Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 29 листопада 2023, 12:00
19925
156

Швидкий гол і два влучання в поперечину. Шахтар переміг Антверпен

Донецький клуб забезпечив собі євровесну

| Оновлено 29 листопада 2023, 12:00
19925
156
Швидкий гол і два влучання в поперечину. Шахтар переміг Антверпен
ФК «Шахтар»

У Гамбурзі відбувся поєдинок групового турніру Ліги чемпіонів, у якому зустрілися донецький «Шахтар» та «Антверпен». Несподівана перемога «гірників» у протистоянні з «Барселоною» відкрила перед донецьким клубом чудові перспективи не лише на продовження єврокубкового шляху наступної весни, а й на шанс поборотися за плей-оф Ліги чемпіонів. Для підтвердження своїх амбіцій підопічним Марино Пушича потрібно було обігравати аутсайдера групи, який ще не набирав очок у поточній кампанії. Для бельгійців сьогоднішня дуель також мала велике значення: лише у разі перемоги «Антверпен» зберігав хоч якісь шанси на вихід у євровесну.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

«Гірники» активно розпочали зустріч, і вже на 3-й хвилині атака «Шахтаря» завершилася ударом Невертона повз дальній кут. Гості не стали притискатися до свого штрафного майданчика, намагаючись відповідати своїми атаками. В одному з епізодів Азаров «накрив» удар Янссена із забійної позиції. А «помаранчево-чорні» досягли свого завдяки стандартному положенню. Зубков навісив зі штрафного з лівого флангу, і Матвієнко головою переправив м'яч у ворота. Таким чином, захисник відзначився своїм першим результативним ударом у єврокубках.

Getty Images/Global Images Ukraine

Забивши швидкий гол, гірники віддали м'яч суперникам, і територіальна перевага перейшла до футболістів «Антверпена». Спочатку «помаранчево-чорним» вдавалося стримувати наскоки бельгійців і холоднокровно справлятися з активним пресингом суперників. Але потім тиск гостей приніс свої плоди, і українським уболівальникам довелося пережити тривожні хвилини. Так, Янссен трохи не встиг замкнути простріл Керка, а Баліквіша з центру штрафного влучив у Бондаря. Реакція «гірників» була негайною: вони відсунули гру від свого штрафного майданчика. Але заволодівши перевагою, господарі пропустили контратаку, яка завершилася ударом Муя та сейвом у виконанні Різника.

Кінцівка першого тайму пройшла під акомпанемент атак «Шахтаря», і «гірники» упустили чудову можливість подвоїти свою перевагу. Після прострілу Криськіва м'яч знайшов Невертона, який із забійної позиції не пробив голкіпера, а Судаков з добивання відправив футбольний снаряд трохи вище за поперечину.

Гості активно розпочали другу половину зустрічі. Помітно пожвавив гру «Антверпена» в атаці Еджуке, який вийшов на заміну. Бельгійці тримали оборону донецького клубу в напрузі, але по-справжньому гольових моментів біля воріт Різника не було. А «гірники» відповіли ще однією гострою атакою, яка ледь не завершилася результативним ударом: Азаров від лівого кута штрафного майданчика суперників влучив у поперечину. А невдовзі каркас воріт врятував «Антверпен» після удару Степаненка та сейва Бюте, який перевів м'яч у поперечину.

Getty Images/Global Images Ukraine

Бельгійці продовжили атакувати, бомбардуючи штрафний донецького клубу навісними та прострільними передачами. Добре, що «гірники» з цими кросами справлялися, а на виходах впевнено діяв голкіпер «Шахтаря». У середині другого тайму тренерський штаб «Антверпена» пішов ва-банк, замість опорника Юссуфа випустивши форварда Іленіхену.

Наприкінці зустрічі господарі відбивали атаки суперників та зуміли утримати мінімальну перевагу. Тепер уже точно «Шахтар» представлятиме нашу країну у єврокубках навесні. У якому турнірі, стане відомо через два тижні після виїзного матчу «помаранчево-чорних» з «Порту».

Ліга чемпіонів. Група Н. 5-й тур.

«Шахтар» – «Антверпен» – 1:0

Гол: Матвієнко (12).

Попередження: Гочолеішвілі (83), Різник (90+7) - Кулібалі (30), Керк (45+1), Муя (90+4).

Вилучення: Муя (90+7, друге попередження).

«Шахтар»: Різник, Гочолеішвілі, Бондар, Матвієнко, Азаров, Степаненко, Криськів (Келсі, 89), Судаков, Зубков, Невертон (Бондаренко, 70), Сікан (Ракіцький, 90+6).

«Антверпен»: Бюте, Вейндал, Алдервейрелд, Кулібалі, Батай, Юсуф (Іленіхена, 73), Вермерен, Муя, Керк (Еджуке, 46), Баліквіша, Янссен.

