Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 13 квітня 2024, 09:42
16071
20

Гравці не з топ-5 чемпіонатів, які здатні підірвати трансферний ринок

За широкими спинами Мбаппе та Холанда теж, виявляється, є самородки

| Оновлено 13 квітня 2024, 09:42
16071
20
Гравці не з топ-5 чемпіонатів, які здатні підірвати трансферний ринок
Getty Images/Global Images Ukraine. Віктор Дьєкереш

Останнє зимове трансферне вікно європейські топ-клуби пройшли без валідолу. І без особливих напружень. Очевидно, головні трансферні події року відбудуться цього літа. І не лише можливим завершенням багаторічної «саги Мбаппе» може бути ознаменований наступний «Юр'їв день». Не виключено, що трансферний ринок висадять у повітря гравці, які поки що з певних причин не обласкані підвищеною увагою ЗМІ. Насамперед тому, що вони не грають у європейській топ-п'ятірці чемпіонатів. Але це аж ніяк не означає, що такі футболісти не заслуговують на пильну увагу. Сьогодні ми поговоримо про деяких з тих, хто влітку, швидше за все, піде на підвищення.

Віктор Дьєкереш

Вік: 25 років
Громадянство: Швеція
Клуб: «Спортинг» (Португалія)

Що не кажи, але португальські клуби справді вміють відшукувати на «бездоріжжі» справжні самородки. Минулого літа «Спортинг» придбав у англійського «Ковентрі» нападника Віктора Дьєкереша. Придбав за дуже пристойну для лісабонського клубу суму – 21 мільйон євро. Проте по закінченні нинішнього сезону «Спортинг» може продати цього нападаючого вп'ятеро дорожче.

Дьєкереш – справжнє відкриття поточного чемпіонату Португалії. На рахунку шведа – 36 забитих м'ячів та 14 результативних передач у 40 поєдинках (у всіх турнірах). З 22 голами він є найкращим бомбардиром чемпіонату Португалії. А за середніми оцінками – беззастережно найкращий футболіст першості.

Віктор добре проявив себе і на колишньому місці, у Чемпіоншипі, де теж нерідко забивав. Але саме у команді Рубена Аморіма він став справжньою зіркою. Нині його трансферна вартість – близько 55 мільйонів євро. Але «Спортинг» має намір виручити за свого діаманта не менше ста мільйонів. Тож «Челсі» та «Арсеналу» доведеться серйозно розщедритися, щоб здобути цього гравця, на якого лондонські клуби поклали око. А «Спортинг» у цьому випадку може собі дозволити грати на «утримання рахунку»: контракт Дьєкереша з лісабонцами розрахований аж до 2028 року.

Жоау Невеш

Вік: 19 років
Громадянство: Португалія
Клуб: «Бенфіка»

Getty Images/Global Images Ukraine. Жоау Невеш

Цього хлопця вже зараз називають другим Ренату Санчешом. Або другим Луїшем Фігу. За неймовірний талант. Хлопцю лише 19 років, а за ним вже вишикувалася ціла черга з топ-клубів, які прагнуть отримати молоду зірочку.

Жоау Невеш – вихованець «Бенфіки». У команді нашого Анатолія Трубіна Невеш грає на позиції опорного півзахисника. Незважаючи на такий юний вік і таку відповідальну позицію на полі, є гравцем основного складу. У всіх турнірах у нинішньому сезоні за «орлів» Жоау зіграв 45 матчів, у яких відзначився двома забитими м'ячами та двома асистами.

Фактично з перших матчів Невеша за першу команду «Бенфіки», за ним почали уважно придивлятися скаути провідних клубів Європи. «Бенфіка» оперативно підметушилася і прописала в контракті Невеша клаусулу розміром 150 мільйонів. Причому не євро, а фунтів.

Але навіть незважаючи на ціну, що кусається, Жоау Невеш вже влітку напевно змінить прописку. «Ліверпуль», «Челсі», «ПСЖ», «Баварія», «МанСіті» та «Ньюкасл» – ось та черга, яка вишикувалася за молодим португальцем. Але найзавзятіший інтерес до Невеша виявляє «МанЮнайтед».

Еванілсон

Вік: 24 роки
Громадянство: Бразилія
Клуб: «Порту»

Getty Images/Global Images Ukraine. Еванілсон

Ви могли бачити цього футболіста не лише за матчами чемпіонату Португалії, а й у Лізі чемпіонів, де на груповому раунді його «Порту» перетнувся з нашим «Шахтарем». І його «Порту» у підсумку виявився сильнішим за наш «Шахтар». А у третьому турі групового етапу ЛЧ Еванілсон забив одразу три м'ячі у ворота «Антверпена», вийшовши на заміну. Бразилець після того поєдинку був названий гравцем тижня у Лізі чемпіонів.

А ще він розриває і чемпіонат Португалії, регулярно залишаючи свої автографи у воротах суперників «Порту». На його рахунку – 22 м'ячі та шість гольових передач у всіх турнірах.

Трансферна вартість Еванілсона – близько тридцяти мільйонів євро. Однак «Порту» якщо й збирається розлучатися зі своїм найкращим гравцем у нинішньому чемпіонаті, то за суму, як мінімум, вдвічі вищу за трансферну.

Найбільш реальними претендентами на бразильця з «Порту» називають «Арсенал», «Ньюкасл» та «Мілан».

