Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 29 вересня 2024, 21:05
11252
34

Свято атакувального футзалу. Збірна України вийшла до півфіналу ЧС

Наша команда впевнено розібралася з Венесуелою

| Оновлено 29 вересня 2024, 21:05
11252
34
Свято атакувального футзалу. Збірна України вийшла до півфіналу ЧС
Getty Images/Global Images Ukraine

Збірна України провела поєдинок 1/4 фіналу чемпіонату світу з футзалу. Скажімо відверто, всі очікували, що нашим суперником у цій стадії турніру стане Іспанія. Але «Фурія роха» якимось неймовірним чином у 1/8 фіналу програла Венесуелі. Венесуельці вийшли до плей-оф із третього місця своєї групи, обігравши там лише Гватемалу. А до цього вони програли Ірану (1:7) та Франції (3:7). Це був шанс для «синьо-жовтих». Головне, уникнути недооцінки. Саме вона, мабуть, занапастила майстровитих іспанців.

І після початку зустрічі українці почали ретельно шукати можливості вразити ворота суперників. Зробити це вдалося Абакшину, який замкнув передачу Корсуна. Щоправда, наша радість була недовгою. Вже наступної хвилини венесуельці організували результативну відповідь: автором голу став Мільтон Франсія.

«Синьо-жовті» володіли перевагою та постійно атакували ворота андердога. Голкіперу номінальних гостей Вільялобосу доводилося демонструвати свою майстерність після ударів українців. Семенченко, Абакшин, Шотурма не змогли переграти воротаря. Але коли, здавалося, «синьо-жовті» взяли паузу в атакувальних діях, у нашої збірної пройшла результативна атака. Чернявський обіграв опонента на лівому фланзі і зробив передачу на Шотурму, який не схибив. А невдовзі Абакшин на добиванні збільшив перевагу нашої команди.

Getty Images/Global Images Ukraine

Гра йшла під диктовку збірної України, але венесуельці активізувалися і цього вистачило для двох точних ударів. Спочатку Віамонте реалізував вихід віч-на-віч із Суховим, а потім Відаль замкнув простріл з ауту. На щастя, на гру українців розвиток подій не вплинув, і до перерви ще два м'ячі залетіли у ворота Венесуели. Відзначилися Абакшин, який оформив хет-трик, та Швед.

Неприємності венесуельців на початку другого тайму продовжилися, адже Семенченко збільшив перевагу збірної України (гольову передачу партнеру зробив той самий Абакшин). А сьомий м'яч у ворота суперників забив голкіпер Сухов, який завершив свій прохід влучним ударом.

Тренерський штаб збірної Венесуели змушений був іти ва-банк і випустив п'ятого польового гравця. У більшості венесуельці доставили нашій команді чимало проблем, але зуміли відіграти лише один гол. А українці ще двічі розписалися у воротах суперників: голи на рахунку Чернявського та Микитюка. Ще один асист у свій актив записав Абакшин.

Getty Images/Global Images Ukraine

Але є й негатив після сьогоднішньої феєричної перемоги. Швед отримав «зайву» жовту картку та не зможе допомогти нашій команді у півфіналі, а Мельник отримав пошкодження. Саме через пошкодження у поєдинку з Венесуелою не грав Зварич: сподіватимемося, що він швидко відновиться.

Збірна України вдруге у своїй історії вийшла до півфіналу чемпіонату світу та побореться за медалі турніру. 1996-го «синьо-жовті» посіли четверте місце. Тоді у складі нашої команди виступав Олександр Косенко, а тепер він керує грою «синьо-жовтих» на тренерському містку. Півфінальну зустріч українці проведуть 2 жовтня. Суперник – Бразилія.

Чемпіонат світу з футзалу. 1/4 фіналу

Україна – Венесуела – 9:4

Голи: Абакшин (5, 16, 18), Шотурма (14), Швед (20), Семенченко (21), Сухов (27), Чернявський (32), Микитюк (38) – М.Франсія (6), Віамонте (16), Відаль (17), Моррілльо (30)

Попередження: Швед (17) – Відаль (8), М.Франсія (31), Брічено (34)

Україна: Сухов, Корсун, Мельник, Семенченко, Абакшин – Савенко, Швед, Жук, Чернявський, Зварич, Шотурма, Микитюк, Фаренюк

Венесуела: Вільялобос, Занц, Кабаркас, Каррено, Віамонте – Хіменес, Моррілльо, Мільтон Франсія, Саймон Франсія, Відаль, Морено, Торрес, Брічено

«Хумо Арена» (Ташкент, Узбекистан)

УКРАЇНА – ВЕНЕСУЕЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(104)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 34
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
newo
Просто красені! Найщиріші вітання!
Умник
Браво.
Учитесь Шевченки Ребровы.
Без пафоса, без надувания щек.
Люди славят страну.
Андрій Заліщук
Просто чудовий день, футзал, теніс сьогодні дуже порадував
vak
Ребята вы молодцы
Ard2323
А де коментарі що ганьба, позорят форму, всіх на фронт, зовсім грати не вміють? Як після матчу із Аргентиною. Такі вболівальники-майстри перевзування із крайності в крайність. 
C.Пеклов
Молодці!Це  буде півфінал!В якіх ще командних видах спорту Україна виходила в цю стадію ЧС!
Brent11
Просто красавцы!!!💪💪💪
Voxa Hvedyk
🇺🇦👍🇺🇦
Супер ігра .
Хлопці молодці,тепр потрібно зібратися і дати бій не переможній Бразилії!!!
sahka1981
Молодці!!!
oleksan751
Молодці хлопці! Гарна гра, гарні слова тренера після гри! Удачі в півфіналі!
Віктор Коробка
Браво, хлопці! Тепер бажано б з Бразилією не так, як з Аргентиною.
Лига
На изи лучшие
Олег Мандрівник
Венесуэла победила Испанию, наши вынесли Венесуэлу. С Бразилией может быть интересно
mini.f
При такой игре можем выиграть у и у Бразилии, я бы не сказал, что Бразилия супер-команда, лет десять назад - да, выиграть у них было просто невозможно...
pzs123456
Гнал на Сухова после Аргентины, снгодня беру слова назад. Молодцы все, сыграли очень хорошо за исключением первого гола. Понятно, что с Бразилией шансов мало, но уже и полуфинал-достижение. Респект!
Walle
Найкращі. Це вже успіх
Tower Bridge
После 3:3 стало интересно.
000
Бразилія взагалі сьогодні в матчі з Мароко нічим не вразила. Ані швидкістю (що зрозуміло з огляду на вік гравців), ані технікою, за виключенням єдиного голу Дієго (що зовсім дивно). Хіба що тактично зіграли бездоганно, особливо в захисті, зберегли сили. То ж з такою Бразилією грати можна. Звичайно, буде надскладно, але це півфінал ЧС, тут з ким завгодно було б надскладно. Важливе питання: хто зможе зіграти в півфіналі. Точно мінус Швед, чи зможуть зіграти Зварич та Мельник на повну силу? Якщо ні, буде дуже складно, адже наша головна потенційна перевага над віковою Бразилією - швидкість, високий темп протягом всього матчу, який можна підтримувати лише достатньою кількістю гравців