Арбітр: Бартош Франковськи (Польща).

Стадіон: «Фолькспаркштадіон» (Гамбург, Німеччина).

ШАХТАР АНТВЕРПЕН. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

12’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Матвієнко (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(167)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

МЮ готовий продати зірку та свого вихованця. Чекає на хорошу пропозицію
Футбол | 30 квітня 2024, 17:35 0
МЮ готовий продати зірку та свого вихованця. Чекає на хорошу пропозицію

Решфорд може залишити манчестерську команду

Іспанські клуби можуть виключити з єврокубків. Що трапилося?
Футбол | 29 квітня 2024, 19:30 18
Іспанські клуби можуть виключити з єврокубків. Що трапилося?

Збірна Іспанії опинилася на межі дискваліфікації з Євро-2024 та ОІ-2024

Коментарі 156
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mayakovskiy1
Хто б мені сказав, що Шахта таким складом і в такій групі візьме 9 очок - ніколи б не повірив. 
Молодці
Alex T
шахту с победой, болельщик дк, радует что страна будет представлена весной, ждем теперь еще что б сборная на евро прошла и все не так катострофично учитывая что из себя представляет упл и войну 
Болела
Ця гра (як і з Барсою) зовсім інша ніж той вертикальний футбол який був в першому матчі. Треба потримати, відтягнути, покомбінувати.  Круто в обороні закрили лінії. 
Але Ван Лувену слід віддати належне . Фізично гравці відпрацювують 90 хвилин.
Степан божить в відборі. Не знаю хто його змінить в Шахтарі і збірній.
Віктор Коробка
Молодці! Є евровесна! а пророкували 2-3 очка в такій групі. Браво!
Перець
Рахунок на табло, Шахтар з перемогою, просто вигризли 2 тайм
Frank Pider
Ура, поздравляем Шахтер с победой и со 100-% выходом в евровесну! Лучшие! 
Первый Среди Равных
Шахтар в одиночку тащить Україну в таблиці коефіцієнтів 
Віктор Коробка
Прикольні коменти. Якщо Шахтар перемагає - слабка Барса, каталонський дитячий садок, новачки ЛЧ, невпевнено, відскочили, нафіга та евровесна, щоб там влетіти.... 
Дякуємо усім, хто вболівав за український клуб! З перемогою! Слава Україні!
maks_krot
Молодцы просто молодцы !!!!
Лига ЕВропы уже точно в кармане ,есть шанс и за Лч побороться!!Спасибо Шахтёр в такое трудное время для нашей страны очень важная победа !!Степаненко как всегда топ ,ну и все игроки  остальные молодцы !!Поздравляю всех болельщиков Шахтёра и всего украинского футбола с победой !!!! 
pricolist
Молодці, але це гріх не використовувати стільки гольових моментів. 
Lion
Всех с Победой. На зло некоторым!...
Кто еще если на Шахтёр принесет очки в копилку.
Чтобы потом другие клубы позорились в Европе......
Макс Максов
Головне, що буде євровесна та інтрига до останнього туру... Всіх з перемогою!
AK.228
Молодці!!! Оплески 👏 вам !!🇺🇦🇺🇦🇺🇦
u6464u
Бійці, молодці , тільки наступного разу будьте розумніші , гра завершилась не потрібно нікому нічого  доводити , ми всі бачили хто кращий в цьому матчі , результат на табло .
New Zealander
Браво хлопці. Тепер треба перемагати Порту і ми продовжимо виступи в ЛЧ! До речі коли команда набирає 9 очок в групі ЛЧ то цього часто виявляється достатньо для продовження виступів в ЛЧ. Але цього разу треба 12 очок.
FunnyCat_____
желаю подальше зайти в еврокубках
Xvalenok03
Поздравляю шахту с победой и евровесной.
По игре. Играли две примерно равные команды. Шахта чуть получше качеством и количеством. Сумела использовать один момент из многих. Бельгийцы меньше создали и ничего не добились.
Еще раз поздравления
mayakovskiy1
Глори команд, які повилітали  від колгоспів типу Спартака з Трнави розповідають в коментах про слабкіть чемпіона Бельгії))
А ще про погану гру. В чому вона була погана? Забили швидкий гол і грали по рахунку. При цьому бельгійці мали 1 топ момент, а Шахта 3. Окрім двої поперечин був ще вихід Бондаренка 1 на 1
BallsToTheWall
 До балды те перекладины. 
Это 9 ОЧКОВ  и 3 раза по 2,8  МЛН.ЕВРО !!! Вот это катеначчо. 
shakhtarforewer
Вітаю Шахта!!! Гірники набрали вже 9 очок в групі, де всепропальщики?!