Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 28 вересня 2024, 14:39
1012
1

Україна – Венесуела. Прогноз і анонс на матч 1/4 фіналу ЧС з футзалу

Шанс для українців пробитися до квартету найсильніших на світовому форумі вперше з 1996 року

| Оновлено 28 вересня 2024, 14:39
1012
1
Україна – Венесуела. Прогноз і анонс на матч 1/4 фіналу ЧС з футзалу
Getty Images/Global Images Ukraine

У неділю, 29 вересня, в столиці Узбекистану Ташкенті національна збірна України з футзалу проведе чвертьфінальний поєдинок чемпіонату світу з командою Венесуели. Якщо підопічних Олександра Косенка багато фахівців очікували побачити на цій стадії, то південноамериканці стали справжнім відкриттям нинішнього турніру – вони вперше зробили крок так далеко у фінальній частині світового чемпіонату.

Україна

Збірна України втретє у своїй історії вийшла до чвертьфіналу чемпіонату світу. На шляху до нього наша команда завдала поразки Нідерландам із рахунком 3:1. Ще на початку поєдинку 1/8 фіналу Михайло Зварич забив перший м'яч у ворота суперників. А в середині другого тайму через дві хвилини після того, як голландці вирівняли положення, Андрій Мельник знову вивів наш колектив вперед. І він же на останній хвилині зустрічі встановив остаточний результат на табло.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Слід зазначити, що по ходу всього матчу з Нідерландами вболівальників не залишало відчуття, що українці виглядають сильнішими за своїх опонентів. Вони впевнено контролювали гру і могли ще більше збільшити свою перевагу. Міг відзначитися Микола Микитюк, але після його удару зі штрафного м'яч влучив у перекладину. Ще раз потрапив до каркасу воріт Ігор Корсун, мали можливість забити все той же Мельник та Ігор Чернявський. Втім, слід зазначити і нашого голкіпера Олександра Сухова. Він не тільки рятував своїх партнерів, а й став автором гольового пасу другого м'яча у ворота Нідерландів.

Мабуть, єдине, що засмутило, то це травма у матчі 1/8 фіналу Михайла Зварича, через яку він так і не зміг дограти поєдинок до кінця. Втім, за словами самого гравця, пошкодження виявилося не таким серйозним і він готується зіграти у чвертьфіналі. Але це мають вирішити лікарі. А ще Михайло дуже з повагою висловився про майбутнього суперника і зазначив, що нашій збірній «…потрібний лише правильний та бойовий настрій».

«Шанси до старту поєдинку завжди 50 на 50. Вірте в команду, а ми зробимо все можливе і неможливе», - це вже слова автора дубля матчу плей-офф Андрія Мельника, сказані ним після гри з голландцями. Тож будемо вірити в наших хлопців і побажаємо їм перемоги.

Венесуела

Якщо наша збірна втретє потрапила у вісімку найсильніших на чемпіонаті світу, то Венесуела це зробила вперше. У попередній дебютній для себе фінальній стадії чемпіонату світу у 2021 році південноамериканці дійшли до стадії 1/8 фіналу, де поступилися з рахунком 2:3 збірній Марокко.

Цікаво, що, як і Україна, збірна Венесуели розпочала нинішній чемпіонат світу з поразки з рахунком 1:7. У стартовому матчі групи F вона програла Ірану. І в другому поєдинку венесуельці поступилися тепер вже французам 3:7. Але перемога над Гватемалою з таким же результатом 7:3 дозволила команді з Південної Америки посісти третє місце у своїй групі і вона виявилася четвертою серед тих, хто фінішував на таких же позиціях в інших групах.

Щодо 1/8 фіналу, то Венесуела зустрічалася з дворазовими чемпіонами світу та чотириразовими призерами іспанцями. Усі букмекери ставили ставки на Іспанію, але прогадали. Венесуела зробила одну з найгучніших сенсацій не лише цього турніру, а й, можливо, всіх попередніх, відправивши додому явного фаворита. До 39-ї хвилини рахунок у цьому матчі був 1:1 і тут успіх південноамериканцям приніс Віктор Карреньо. До речі, перший гол у ворота Іспанії забив воротар Венесуели Хосе Вільялобос.

Як часто кажуть, апетит приходить під час їжі. Отже, Венесуела напевно вже мріє про більше. Тому в жодному разі нашій збірній не можна недооцінювати майбутнього суперника.

Статистика матчів

На попередніх чемпіонатах світу збірні України та Венесуели не зустрічалися.

Прогноз на протистояння

Найімовірніше, поєдинок буде складним для обох команд. Плюс нервова напруга гравців та усвідомлення того, що переможець цього матчу вже буде у четвірці найсильніших на чемпіонаті світу. Хочемо тільки побажати, щоб міцнішими нерви були у наших хлопців, а майстерності їм не позичати. Поставимо на перемогу збірної України із мінімальною перевагою.

Прогноз Sport.ua
УКРАЇНА
29 вересня 2024 -
18:00
Венесуела
Перемога України 1.48 Зробити ставку
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Wlad West
Финал  Бразилия - Аргентина