioğlu
Реброву щас видимо вообще не до футбола.
vovei
Не видно логики,если брать в зборную Караваева.
Mykola_nik
Наколки Зубкова вплинули на Реброва. Думає, що чим більше наколок - тим краще грає... Зубков це зрозумів і мабуть ще парочку приклепає
avk2307
Меня защита в первую очередь беспокоит. Из всех вызванных только двое уровню сборной отвечают.  Зачем возить Бондаря и Таловерова если  один в чемпионате  на ровном месте голы своей команде привозит, другой выходит на 20 минут на замену максимум.Ну неужели у них блат какой то. Лига наций это турнир где надо наигрывать новых игроков , а Ребров продолжает старым составом играть. 
В средней линии это Зубкова в первую очередь касается. Зачем он сборной когда практически  в любом клубе УПЛ есть получше его игроки.
😼
Погоджуюсь з автором з усім сказаним. Я б ще хотів побачити у складі Ігора Краснопіра (Рух), але це лише моє вподобання , можна було.. але .. Побачимо у матчі з Грузією, що навигадує Ребров
onco-clown
Я где-то уже писал ранее и хочется повториться: не было никакого провала на Евро-2024, провалили игру с Румынами, а так всё было неплохо.
Для сравнения на Евро-2020 еле продрались через отбор, потом в группе выиграли только Северную Македонию 2-1 и вышли из группы на фарте став четвертой третьей командой из шести - это успех успехов? Просто фортануло..
А на Евро-2024, например, сборную Бельгии неплохо потрепали, что их потом болельщики освистывали, подкачала реализация.
После Евро-2024 у Реброва две неудачные игры в Лиге Наций (чи не турнир) и что его теперь убирать? Вы серьезно так считаете?
Игорь Стецик
Бажаю нашим просрати цих 2 матчі, щоб накінець забрали Реброва. Краще зараз ніж у відборі на ЧС 26
Сергей Литвиненко
А я пожелаю Реброву побед.Все мы можем стать тренерами и выиграть всё превсё,но чето не берут валерко в тренеры.а такой же специалист видать.С нашего чемпионата нормальную сборную может склеить только гений.Гений ли Ребров?
T-800
если нам не дано, то мы и с иностранными спецами бум обсыраться раз за разом с +/- тем же подбором игроков по классу (СаШо, Лужный, Ващук-Головко, Скрыпник, Гусин/Тимощук ... Шевченко-Ребров  или Пятов, Несмачный, Гусев ... Ярмоленко, Коноплянка, Алиев) а-ля Англия со шведом или рашка с капелычем, да и теже англичане с доном Фабио
DK1961
Василенко сколько можно срать на Реброва?! Он вообще список заявленных в сборную не составляет. Этот список составляет УАФ по согласованию со своим хозяином с лондонской лужайки. Непонятно разве?!