Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 28 вересня 2024, 05:20
173
0

ЗВАРИЧ: «Венесуела – дуже хороша команда. Вони пройшли Іспанію»

Футзаліст збірної України прокоментував перемогу над Нідерландами

| Оновлено 28 вересня 2024, 05:20
173
0
ЗВАРИЧ: «Венесуела – дуже хороша команда. Вони пройшли Іспанію»
Getty Images/Global Images Ukraine. Михайло Зварич

Футзаліст збірної України Михайло Зварич після перемоги над збірною Нідерландів (3:1) в 1/4 фіналу чемпіонату світу 2024 дав інтерв’ю для Суспільне Спорт.

– Як ваше здоров’я і наскільки ви готові зіграти у чвертьфіналі?

– Щодо травми, хочу сказати, що пройшли обстеження і травма виявилась не настільки серйозною. Є великі шанси вже зіграти у чвертьфіналі.

– Обстеження показало, що ви можете вже готуватись до поєдинку чи все-таки ви будете знаходитись ще в очікуванні точної відповіді чи зможете ви там зіграти?

– Сьогодні було індивідуальне тренування, і також будемо дивитись, чи є біль чи немає. І поступово вже буду розпочинати готуватись. Моя думка, що в цьому плані все буде добре.

– Наскільки я розумію, ви ще кілька днів будете тренуватися в індивідуальному режимі?

– Я думаю що так, але поступово, надіюсь, буду переходити до загальних тренувань. Це вже будуть вирішувати лікарі.

– Ви сказали, що готові зіграти навіть через біль, бо в таких матчах зіграти можна нечасто. Чи все так і залишається чи все ж таки вас будуть дещо берегти?

– Я готовий зіграти навіть через біль, тому що важливий матч і дуже хочеться допомогти команді. Думаю, що все буде добре.

– Повертаючись до поєдинку з Нідерландами. Як вам було після отриманої травми сидіти на лаві з розумінням, що ви вже не зможете допомогти партнерам?

– Дуже переживав. Сидіти збоку дуже важко. Дивишся на табло – час йде дуже повільно. Краще бути на паркеті й допомагати команді, ніж сидіти збоку.

– Якщо розібрати ваш гол. Те, що ви залишились на лівому фанзі і відклеїлись від усіх захисників – це було заплановано чи імпровізація?

– Можна сказати 50/50. Трішки заплановано, трішки спонтанно вийшло. Добре, що забили гол і вийшли вперед.

– Для більшості гравців нашої збірної це перший чемпіонат світу, зокрема й вам. Наскільки було хвилювання в першій грі. Чи пішло вже воно від нас на даний момент? Чи можливо ось на цій стадії чвертьфіналу повернулося вже?

– Ну перед усіма матчами присутнє якесь хвилювання. В першому матчі було велике переживання, але від гри до гри воно спадало. Добре, що другу виграли гру, потім третю і через це вдалось увійти в ритм турніру. Нас очікує дуде важливий матч, важкий матч. Венесуела – дуже хороша команда, пройшла збірну Іспанії, тому нам потрібен лише правильний та бойовий настрій.

– Щодо інших матчів, наскільки стежите за ними?

– Звісно якщо вільний час є, то ми всі дивимось. Іспанія неочікувано вилетіла, але слабких команд на Чемпіонаті світу немає, тому розслаблятися не можна від першої до останньої секунди.

– Венесуела – наступний суперник України. Що можете сказати про них?

– Нас чекає ще детальна теорія, де будемо розбирати їх більш щільно. По грі з Іспанією видно, що дуже швидкісна команда. Працює та віддається на майданчику на всі сто. Тому думаю буде важко.

– З вашого власного досвіду, наскільки від таких перемог важче відновитися фізично?

– В них буде декілька днів для відновлення, тому думаю вони встигнуть відпочити. До того ж, вони перемогли Іспанію, тому психологічно в них буде ще певне піднесення.

– Чи можна вже говорити про цілі, які ставить Україна перед собою на цьому турнірі?

– Ми ставимо перед собою ціллю позитивний результат з Венесуелою. Далі ми не зазираємо. Крок за кроком йдемо від матчу до матчу. Зараз вся концентрація на 1/4 фіналу.

Матч 1/4 фіналу чемпіонату світу 2024 з футзалу Україна – Венесуела відбудеться 29 вересня о 18:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.