Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 жовтня 2024, 13:24
1211
14

Шахтар втрачає, шедеври Бражка і Назаренка, Олександрія і Динамо на вершині

Найцікавіші події восьмого туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 01 жовтня 2024, 13:24
1211
14
Шахтар втрачає, шедеври Бражка і Назаренка, Олександрія і Динамо на вершині
ФК Зоря. Пилип Будківський

Чемпіон знову втрачає очки. Цього разу «гірники» не впоралися з «Вересом»: нічия. А ось «Динамо» без проблем здолало «Лівий берег». Без особливих проблем здобуло перемогу й «Полісся» у грі проти «Карпат». Дебютна вікторія цього сезону у «Оболоні»: «пивовари» переграли «Інгулець». «Олександрія» в гостях виявилася сильнішою за «Кривбас». На чолі таблиці – знову двовладдя: там «Динамо» та «Олександрія».

Сенсація туру

Здавалося, що «Шахтар» зробив висновки зі стартового провалу. Принаймні, у попередньому турі «гірники» рознесли вщент «Карпати» - 5:2. Однак це лише здавалося. Чинний чемпіон вкотре втратив очки. Тепер не пощастило у грі проти «Вереса». Підопічні Марино Пушича першими відкрили рахунок (Судаков реалізував пенальті), однак утримати його не змогли: наприкінці матчу Кльоц відновив рівновагу.

Виправдання туру

Після чергової втрати очок «Шахтарем» головний тренер «помаранчево-чорних» Марино Пушич за традицією не сумує: «Я весь час наголошую на тому, що чемпіонат – це марафон на довгій дистанції: втрати очок завжди відбуваються, але чемпіонат триває, і можливості будуть. Звичайно, саме на початку сезону втрата очок неприємна, як і в будь-який період, проте це ніяк не впливає на перебіг чемпіонських перегонів».

Кричалка туру

Під час матчу «Верес» – «Шахтар» уболівальники рівненської команди на адресу команди гостей видали таке: «У нашому лісі сосен повно, ми наробим вам гроби. Ваш футбол нам до п***и, і вам п***а». Вже після матчу президент «народної команди» Іван Надєїн заявив, що та кричалка вболівальників була не в бік «Шахтаря», а на адресу росії.

Цифра туру

У стартових семи турах цього сезону «Шахтар» набрав 13 очок. Замість максимально можливого 21 очка. Востаннє так невдало в УПЛ «гірники» стартували чотири роки тому. І тоді зрештою програли чемпіонські перегони «Динамо».

Передача туру

Як на блюдечку. Саме так можна охарактеризувати передачу Безерри на Філіппова наприкінці першого тайму матчу «Кривбас» – «Олександрія». Форварду гостей залишалося не промазати головою по воротах. Він не схибив.

Порятунок туру

За грою ЛНЗ повністю перевершив «Чорноморець». І коли наприкінці першої половини зустрічі черкаські футболісти нарешті відкрили рахунок, склалося стійке відчуття, що тепер підопічні Карраско не втратять перемоги. Але вони її проґавили. Рідкісний контрвипад одеситів на 82 хвилині виявився результативним. Не шукайте у футболі ані логіки, ані справедливості.

Прохід туру

Півзахисник «Полісся» Назаренко у грі проти «Карпат» отримав м'яч ще на своїй половині поля і протягнув його до самого штрафного майданчику львів'ян, звідки відправив футбольний снаряд у дальню дев'ятку воріт. Красиво й просто.

Перемога туру

Дебютну перемогу цього сезону нарешті здобула «Оболонь». Кияни у рідних стінах переграли «Інгулець». Підопічні Шищенка зуміли забити два м'ячі, на що підопічні Кобина відповіли лише одним влучним ударом. Тепер нуль у графі «перемоги» має лише «Інгулець».

Безнадія туру

Від «Колоса» такої безнадії очікувати можна. Власне, ковалівська команда часто так грає – аби не пропустити. Але у виконанні «Руха» ми звикли бачити більш змістовну гру. А не таку, як у грі проти «аграріїв». Загалом, от і зустрілися дві самотності.

Гол туру

Щастя Бражка та нещастя Механіва – одразу два в одному. На 62-й хвилині матчу «Лівий берег» – «Динамо» голкіпер господарів Максим Механів, вийшовши з воріт, зробив передачу прямо на півзахисника суперника Володимира Бражка. І той, прямо з центрального кола, за високою дугою, відправив м'яч у сітку воріт. Воротар «лелек» не встиг повернутися у рамку.

Невдоволення туру

Головний тренер «Лівого берега» Віталій Первак після матчу з «Динамо» наголосив на закономірності перемоги «біло-синіх», проте, в той же час, вказав на суддівські помилки: «У першому таймі нашому Климу Приходьку ледь не відірвали ногу – жодного покарання, після перерви футболіст «Динамо» підіграв собі м'яч рукою у своєму штрафному – знову без реакції. Не треба допомагати гранду перемагати. Це лише шкодить йому».

Кутові туру

Обидва м'ячі в матчі «Зоря» – «Ворскла» були забиті після розіграшів кутових ударів. І в обох випадках видна роль діставалася захисникові луганської команди Джордану. У першому випадку він головою асистував Будківському, а у другому вже сам поцілив у ворота. І також ударом головою. До слова, гол Будківського став для «Зорі» ювілейним, 800-м у чемпіонатах України.

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джошуа відповів на запитання, хто кращий: Усик чи Леннокс Льюїс
Бокс | 01 жовтня 2024, 07:15 2
Джошуа відповів на запитання, хто кращий: Усик чи Леннокс Льюїс

Ентоні вибрав українського чемпіона

Не шукайте логіку у діях Сергія Реброва
Футбол | 01 жовтня 2024, 09:10 50
Не шукайте логіку у діях Сергія Реброва

Валерій Василенко вибором головного тренера збірної України не здивований

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pavel_i_CO
Трійка лідерів сформована. А от іржавим східнякам треба буде піднатужитись, щоб втримати своє ЧЕТВЕРТЕ місце)
DK1961
Жаль, что в ЛНЗ трое ведущих игроков травмированы. Ну ничего они и без них дадут бой четвертой команде из таблицы
🔱Avtoigor🔱
Мені подобається Джордан, той і в захисті постійно виносить, а тут в матчі з Ворсклою ще й асистує (забиває)
Красава
FunnyCat_____
Зачем болельщики Шахтера ставят себе на аватарки эмблемы других клубов? Как это отклонение называется? 
Omen
Я вообще не понимаю как Динамо может быть на вершине??? Походу покупается в УПЛ полностью все уже и главный коррумпированный убийца нашего футбола сидит у руля. С Александрией все понятно, там школа футбола огого и президент делает для игры, а не для покупок матчей. Но еврокубковые матчи явно то показываю уровень Динамо, вернее дырку в дне дна)
_Quantum19_
Отакої, "гірникам" всі "дають бій"...)))) А "Динамо" взагалі нічого не дають...)) Скоро на ігри з "Динамо" взагалі перестануть виходити, бо "Динамо" ж сильніше, воно все одно виграє...)) Краще вже сили поберегти та "дати бій" гірникам.)))