Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 13 квітня 2024, 23:50
3034
0

Гейджі проти Голловея – головний бій UFC 300. Це просто вогонь

Бій, що може завершитись у будь-яку секунду

| Оновлено 13 квітня 2024, 23:50
3034
0
Гейджі проти Голловея – головний бій UFC 300. Це просто вогонь
Getty Images/Global Images Ukraine. Джастін Гейджі і Макс Голловей (праворуч))

У ніч на 14 квітня в Лас-Вегасі, США, відбудеться ювілейний турнір зі змішаних єдиноборств UFC 300. Формально не головним, але найбільш запальним поєдинком турніру є, безумовно, протистояння Джастіна Гейджі (25-4) проти Макса Голловея (25-7) за пояс BMF UFC.

Обидва підходять на серії з двох перемог. Це буде беззаперечний трилер ударників

Джастін Гейджі та Макс Голловей – точно не фанати боротьби. І це на руку кожному, хто увімкне UFC 300 вранці 14 квітня. Тут не буде жодної метушні на канвасі. Бійці мають навички партера, Макс навіть є володарем фіолетового поясу з бразильського джиу-джитсу. Але їхня стихія – обмін ударами на середній дистанції.

Макс підходить до протистояння на серії з двох перемог поспіль. Спочатку побив рішенням суддів Арнольда Аллена. Потім нокаутував у третьому раунді Чана Сунг Юнга.

Останнім бійцем, який перемагав Макса, був Алекс Волкановськи. Як і передостаннім. І перед цим також австралієць бив Голловея. Хоча питання до цієї трилогії, звісно, є.

Вперше бійці зустрілись у 2019 році. Макс за цей рік бився тричі. У дебютному поєдинку програв рішенням суддів Дастіну Пор’є, потім повернувся перемогою над Френкі Едгаром рішенням суддів і у третьому поєдинку зустрівся з Волкановськи.

Алекс переміг, і загалом фанати згодні з тим одностайним рішенням суддів. А от щодо реваншу вже питання є. Наступного року у наступному ж для Голловея поєдинку він знову зустрівся з Волкановськи. Чи виглядав австралієць гостріше та краще? Навряд. Після розділеного рішення суддів на користь Алекса, Джо Роган, коментатор UFC, видав:

«Мені, б###ь, так шкода Макса».

Звісно, трилогія потребувала завершення. Голловей побив Келвіна Каттара та Яїра Родрігеса та вийшов на третій бій проти австралійського чемпіона. Формально, Макс програв усю трилогію. По факту, мав вигравати один поєдинок так точно.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джастин Гейджи

Гейджі також підходить на серії з двох перемог поспіль, але за останні роки програвав не так часто, як Макс. У 2020-му Джастін переміг Тоні Фергюсона та програв Хабібу Нурмагомедову. А потім проводив по одному поєдинку на рік. У 2021 році зустрівся з Майклом Чендлером. Це було яскраве видовище та перемога Гейджі рішенням суддів у трираундовому поєдинку. Потім побився з Чарльзом Олівейрою. Знову бій, повний динаміки, але перемога пішла в інший бік. Все ж бразилець розуміється на боротьбі точно краще за американця – упіймав Джастіна на задушливий прийом та переміг достроково у першому раунді.

Після цього Джастін не програвав. Спочатку був переможений Рафаель Фізієв рішенням більшості суддів. Після цього страшенно епічно нокаутований Дастін Пор’є – ногою в голову у другому раунді.

Їхня зустріч як ніколи доречна. У першу чергу, через недостатньо зірковий кард UFC 300. Очікувалось більше зірок, якщо говорити відверто. Хороший турнір з класними поєдинками, але чи це ювілейний турнір? Чи відчувається визначна цифра для промоції? Не сильно.

І по-друге, через те, що суперники підходять у найкращій за останні роки формі. На серії перемог, упевнені в собі і разом з цим ідеально співвідносяться за технічними характеристиками.

Просто статистика. 80 відсотків усіх перемог Джастіна Гейджі – нокаутом або технічним нокаутом. Лише 4 відсотки сабмішном і 16 відсотків рішенням суддів. Та ж статистика Голловея: 44 відсотки перемог нокаутом та технічним нокаутом, 48 відсотків рішенням суддів і лише 8 відсотків – сабмішном.

Гейджі часто називають найкращим боксером UFC. Особисто він упевнений, що так і є. Макс – людина, яка йде у розмін і виходить з нього переможцем, будь це нокаут чи просто виграний епізод поєдинку.

Але з Гейджі бездумно битись не вийде. Страшенно потужні удари, особливо лівий боковий, можуть вимкнути будь-кого. Додатково до ударів руками, йде робота ногами. Джастін чудово б’є лоу-кік. Майже без замаху чи кроку, але дуже точно і жорстко. І непогано кидає удари вище – в тулуб та навіть голову. З останнім близько познайомився Дастін Пор’є не так давно.

Хто фаворит?

У цьому поєдинку букмекери віддають перевагу Джастіну Гейджі – на нього можна поставити за 1.59. На Макса Голловея можна поставити за 2.45.

Логіка зрозуміла. Макс підіймається у легку вагу, де Гейджі б’ється вже давно. Джастін – панчер. Він завжди матиме шанс. А у поєдинку проти суперника, який йде у розміни і загалом перемагає саме завдяки ударній техніці, ці шанси точно будуть.

З іншого боку, не все у єдиноборствах вирішує сила удару. Навіть, якщо ці самі удари вилітають швидко та неочікувано. Голловей все ж не просто боєць, який, опустивши голову, розмінюється ударами, поки не переможе. Він пропускає достатньо, коли розуміє, що може перенести удари. Але загалом Макс має чудову ударну техніку, що включає в себе і захист тулубом, блоком, і комбінування. У цьому компоненті він точно є більш різнобічним, ніж опонент.

Шлях Макса до перемоги – тримати голову холодною. У його випадку це дійсно складно, але по-іншому не вийде. Заграватись в атаці і рубатися з панчером удар на удар – тактика, яка гарантовано призведе до провалу. Голловей ніколи не був нокаутований, але його ніколи й не бив поки що Джастін Гейджі.

З іншого боку, якщо виявиться, що Макс тримає і удари Джастіна, перепрацювати аутсайдера Гейджі буде дуже складно. Все ж він не настільки майстерний комбінатор в атаці і не вміє працювати так точно та багато, як візаві. Тож, сподівання на той самий точний удар у випадку Джастіна є дійсно виправданими.

??

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Українець відзначився безглуздим автоголом у Лізі чемпіонів КОНКАКАФ
Футбол | 02 травня 2024, 05:45 1
ВІДЕО. Українець відзначився безглуздим автоголом у Лізі чемпіонів КОНКАКАФ

Євген Чеберко вийшов у стартовому складі Коламбус Крю на матч-відповідь з Монтерреєм

Трагедія у сім'ї чемпіона. Помер 18-місячний син Нганну
Бокс | 29 квітня 2024, 22:46 0
Трагедія у сім'ї чемпіона. Помер 18-місячний син Нганну

Франсіс у своїх соціальних мережах підтвердив інформацію...

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.