Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 03 грудня 2023, 16:28
1254
1

Потєря програв 3 з 4 боїв в UFC. Однак проти Беллато виглядав добре

Проте результат все одно не змінився

| Оновлено 03 грудня 2023, 16:28
1254
1
Потєря програв 3 з 4 боїв в UFC. Однак проти Беллато виглядав добре
Getty Images/Global Images Ukraine. Ігор Потєря (праворуч) і Родольфо Беллато

На турнірі UFC on ESPN 52, який відбувся у ніч з 2 на 3 грудня, в андеркарді головного шоу українець Ігор Потєря провів поєдинок проти бразильця Родольфо Беллато. Це був четвертий поєдинок Ігоря на офіційних турнірах UFC, де до цього рекорд бійця не вражав – 2 поразки та 1 перемога.

Потєря яскраво з’явився в UFC, але до сьогодні до його виступів було забагато питань

З українцями в UFC якось не складається. Не сказати, щоб у нас були погані бійці загалом. Взагалі, школи різних єдиноборств в Україні чудові, і мова не тільки про бокс. В Україні є й чудова боротьба з багаторічними клубами, і величезні клуби ударної техніки, яка конкурентоздатна у всьому світі.

Проте українці в UFC проявляють себе не дуже. Здебільшого навіть не дебютували. Декілька бійців просто підписували контракт, поєдинки не складались і промоція розривала з ними контракти.

В Ігоря Потєрі вийшло чудово. Він дуже і дуже упевнено бився в українській промоції WWFC. Коли ті домовились з UFC бути фактично турніром, який постачає їм перспективних бійців, у цю компанію пішов і Потєря.

Ігор взяв участь у турнірі UFC Dana White`s Contender Series і виступив там пречудово. Непереможений українець Потєря зустрівся з на той момент таким самим непереможеним поляком Лукашем Судольським. Об’єктивно, бій був п’ятдесят на п'ятдесят, але українець видав класний виступ і побив Судольського технічним нокаутом у першому ж раунді, отримавши контракт з UFC.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ігор Потєря (праворуч)

Не сказати, щоб перше протистояння в UFC мало створити аж стільки проблем для Потєрі. Ніколае Негумеряну – неприємний суперник, але нічого особливого. Хороший, міцний, сильний середняк, якого можна розбивати за наявності думки та фізичної готовності. Ігор не мав ні першого, ні другого.
Вже у першому раунді Потєря витратив всі сили і був на межі поразки. У другому Негумеряну закінчив те, що розпочав – переміг технічним нокаутом у другому раунді. Не страшно. І найкращі бійці програвали у перших поєдинках. Та й Потєря заявив, що проведе роботу над помилками, прийняв цю поразку гідно.

У другому протистоянні Ігор переміг – побив легендарного Маурісіо Руа. Бразилець у найкращі роки кар’єри бився з Чейлом Сонненом, Алістаром Оверімом, Ліотою Мачідою та навіть Джоном Джонсом. Але це колись. У поєдинку з Потєрею Руа закінчував кар’єру, але піти гарно не вдалось. Ігор переміг легко – технічним нокаутом у першому ж раунді.

А у наступному поєдинку програв. Карлос Ульберг – доволі непоганий ударник. Базовий кікбоксер, який ще й переміг того самого Ніколае Негумеряну, який побив Потєрю. Але Ігор програв занадто просто. У першому ж раунді пропустив у розмінах з ударником і був добитий.

Після цього Потєря сказав, що рефері поспішив. Хоча ані третьому в октагоні це не здалось. Ані фанатам, які дивились влучання у повторі. Бій, в якому можна було б виглядати як мінімум непогано, було програно повністю.

Четвертим суперником в UFC став Родольфо Беллато. Випробування ідеологічно схоже на бій проти Карлоса Ульберга. Теж габаритний суперник, теж обидвом є що доводити. Але й відмінностей повно.

Перше – Ульберг старший за обидвох. Потєрі і Беллато по 27 років, Карлосу – 33. Друге – Родольфо більш правильно було б назвати універсалом. Він і бореться доволі непогано, і у стійці працює з акцентом та чітко. І українець, і бразилець – габаритні хлопці. Ігор – 190 см зросту, як і Родольфо. А ще бразилець так само прийшов до UFC через UFC Dana White`s Contender Series. Вперше він пробував свої сили на цьому відбірковому турнірі у 2022 році – програв нокаутом. Вдруге все вийшло – переміг технічним нокаутом Муртазу Алі.

Загалом, все знову виглядало, як 50 на 50. Габаритні суперники, дуже упевнений у собі бразилець та українець, який може краще, ніж до цього показав себе.

Потєря навіть майже показав, що справді може краще. Адже перший раунд і навіть другий були чудовими. Не ідеальними, звісно, бо український боєць все ж пропускав. Прилітали іноді коліна. Та й руки непогано від бразильця залітали. Але того всього було мало на фоні діяльності Потєрі.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ігор Потєря (праворуч) був близьким до того, щоб нокаутуват суперника

Ігор взагалі здивував. Нарешті не так багато емоцій, як багато дій. Така точна, хороша робота назустріч. Дуже непогані ноги – це стосується і рухливості українського бійця, і роботи ними. Високо Потєря не бив, розуміючи, що є шанси все програти через це, але й лоу-кіків вистачало.

У другому раунді удари таки дали про себе знати. Родольфо тримався, як міг – голова бетонна так точно. Але все-таки боковий вклав його на бік. Ідеально, здавалось. І добивання прекрасне. Жорстке таке, точне. Але бразилець тримався. Можна було б, звісно, і зупинити, але як тільки рефері намагався кинутись, Беллато починав відбиватись.

І тут Потєря втратив всі сили. Знову взяв і просто перестав бити. Краще, звісно, ніж проти Негумеряну, коли Ігор впав геть без сил, але все одно дуже погано. І часу бразильцю вистачило. Він повалив українського бійця і, скориставшись ситуацією, просто забив до зупинки рефері. Третя поразка технічним нокаутом для Ігоря у чотирьох поєдинках в UFC. Статистика – жах.

І що тепер?

Якщо чесно, незрозуміло. Неясно навіть, чи Потєря залишиться в UFC. Занадто багато поразок, хоча у цьому поєдинку його можна хвалити за більшу частину поєдинку. Але ж який у цьому сенс, якщо результат все одно негативний?

Можливо, якщо UFC не звільнить українця, можна спробувати змінити категорію? Є шанс, що у важчій буде краще з витривалістю? Так бувало не раз і буває зараз. Тому що це – одна з головних проблем Ігоря на цей момент. Якщо не єдина.

Працювати є над чим, але який сенс, якщо бійця вистачає на півтора раунди роботи у звичному темпі? І головне – чому так?

От спочатку треба відповісти на всі ці питання, а потім вже говорити про майбутнє.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Трагедія у сім'ї чемпіона. Помер 18-місячний син Нганну
Бокс | 29 квітня 2024, 22:46 0
Трагедія у сім'ї чемпіона. Помер 18-місячний син Нганну

Франсіс у своїх соціальних мережах підтвердив інформацію...

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
wigg
Все написано по делу, но слишком длинно. Это можно было бы выразить значительно короче: физуха на нуле. После того, как хорошо попал по сопернику и тот ушел в нокдаун, оказывается, что у тебя кончился бензин и добивать его уже нечем. Чувак отдохнул и вернул свое. А Потере бегать, бегать, и прыгать на скакалке. Иначе без физо ему ничего не светит.