Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 листопада 2023, 02:16
7708
9

Вилучення, VAR і сім голів. Верес вирвав перемогу у Металіста 1925

Харків’яни майже весь матч провели у меншості

| Оновлено 26 листопада 2023, 02:16
7708
9
Вилучення, VAR і сім голів. Верес вирвав перемогу у Металіста 1925
ФК «Верес»

Рівненський «Верес» та харківський «Металіст 1925» зустрілися 25 листопада у матчі 15-го туру чемпіонату України з футболу.

Початок зустрічі був насичений подіями. Вже на другій хвилині арбітр «виписав» перше попередження: Шевченко на фланзі ззаду підкотився під Русина. Габелок виконав штрафний удар. Після верхової боротьби у штрафному майданчику м'яч відлетів на його лінію. Звідти було завдано удару по воротах, Когут відбив м'яч перед собою, Борячук зіграв на добиванні та у падінні відправив м'яч у кут воріт.

Недовго харків’яни раділи забитому голу. Вже на 7-й хвилині «Металіст 1925» залишився у меншості. Курило на підступах до штрафного майданчика на швидкості зачепив Дахновського, який мчав до воріт. Поруч ще біг Капінус, але арбітр вирішив, що це був фол останньої надії.

Через сім хвилин «Верес» зрівняв рахунок. Після передачі з лівого флангу Дахновський завдав удару приблизно з 11-12 метрів - Мозіль дивом зреагував, але відбив м'яч перед собою. Капінус ніби був першим на м'ячі, однак Шевченко зіграв у підкаті й відправив м'яч у ворота.

ФК «Верес»

Харківська команда відповіла моментом на 19-й хвилині. Русин по діагоналі протягнув м'яч з флангу до лінії штрафного майданчика, обійшовши чотирьох гравців «Вереса». Після його удару м'яч пролетів над поперечиною.

З середини першого тайму «Верес» постійно володів перевагою. Дуже активними були Шевченко, Дахновський і Владислав Шарай. Шевченко «розривав» правий фланг оборони харків’ян, його навіси та простріли неодноразово призводили до гострих моментів. Дахновський кілька разів небезпечно пробивав по воротах. Вивести рівненську команду вперед вдалося Шараю. Владислав прийняв м’яч на правій лінії штрафного майданчика, трохи змістився до центру та точно пробив у дальній верхній кут воріт!

ФК «Верес»

У першій третині другого тайму «Металіст 1925» несподівано вийшов вперед у рахунку. На 55-й хвилині харків'яни провели швидку контратаку, у завершальній стадії Борячук відпасував праворуч на Русина. Ростислав увійшов до штрафного майданчика та потужно пробив у ближній верхній кут воріт. Через чотири хвилини голом відзначився Євген Ткачук. Він виграв верхову боротьбу у Кучеренка після навісу з кутового та пробив під самісіньку стійку воріт.

Гравцям «Вереса» знадобився час, щоб оговтатися від такого нокдауну. Вирішальну роль у цьому зіграв Дахновський, який весь матч своєю активністю тероризував захисників «Металіста 1925». На 68-й хвилині Євген Ткачук збив Дахновського на куті штрафного майданчика. При цьому гравець «Вереса» був спиною до воріт, а у штрафному перебувала лише одна його нога. Саме по ній і влучив футболіст харківської команди. Після втручання VAR арбітр Романов призначив пенальті. Сам же Дахновський впевнено реалізував його.

ФК «Верес»

Наприкінці матчу активнішими були гравці «Вереса», які намагалася вирвати перемогу у знесилених футболістів «Металіста 1925» (грати майже весь матч в меншості – дуже важко). І вони змогли це зробити. Шевченко вчергове навісив з лівого флангу, Світюха виграв верхову боротьбу та скинув м’яч на Гайдучика, який з кількох метрів завдав точного удару. До речі, Гайдучик відзначився голом через три хвилини після виходу на заміну.

Арбітр компенсував сім хвилин до основного часу матчу через те, що були тривалі зупинки, пов’язані з травмами гравців. Гравці «Металіста 1925» встигли провести кілька атак, але зрівняти рахунок все ж не змогли.

До сьогоднішнього матчу безвиграшний серіал «Вереса» складав 8 ігор: по чотири нічиї та поразки. На своєму ж полі «червоно-чорні» не знали смаку перемог впродовж 3-х ігор: дві нічиї та поразка. Тепер обидві серії завершено.

Українська Прем'єр-ліга. 15 тур.

"Верес" – "Металіст 1925" – 4:3

Голи: Шевченко (14), В.Шарай (37), Дахновський (69, пенальті), Гайдучик (89) – Борячук (4), Русин (55), Є.Ткачук (59).

Попередження: Шевченко (2), Балан (13).

Вилучення: Курило (7).

"Верес": Когут, Жуліо Сезар, Шестаков (Курко, 90+4), Дахновський (Гайдучик, 86), Яго (Блізніченко, 80), Кучеренко, Кучеров, Балан, Шарай В. (Світюха 79), Кухарук (Кльоц, 46), Шевченко.

"Металіст 1925": Мозіль, Капінус, Ткачук Є., Курило, Фарина, Габелок (Бичек, 65), Русин, Ткачук А. (Коваленко, 9), Мартинюк, Юсов (Ременюк, 60), Борячук (Сидоров, 65).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: "Авангард" (Рівне).

ВЕРЕС – МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

"Верес" (заміни): Кльоц - 5.5, Світюха - 6.0, Гайдучик - 6.0, Курко - б/о.

"Металіст 1925" (заміни): Коваленко - 5.5, Ременюк - 5.0, Бичек - 5.5, Сидоров - 5.0.

Події матчу

89’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Гайдучик (Верес).
69’
ГОЛ ! З пенальті забив Віталій Дахновський (Верес).
59’
ГОЛ ! М'яч забив Євген Ткачук (Металіст 1925).
55’
ГОЛ ! М'яч забив Ростислав Русин (Металіст 1925).
36’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Шарай (Верес).
14’
ГОЛ ! М'яч забив Євген Шевченко (Верес).
7’
Ігор Курило (Металіст 1925) отримує червону картку.
4’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Борячук (Металіст 1925).
Оцініть матеріал
(49)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Плей-оф НХЛ. Два овертайми в Нью-Йорку, перемоги Тампи, Бостона та Далласа
Хокей | 28 квітня 2024, 09:22 5
Плей-оф НХЛ. Два овертайми в Нью-Йорку, перемоги Тампи, Бостона та Далласа

Триває перший раунд плей-оф НХЛ

Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ
Футбол | 27 квітня 2024, 17:25 165
Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ

Підопічні Пушича на класі обіграли команду Дулуба, яка грала досить добре

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
limb0101
А що ж таке фартовий арбітр!? Два вилучення у суперника на початку гри та  два пенальті в їх ворота в кінці гри ???
AutumnBridge
Если бы я был Жванецким, то написал бы: Ну просто Верес уже устал не подкупать арбитров.   А так как игру  не смотрел, то значит Верес победил заслуженно.
adidas777
Огляд гри відповідає всьому рівню нинішнього УПЛ 
Третій гол Металіста???  
- Ні, не бачили!
🔱Avtoigor🔱
Фантастичний рахунок і ніхто не дивився сто пудово)) бо це вам не якась там ліга чемпіонів це матч з участю Вереса!!!!
Александр Ад
маючі з дес'яток голівих моментів в 1 таймі,Верес  у більшості,з великими труднощамі ,при нефартовому для себе рефері,дотиснув Мет-25.Молодці,чіпляються за свій шанс.