Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 03 грудня 2023, 16:28
7493
1

Гарсія повернувся перемогою. Виглядав нормально, але переміг нокаутом

Тепер титульний бій?

| Оновлено 03 грудня 2023, 16:28
7493
1
Гарсія повернувся перемогою. Виглядав нормально, але переміг нокаутом
Getty Images/Global Images Ukraine

Вранці 3 грудня у Х’юстоні, США, американці Раян Гарсія та Оскар Дуарте зустрілися в рамках проміжної ваги. Спочатку цей поєдинок планувався, як дебют Раяна у рамках першої напівсередньої ваги. Але це – 63,5 кг, а обидва боксери показали більшу вагу, ніж рамки категорії, на фінальному зважуванні.

Гарсія мав дебютувати у новій вазі, а побився у проміжній категорії. Перемога упевнена, бій – ні

2023 рік для Раяна Гарсії загалом склався непросто. Навесні він провів поєдинок проти Джервонти Девіса. Грошове протистояння, зустріч за звання головної зірки Америки. По-справжньому великі продажі. Це п’ятий в історії поєдинок у Лас-Вегасі за продажами.

При цьому, сам Гарсія не виглядав у ньому так погано, як прийнято вважати через поразку. Він і почав добре, і встав після нокдауну, і навіть після того продовжував пресингувати Джервонту та виглядав добре. Але не витримав силу удару одного з найкращих нокаутерів сьогодення.

Реванш не склався і загалом не планувався. Просто, тому що Раян не планував більше боксувати ні в легкій вазі, ні в легшій проміжній категорії. Габарити диктували свої умови. Джервонта при цьому точно не збирався підійматись. Він пробував свої сили у першій напівсередній вазі, перемагав, але чесно признався – суперники звідти занадто великі для нього.

Рішення Гарсії перебратись у нову категорію і правильне, і варте уваги. Перша напівсередня цікава вага. Реджис Прогрейс, Теофімо Лопес, Хосе Карлос Рамірес, Субріель Матіас, Сандор Мартін. Ось вже скільки топових протистоянь можна зробити. Але Раян у підсумку фактично у ній не дебютував. Перед поєдинком на фінальній церемонії зважування Гарсія і Дуарте показали найбільшу вагу в кар’єрі – 64,9 кілограма та 64,8 кілограма відповідно. Тож бій фактично змінився на поєдинок у проміжній вазі, але Раян все одно говорив про першу напівсередню:

«Моя мета – стати чемпіоном у першій напівсередній вазі, отримати реванш із Джервонтою та перемогти його».

Категорія – одна справа. Геть інша – конфлікт із Golden Boy Promotions, який тягнеться за Раяном, та фізично сильний суперник.

Конфлікт довгий. То промоутери і боєць не можуть вирішити, як можна показувати його бої. Гарсія хотів свободу для трансляцій, а Оскар Де Ла Хойя гарантував тільки DAZN. То Оскар і Бернард Хопкінс йдуть після бою Раяна проти Джервонти, і боксер ображається. Потім Хопкінс і Гарсія взагалі посварились публічно на фінальній пресконференції. Нічого з цього позитивно не впливає на спортсмена.

Так тут ще й суперник сильний. Ну, тобто, буквально сильний. Дуарте – не геніальний боксер. Але силою він протискує регулярно. Просто пре вперед, б’є багато силових, бокових та аперкотів. Візуально виглядає, як клієнт Гарсії, якого той має зустріти і закінчити бій. Але перед цим Оскар розбив одинадцятьох суперників поспіль достроково. І там не тільки мішки, тому навряд варто було очікувати для Гарсії легкої прогулянки.

Дуарте, звісно, помиляється. Він і назустріч пропускає, і про джеб загалом забуває. Зі школою є проблеми. Але перетиснути, перебити, завдяки захисту тулубом і захиститись, і накидати ударів – це Дуарте вміє і робить дуже круто.

Тож за Раяна точно переживали його фанати недарма. Якщо такі були, або якщо хтось просто симпатизував Гарсії. Хто знає, як він там проявить себе у новій вазі. Чи не впаде швидкість? Чи не буде проблем із силою удару? Все може бути.

Ринг показав, що проблеми у Раяна все ж мали б бути, Бо стилістично Дуарте – незручний боксер в цілому, не тільки для Гарсії. Оскар тримає удар та йде вперед, непогано захищається і постійно б’є силовими. Робить це без зупинки весь бій.

Гарсії довелося звикати. Робота назустріч від цього виглядала непогано. Чомусь було замало лівих прямих, але боковим та аперкотом Раян цілився від початку. Хотів вкластися силовим і зупинити опонента.

Не можна назвати цей план провальним, але й ідеальним – точно ні. Впродовж поєдинку Гарсія не виглядав ідеально. Багато рухався вздовж канатів, цілився силовими назустріч, намагався пробити серію і піти з дистанції. Застоювався теж, але розміни проти суперника не тягнув взагалі. Воно й логічно, знаючи їхній стиль.

Хлопці так вкладались в удари, що було зрозуміло, що просто так поєдинок не закінчиться. Нокдауни, нокаути, або втома для обох були б логічним завершенням протистояння. Без першого та третього обійшлись. До можливої втоми не дістались, та й не схоже було, що Оскар збирався втрачати сили після такого затяжного пресингу. А от нокаут стався.

У восьмому раунді Раян упіймав суперника лівим боковим і одразу добив. Оскар Дуарте спробував встати – на рахунок десять, але рефері не дав продовжити. Може, й на краще.

Getty Images/Global Images Ukraine. Раян Гарсія

Що після цього?

Раян викликав на бій чемпіона WBA Роландо Ромеро:

«Той старигань побив тебе, всі це знають», – заявив Гарсія, згадуючи попередню дуже спірну перемогу чемпіона Ромеро.

Тепер доведеться ще скинуті півтора кілограми, щоб все ж боксувати у першій напівсередній категорії, хто б там не був суперником. Раян хоче стати чемпіоном та взяти реванш у Джервонти вже у новій вазі та з новими умовами. Але сам Девіс не бажає реваншу та має справи в іншому дивізіоні, тож розраховувати на це точно не варто.

А от на бій з Ромеро – чому б і ні. Чудові гроші для обидвох і шанс на ще більші у майбутньому.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні
Футбол | 01 травня 2024, 06:50 11
Шахтар відпустив Келсі. Чому це рішення правильне, а чому – ні

Олексій Сливченко – про оренду молодого венесуельського бомбардира «гірників» до «Цинциннаті»

Після Клоппа піде капітан? Ван Дейк може приєднатись до іншого топ-клубу
Футбол | 01 травня 2024, 20:09 2
Після Клоппа піде капітан? Ван Дейк може приєднатись до іншого топ-клубу

«Баварія» проявляє інтерес до елітного центрбека

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ser Maz
Выглядел нормально,НО победил нокаутом! Логика железная! Если нормально ,то нокаут исключен?