Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 грудня 2023, 16:55
1506
14

Шахтар – Металіст 1925. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гірники прагнуть повернутися в лідери турніру, а харків'янам треба далі уникати зони вильоту

| Оновлено 03 грудня 2023, 16:55
1506
14
Шахтар – Металіст 1925. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

У матчі 16-го туру Прем'єр-Ліги на стадіоні «Арена-Львів» донецький «Шахтар» прийматиме харківський «Металіст 1925». Команди вирішують різні завдання, але очки дуже потрібні як одним, так і іншим. Підопічні Маріно Пушича помітно відстали від трійки лідерів чемпіонату, і, звичайно, намагатимуться зробити все можливе, щоб наблизитися до неї. А харківський клуб, який ще нещодавно почував себе цілком комфортно в середині турнірної таблиці, став наближатися до зони аутсайдерів і тому його гравцям теж треба думати про набір очок.

Шахтар

На відміну від минулих років, гірники у першій половині цього сезону явно зробили ставку на Лігу чемпіонів. Якщо не брати до уваги провального першого матчу проти «Порту» 1:3, то в решті матчів групи Н вони виглядали цілком пристойно, що дозволило їм вже набрати 9 очок і, як мінімум, забезпечити собі євровесну наступного року. Більше того, перемога над «Антверпеном» 1:0 минулого вівторка залишив їм ще й шанс поборотися за 2 місце з португальською командою. І тепер, напевно, всі думки тренерського штабу зосереджені на грі у Порту 13 грудня.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Що ж до чемпіонату країни, то тут у «Шахтаря» не все так гладко. Хоча за втраченими очками вони не поступаються лідерам «Кривбасу» та «Дніпру-1», за набраними відстають вже на 8. Це забагато. Тим більше, що очки у пропущених матчах ще треба заробити.

До позитивних факторів можна віднести те, що на гру із харків'янами гірники вийдуть із гарним настроєм після поїздки до німецького Гамбурга, і до того ж поступово повертаються на поле футболісти, які багато пропустили через травми. Насамперед, йдеться про Артема Бондаренка, який у матчі з «Антверпеном» вийшов на заміну у другому таймі.

А ще з останніх клубних новин гірників стало відомо, що Маріно Пушич зміцнив свій тренерський штаб двома новими помічниками. Ними стали тренери з Нідерландів – 30-річний Єрун Схепенс та 51-річний Кріс ван дер Верден.

Металіст 1925

Харків'янам в останніх двох матчах Прем'єр-Ліги відверто не пощастило. У грі з житомирським «Поліссям» після не зовсім виправданого фолу Євгена Ткачука на 83-й хвилині у їхні ворота було призначено пенальті, який був реалізований. А у поєдинку попереднього туру у Рівному «Металіст 1925» добре розпочав, забивши гол вже на 4-й хвилині, але за три хвилини арбітр залишив гостей у меншості. Проте, навіть у такій ситуації, вже програючи 1:2, харківські футболісти знайшли у собі сили не лише зрівняти рахунок, а й знову вийти вперед 3:2. Однак потім у їхні ворота був призначений черговий одинадцятиметровий удар, а вирішальний гол господарі поля забили на 89-й хвилині.

Але на цьому неприємності «Металіста 1925» перед майбутньою грою не закінчилися. У поєдинку з «Шахтарем» із різних причин не зможуть зіграти 6 гравців. Ігор Курило дискваліфікований після вилучення з «Вересом», Бека Вачіберадзе, Дмитро Кравченко та Михайло Рудавський травмовані, а Дмитро Капінус і Мар'ян Фарина, які орендовані якраз у «Шахтаря», не вийдуть на поле за погодженням сторін.

І все ж таки, за словами наставника харків'ян Олега Голодюка, його підопічні боротимуться за очки. Для цього «… їм треба провести одну із найкращих своїх ігор. Тільки так». А ще, відповідаючи на запитання про новачка клубу Раймонда Овусу, тренер «Металіста 1925» відповів, що з «Шахтарем» він навряд чи зіграє. «… У зв'язку зі складними погодними умовами при підготовці до цього матчу, не надалася можливість переглянути його у тренувальному процесі. Але це талановитий футболіст, і він ще обов'язково допоможе команді».

Статистика матчів

В чемпіонаті України суперники раніше зустрічалися чотири рази. Тричі перемагав «Шахтар», причому в одному матчі з великим рахунком 7:0, а в одній грі було зафіксовано нічию 0:0. У першому колі цього сезону команди грали на стадіоні «Лівий берег» в Київській області. Перемогли гірники 2:1. У них голи забили Матвієнко та Траоре, а у харків'ян відзначився Юсов. До речі тоді команди виводили на поле інші головні тренери.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Гочолеішвілі, Ракіцький, Матвієнко, Азаров, Степаненко, Бондаренко, Невертон, Судаков, Зубков, Сікан

«Металіст 1925»: Мозиль, Жичиков, Є.Ткачук, Коваленко, Безуглий, Габелок, А.Ткачук, Мартинюк, Русин, Юсов, Борячук

Прогноз на протистояння:

Швидше за все, «Шахтар» матиме ігрову перевагу, а харків'яни шукатимуть свій шанс у контратаках. І все ж таки, незважаючи на щільний графік ігор гірників, припустимо, що вони виграють із мінімальним рахунком 2:1.

3 грудня, неділя

«Шахтар» – «Металіст 1925»
Львів. Стадіон «Арена-Львів». 17.00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ШАХТАР - МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Прогноз Sport.ua – 2:1

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SportsMan
Мы верим, Металл не участвует в сливе,
Поможет Шахтёру бороться в пердиве.
Pavel_i_CO
Вперед харків'яни, душіть колорадів!!!
FunnyCat_____
1925 не сливайте пожалуйста как в прошлом году 
Віктор Коробка
Шахтарю бажаємо перемоги! Але чи не занадто низький кеф дають на це буки? В команді новий тренер, який ще тільки освоюється на своїй посаді. Посеред тижня була подорож в Німеччіну і нелегка гра з Антверпеном. Тому фора в 2 м'яча на харків'ян за 1,82 - не така вже й безглузда ставка.