Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 28 листопада 2023, 19:46
11160
51

Шахтар – Антверпен. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Завдання-мінімум – де-юре оформити вихід у євровесну

| Оновлено 28 листопада 2023, 19:46
11160
51
Шахтар – Антверпен. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ФК Шахтар

28 листопада у Гамбурзі «Шахтар» проведе останній у нинішньому груповому турнірі Ліги чемпіонів номінальний домашній поєдинок. Суперником чемпіонів України буде чинний чемпіон Бельгії – «Антверпен».

Шахтар

Під керівництвом нового тренера – Марино Пушича – «Шахтар» виграв українське класико та переміг «Барселону». Справи в команді відверто почали налагоджуватися, і лише лінивий не говорив про ренесанс «шахтарського футболу».

Однак після гучних вікторій настала черга для прохолодного душу. У чемпіонаті України «гірники» не виграють уже два тури поспіль.

Спочатку донеччани поступилися «Дніпру-1». Поступилися абсолютно у справі, програвши і в агресії, і в індивідуальній майстерності.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Перед виїздом на матч проти «Антверпена» підопічні Пушича в рамках 15 туру УПЛ провели складний матч проти «Полісся». Незважаючи на невелику ігрову перевагу «помаранчево-чорних», втілити її в забиті м'ячі команді так і не вдалося – нульова нічия.

Проте після матчу Пушич заявив, що задоволений грою та самовіддачею своїх гравців. А чому не вдалося вигравати – «футбол іноді буває несправедливим», заявив боснійський хорват.

Дві останні осічки «гірників» в УПЛ коштували їм стратегічної ініціативи. Якщо до цього донеччани були лідерами за втраченими очками, то тепер такими не є, поступаючись пальмою першості дніпрянам.

Матч проти «Полісся» для «Шахтаря» вийшов невдалим не тільки з погляду підсумкового результату. У тому поєдинку одразу кілька гравців «Шахтаря» отримали травми та ушкодження. З цієї причини Коноплю було замінено вже в самому дебюті зустрічі, і в матчі проти «Антверпена» він не зможе допомогти своїй команді.

Приємна новина у зв'язку з цим – півзахисник «гірників» Бондаренко вже відновився після травми і разом з командою відбув до Гамбурга.

Антверпен

Напередодні поєдинку проти «Шахтаря» чинний чемпіон Бельгії на внутрішній арені провів виїзний матч проти «Сент-Трюйдена».

Гра для гостей склалася не найкращим чином. Перший тайм вони програли – і за грою, і за рахунком (пропустили за три хвилини до свистка на перерву).

Від поразки «Антверпен» врятувався на 81 хвилині: забив Еджуке, який вийшов на заміну в другому таймі. На більше команд не вистачило.

Після 15-го туру чемпіонату Бельгії підопічні ван Боммела посідають п'яте місце, відстаючи від лідера – «Сент-Жилуаз» – на цілих десять очок.

Проте «Антверпен» може похвалитися дуже хорошою різницею забитих і пропущених м'ячів: 30 – 13. Більше за чинного чемпіона забив лише нинішній лідер пелотону (33 м'ячі), а менше за «Антверпен» у Лізі Жюпіле не пропустив ніхто.

Відносно низьке місце у турнірній таблиці «червоно-білих» викликано тим, що дуже часто свої поєдинки вони зводять унічию (шість матчів).

Особисті зустрічі

Майбутній поєдинок стане лише другим очним протистоянням «Шахтаря» та «Антверпена». Перша гра, що відбулася четвертого жовтня цього року, завершилася пам'ятною перемогою чемпіонів України – 3:2 («гірники» програвали 0:2, але у другому таймі зуміли переламати перебіг гри).

Прогноз на протистояння

Будь-який позитивний результат матчу (нічия чи перемога) автоматично виводить чемпіонів України до весняної стадії єврокубків, залишаючи за такого розкладу чемпіонів Бельгії на останньому місці в групі.

Однак навряд чи «Шахтар» у цьому випадку обмежиться завданням-мінімум. «Гірники» досі мають нехай і невеликі, але все ж таки шанси на вихід у плей-оф чемпіонської Ліги. І було б нерозумно не спробувати зачепитися за цей шанс. Тим більше, у грі проти аутсайдера групи.

І за класом, і за досвідом «Шахтар» перевершує «Антверпен». Якщо Пушич зуміє налаштувати своїх підопічних належним чином, перемога від них нікуди не втече.

Хоча, звичайно, недооцінювати команду вам Боммела в жодному разі не можна. І перший очний поєдинок між суперниками цю тезу лише підтвердить. До того ж, «червоно-білим» абсолютно нічого втрачати, і вони можуть собі дозволити зіграти розкуто, без тиску.

Потрібно враховувати і ту обставину, що проблеми «Шахтаря» у захисті, особливо у центрі, нікуди не поділися. І ці проблеми було чітко видно у двох останніх матчах чемпіонату країни.

Проте навіть з урахуванням усіх вищевикладених моментів рекомендуємо ставити на перемогу «Шахтаря». Наш прогноз – 2:0.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Гочолеішвілі, Бондар, Матвієнко, Азаров, Степаненко, Криськів, Невертон, Судаков, Зубков, Сікан

«Антверпен»: Бутез, Кулібалі, Алдервейрелд, Де Лаєт, Вермелен, Юссуф, Батай, Еккеленкамп, Еджуке, Баліквіша, Янссен.