Сантьяго Хіменес

Вік: 22 роки
Громадянство: Мексика
Клуб: «Феєнорд»

Getty Images/Global Images Ukraine. Сантьяго Хіменес

Молодий мексиканець – головна дійова особа роттердамської команди в атаці. Наприкінці минулого року Хіменес побив бомбардирський рекорд екс-форварда «Аякса» Луїса Суареса, який тримався 14 років. За календарний 2009 рік уругваєць, що «кусається», забив за амстердамців 30 м'ячів. За календарний 2023-й Сантьяго Хіменес забив за «Феєнорд» 31 гол.

Він і зараз на передових позиціях у гонці бомбардирів Ередивізі. На його рахунку – 21 гол. Запам'ятався дублем у ворота «Лаціо» у матчі Ліги чемпіонів.

На даний момент Сантьяго Хіменес є найдорожчим футболістом не лише «Феєнорда», а й загалом чемпіонату Нідерландів. Його трансферна вартість – близько 45 мільйонів євро.

Цілком імовірно, що вже наступного сезону Хіменес опиниться в новому клубі. «Наполі» розглядає його як заміну Осімхену. А «Тоттенхем» бачить у ньому спадкоємця Кейна. А ще мексиканцем цікавляться «Арсенал», «Челсі», «Вест Хем» та «Барселона».

Йохан Бакайоко

Вік: 20 років
Громадянство: Бельгія
Клуб: ПСВ

Getty Images/Global Images Ukraine. Йохан Бакайоко

Вихованець клубу з Ейндховена не вражає результативністю Хіменеса, проте Бакайоко – не менш ласий шматочок для топ-клубів у найближче трансферне вікно. Як запевняють закордонні ЗМІ, Жоан Бакайоко – «трансферна мета номер один» відразу для кількох відомих клубів: «Ліверпуля», «Манчестер Сіті», «Челсі», «ПСЖ» та «Боруссії» (Дортмунд).

Проте навряд чи німецький клуб може дозволити собі придбати молодого бельгійського вінгера. Незважаючи на його «собівартість» – 40 мільйонів євро, ПСВ має намір виручити за свого головного на даний момент таланта близько 70 мільйонів євро.

Незважаючи на такий юний вік, Йохан є стабільним гравцем основи і у своєму клубі, і у національній збірній Бельгії.

Його відмінною ігровою рисою є швидкісне вміння працювати з м'ячем. І дриблінг.

Оскар Глух

Вік: 20 років
Громадянство: Ізраїль
Клуб: «Ред Булл Зальцбург»

Getty Images/Global Images Ukraine. Оскар Глух

На початку минулого року молодий півзахисник «Маккабі» з Тель-Авіва Оскар Глух за сім мільйонів євро пішов до лідера чемпіонату Австрії – «Зальцбурга». Глух засвітився по-справжньому в ізраїльській молодіжці. Зі своєю національною командою він виборов путівку на Олімпіаду в Парижі, де зіграє і наша олімпійська збірна.

Глух є також гравцем основи національної збірної Ізраїлю, за яку провів 12 матчів та відзначився трьома влучними ударами.

Ще до переходу до «Зальцбурга» на Глуха претендувала «Барселона». Оскар дуже підходить під стиль блауграни – він технічний, пластичний та чудово бачить поле. Але «Ред Булл» випередив каталонців.

І тепер якщо «Барса» все ще хоче придбати цього універсала, їй необхідно буде розщедритися. Бо його трансферна вартість зросла втричі. А на «виході» ціна за ізраїльського таланта може досягти позначки 50 мільйонів євро. Навряд чи така сума буде підйомною для «Барселони».

Оцініть матеріал
(100)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Boodya
Шукав Судакова....не знайшов.
Тут два варіанти:
Аба наш чемпіонат - топ, або Георгій не здатний підірвати трансферний ринок.
NoMad
Судакова немає? Не проплатили?) 
Перець
Пів складу Челсі теж взірвали  ринок,а вийшов пшик
PUMA
А,Георгий где   ?
anacreon
Зараз знову накуплять хламу по 100 мільйонів з чеміпонату Португалії. Чергових Енцо, Феліксів, Нунєсів, які феєрять в чемпіонаті Португалії, а потім нічого особливого не показують в топ-чемпах. Але раз вже їх за 100 мільйонів купили, то дають грати.
При цьому зі всього чемпіонату Португалії лише Бенфіка зі скрипом дісталася чвертьфіналів єврокубків. А з чемпіонату Нідерландів - нікого.
Але далі будуть надувати ціни.
ViAn
Хіменес - безумовно буде великий трасфер. Всі інші поки ще ні. 
Chort
МОЯ КРОТО-БОТО-БАНДА ПРЕДЛАГАЮ ПИСАТЬ ПЕТИЦИЮ, НА СПОРТ ЮА ЗА ТО ЧТО БЫ ОНИ ОБНОВИЛИ СТАТЬЮ И ВНЕСЛИ СЮДА ЖОРИКА. А, ТО ЭТО НЕ ГОДИТЬСЯ, ВСЕ ТОП КЛУБЫ МИРА СТОЯТ В ОЧЕРЕДИ ЗА ЖОРИКОМ,А ЭТИ ЕГО В ТОП НЕ ВНОСЯТ 
Wlad West
А кому-то достается Мишаня.
Keen Vision
Малувато, можна було 15-20 гравців згадати, в тому числі Судакова.
Mr Voevudskiy
А Жорик? Он не то что рынок, он пердаки фанам 4 команды страны порвёт)