Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 25 грудня 2023, 07:42
16205
5

Джошуа розмазав Валліна і тепер має купу варіантів для продовження

Розповідаємо все про протистояння

| Оновлено 25 грудня 2023, 07:42
16205
5
Джошуа розмазав Валліна і тепер має купу варіантів для продовження
Getty Images/Global Images Ukraine. Ентоні Джошуа

23 грудня в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія, відбувся потужний боксерський турнір. В карді декілька крутих надважких поєдинків, чемпіонські протистояння. А головне – протистояння Ентоні Джошуа та Деонтея Вайлдера. Вже їхні поєдинки – це великі події, але й окрім цього вистачало гучних зустрічей.

Проте, поговоримо про головний бій турніру. Довго вирішувалось, хто ж матиме право називатись головним шоу вечора, який саме бій? Вайлдера чи Джошуа? Очевидно, головні організатори – Matchroom boxing, поставили головним протистояння Ентоні проти шведа Отто Валліна.

Getty Images/Global Images Ukraine

Джошуа рухається за розкладом. Та все ще шукає себе.

Ентоні Джошуа після двох поспіль поразок від Олександра Усика розклеївся. Він питав після реваншу в українця: «Ти такий маленький, то як ти мене побив?» А потім вирішив, що розібрався – пообіцяв більше давати шоу і битись, ніж боксувати.

Не можна сказати, що до цього стиль Ентоні був виключно у розумному боксі. Найпопулярнішим він став саме завдяки яскравим виступам, нокаутам і відсутності переживань через пропущені удари. Після Руїса і двох Усиків переживання точно з’явилися.

Повернення вийшло посереднім. Британець провозився з Джермейном Франкліном весь поєдинок, засмутився і ледь не розпочав бійку з усією командою суперника. Проте далі все пішло краще, тому що Джошуа слідував плану – 3 поєдинки на рік і не менше.

Другим став Роберт Хеленіус. Не найбільш очікуваний варіант. Тому що перед цим його нокаутував Деонтей Вайлдер у першому раунді і зробити це епічніше в Джошуа навряд були шанси. Він це й не зробив, підійшовши по-іншому, але все одно отримавши нокаут. Третім на черзі був Отто Валлін.

Про Валліна досі говорила його поразка від Ф’юрі. Тоді всі очікували, що шведа поб’ють швидко, а він себе проявив непогано, хоч і повністю програв. І от досі несеться його та поразка, неначе позитивний момент кар’єри.

Getty Images/Global Images Ukraine

Справжнім позитивом став побитий Мурат Гассієв у 2023 році. Нокаутер не зміг зробити нічого. Отто чудово рухався і взагалі не дав опоненту шансів дістати, дістатись чи влучити по ньому.

Нарешті наприкінці 2023-го промоутер отримав для Валліна те, чого бажав. Так довго говорив про його великий поєдинок, що все ж дотиснув до позитивного результату – отримав контракт на бій з Джошуа.

Якщо серйозно, не найбільш крутий варіант для Ентоні. Рухливий та обережний шульга – не те, що любить британець. Але, раз він взявся доводити, що кращий, ніж то показав Усик, то, можливо, і правильно. Тим більше, сам Джошуа був страшенно упевнений у собі.

Було цікаво, чи знайшов колишній тренер Ф’юрі Бен Девісон, з яким почав співпрацю Джошуа, щось новеньке для боксера? Едді Хірн казав, що так. Казав, що Ентоні був неймовірним під час спарингів – як п’ять чи шість років тому. Але це промоутер, який підписав з Ентоні пожиттєвий контракт. Чого ще варто було від нього очікувати. Чесніше за ринг на ці питання не дав би відповідь ніхто.

І ринг відповів. Цього разу дуже чітко на користь Ентоні Джошуа. Нарешті дуже чітко на користь Ентоні Джошуа.

Попередні поєдинки британця викликали навіть не питання, а неприємні відчуття. Людина намагалась, старалась, а виходило щось вкрай посереднє і нецікаве. Як от бійка проти Джермейна Франкліна. І у ринзі незрозуміло що, і конфлікт з командою після того.

Або поєдинок проти Роберта Хеленіуса. Начебто все нормально – перемога нокаутом. Але до того відбувалось незрозуміло що. Пропущені удари, занадто повільний пресинг. Нарешті це все кудись пішло і лишився один чіткий щирий Джошуа проти дуже хорошого суперника, який нічого не міг зробити.

Прямо з перших секунд Ентоні Джошуа показав, що возитися з суперником він не збирається. Права рука вмикалась одразу, а точний джеб прошивав захист між рукавичками так, що Валлін точно відчув. Як і його ніс, який почав червоніти прямо відразу.

Від раунду до раунду Джошуа лише накочував та ставав не активнішим, але точнішим. Тиснув, йшов вперед, бив і влучав. У відповідь не давав бити себе. Було декілька пропущених, але це все занадто мало, щоб порівнювати.

Четвертий і п’ятий раунд - взагалі суцільне побиття. Джошуа вмикав силові, які раз за разом змушували суперника страждати, тікати та відбиватись. Два останні пункти працювали погано, але іншого вибору вже не було.

На щастя, Валліна зняли. В його боксі і виділити особливо немає чого. Був чисто та майстерно перебоксований кращим і ще й більшим суперником, який просто взяв та й зламав його. Програв фавориту – буває.

Getty Images/Global Images Ukraine

Що тепер?

Джошуа мав битись проти Вайлдера, але тепер шансів на цей бій мінімум. Однією з умов саудівських організаторів було те, щоб Вайлдер та Джошуа перемогли 23 грудня. Джошуа переміг, Вайлдер програв. Можливо, колись потім, але Деонтею 38 років і часу не так, щоб багато.

Є ще рейтингові варіанти – Чжан Чжилей та Філіп Хргович. Обидва не отримають поєдинки за титул, поки Усик та Ф’юрі не зустрінуться. Обох підпирає у рейтингах WBO та IBF Ентоні Джошуа. Що характерно, сам британець казав, що йому було б цікаво стати ще раз чемпіоном світу, хоч в абсолютне чемпіонство він і не вірить.

Ну і ще один варіант – Джозеф Паркер. Переміг Вайлдера, чому б і ні? Дійсно, чому? Тепер, можливо, Паркер буде претендентом або близьким до цього по лінії WBC. Вони боксували раніше й Ентоні перемагав. Обидва пройшли складні етапи кар’єри і змінились.

Це не просто цікавий, а й справедливий варіант. Проте, після такого шоу обирати буде саме Ентоні Джошуа.

Оцініть матеріал
(113)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 35
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 12:51 5
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ĴØЌÉŔ
Валли середняк и не более . Хелениус , Валлин так себе соперники что бы говорить про какое-то возвращение 
Сміх
Так і думав - що Ентоні у головний бій поставили через шашні промоутерів. Паркер-Денотей виглядав більш конкурентним.
Насправді варіантів для Ентоні не так вже багато. Хорват не вийде, якщо йому не заплатять скажені гроші (он він вчора якого ноунейма побив). Уайлдер може і готовий тепер по грошах поступитися - але шейхи навряд чи заплатять, вони люблять понти і статус. Дюбуа не захоче, хіба за пояс - ризики великі.
Джілей як варіант, йому час підпирає - чекати поки розбірки Усик-Циган закінчаться
Алексей Янчук
Розмазав по чому? По ринзі? Не бачив