28 листопада, вівторок

«Шахтар» – «Антверпен»
Гамбург. «Фолькспаркштадіон». 19:45
ТБ-трансляція на відеосервісі MEGOGO
Арбітр: Бартош Франковськи (Польща)
ШАХТАР АНТВЕРПЕН. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:0

Опитування

Голосів 96
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу 5-го туру 🏆 Ліги чемпіонів між командами Шахтар та Антверпен, який пройде 28 листопада о 19:45 у Гамбурзі

Велика перемога Шахтаря

8 голосів 8.33 %

Мінімальна перемога Шахтаря

46 голосів 47.92 %

Нічия

25 голосів 26.04 %

Мінімальна перемога Антверпена

8 голосів 8.33 %

Велика перемога Антверпена

9 голосів 9.38 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Основний гравець збірної України через травму ризикує пропустити Євро-2024
Футбол | 29 квітня 2024, 16:14 5
Основний гравець збірної України через травму ризикує пропустити Євро-2024

Віталію Миколенку може знадобитися операція

Довбик – перший. Список бомбардирів Ла Ліги після хет-трику Левандовськи
Футбол | 30 квітня 2024, 07:44 0
Довбик – перший. Список бомбардирів Ла Ліги після хет-трику Левандовськи

Артем відзначився з пенальті у ворота Лас-Пальмаса за Жирону, забивши 19-й гол

Коментарі 51
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
New Zealander
Так ну що. Вставлю свої пять копійок. Минулий результат Шахтар - Барселона 1-0 я вгадав тут але з цим прогнозом буде складніше. Антверпен - це команда першого тайму. Вони виграли перший тайм від Шахтаря і виграли перший тайм від Порту. У другому таймі їм мабуть не вистачає фізухи і вони сипляться. Також Антверпен був близьким до нічийного результату у виїзному матчі з Порту де на 88-й хвилині вони вийшли сам на сам і могли зрівнювати рахунок, але не судилося. Думаю якщо в першому таймі ми не пропустимо то переможемо, а якщо пропустимо - тоді важко щось прогнозувати. Але треба докласти максимум зусиль для перемоги щоби в останньому матчі з Порту була інтрига, інтерес та боротьба за ЛЧ. Не хотілося б їхати в Португалію просто як туристи. Хочеться дивитися той матч з цікавістю, а вона буде лише якщо переможемо Антверпен.
New Zealander
Кстати польский арбитр ето хорошо. Сомнительный пеналь точно не поставит в наши ворота. Однако судить будет более-менее одинаково в обе стороны чтобы репутацию свою не испортить и чтобы его продолжали вызывать на матчи ЛЧ
Владислав Антонов
Думаю тут нічия 1:1. Так часто буває, що після сенсаційної перемоги йде не менш сенсаційна втрата очок. Тим більше, що Шахтар зараз не вражає. 
ЖОРА Жора124
З Барсой я вирішив не дивитися матч бо думав що там буде розгром наших, не вірив в перемогу даже ніччю, но на 2 тайм включів і вболівав) непонімаю навіщю стількі негативних коментарів? Які же ви кончені, еслі ви не вболівальникі Укр клубів в єврокубках то не заходіть на коменти під матчем Шахтаря (((  які ви же нищеброди!!! 
Весняна Сова
1-1
v2341770
Виходячи з передматчових розкладів, найбільш ймовірний результат- нічия, якщо ж Антв. буде вести +2 - Шахтар не відіграється, не ті зараз кондиції у Шахтаря, та й Антв. , думаю, вже не повторить помилок 1-го матчу. 
Xvalenok03
Как не крути, а шахте чтобы пройти в весеннюю лч надо оставшиеся две игры выигрывать. Это маловероятно.
luceorius
 Усе на карту ! Пишу без жарту. Бажаю фарту повнющу кварту !
ЖОРА Жора124
Хоть в них тоже є дурак якій 4, но то шо на нього ви рівняєтеся? 
maks_krot
Выиграть в этом матче должны уверенно если не будет глупых ошибок от защиты в начале матча, ну конечно нужно играть на победу с первых минут  ,а не на ничью то можно в конце дурака пропустить и все!!
Удачи Шахтёр верим в команду !!!
ЖОРА Жора124
Перемогі Шахті))) 
ALF🎈
Щось мені мало віриться, що Шахта зможе перемогти, судячи з останніх матчів. Скоріш завсе або нічия, що малоймовірно, або мінімальна перомога Антверпену..
avk2307
Звичайно бажаємо перемоги українській команді, але все ж таки прогноз- нічия .
AutumnBridge
Шахтёр в чемпе уже 4 ничейки оформил.  А тут надо всего одну.) 
 И даже это будет треть от 2,8 млн. у.е.
King8619
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nick07
мали б вигравати....
Лига конференций без динамо
Чемпион Украины один как всегда тянет на себе рейтинг ,надеюсь сегодня  будет точно евровесна для Украины 
Шахтёр точно не проиграет в этом матче и должен выигрывать  ,а ставил бы  тотал матча больше 2,5  коф почти 2,если точно 1,98
Владислав Рейский
трізда кротам - О:4
FunnyCat_____
ну в первом матче Шахтеру откровенно повезло с детскими ошибками Антверпен,  так что шапками бельгийцев я бы не закидывал!
Remark
Ставка: ТБ 0.5 в першому таймі, коф 1.4.
Прогноз: гадаю, що в першому заб'є Шахтар.