Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 грудня 2023, 22:01
5650
162

Грали до забитого. Шахтар упевнено переграв Металіст 1925

Команда Маріно Пушича скористалась похибкою «Дніпра-1»

| Оновлено 03 грудня 2023, 22:01
5650
162
Грали до забитого. Шахтар упевнено переграв Металіст 1925
ФК Шахтар Донецьк

Чинний чемпіон України, донецький «Шахтар», завершив перше коло поточного сезону на незвично низькій, як для себе останніх років, позиції в турнірній таблиці – усього лишень четвертий рядок. Але з двома матчами в запасі, які дуже дратували конкурентів, які посідали більш високі місця. Окрім «Дніпра-1», до якого «гірники» в теорії не могли б дістатись.

Але так було тільки до початку поточного вікенду, після чого СК програв свій матч полтавській «Ворсклі» й команда Маріно Пушича разом із поверненням на внутрішню арену на тлі чергового тріумфу в Гамбурзі в рамках Ліги чемпіонів УЄФА могла ще й дуже непогано покращити власні позиції в чемпіонських перегонах. Проти цього виступали як три команди попереду «Шахтаря»: «Кривбас», «Дніпро-1» та «Полісся», так і суперники донеччан за звітним протистоянням на «Арені Львів» – харківський «Металіст 1925».

Шукати сильнішого за попередніми прогнозами в цій парі зайвий раз не було потреби, а отже «гірникам» треба було лише підтвердити аванси, що їм видавали перед грою. І зробити це, як не дивно, виявилось ще тим завданням. Насамперед, бо суперники чинили цьому дуже потужний опір. Команді Олега Голодюка вдавалось компенсувати певну різницю в класі виконавців компактною грою, і стомлений основний склад «Шахтаря» з цим впоратись не міг.

Звісно, що до певного часу, бо рано чи пізно, але вся ця статистична перевага однієї команди над іншою мала даватись у знаки. Але цей момент настав тільки в другому таймі, тоді як до перерви «Металіст 1925» вистояв та навіть мав кілька цікавих пропозицій під час контратак. А потім суперники просто зламали захист харків’ян.

«Шахтар» одразу почав із масованого наступу й він не припинявся аж до того моменту, поки господарі не забили потрібний їм гол. Очевидні варіанти для цього від Бондаренка та Сікана були не реалізовані, а ось прихований пас Криськіва до правого флангу штрафного на 59 хвилині Зубков усе ж таки перетворив на свій черговий м’яч у цьому сезоні.

Як виявилось, цього було достатньо, аби «жовто-сині» в подальшому відмовились від власних наступальних дій та зневірились у можливості зачепитись за результат. Та й «гірники» почали настільки розкуто грати попереду, що ще дивно було те, що справа не завершилась розгромом. Лише одним додатковим м’ячем обмежився колектив Пушича, та й той Криськів сам собі створив, заробивши пенальті та 77 хвилині за фол від Червака, після чого пробив у лівий нижній кут. Надто легко, як для такої напруги в першому таймі.

Наступними вихідними донецький «Шахтар» прийматиме рівненський «Верес», тоді як харківський «Металіст 1925» навідається в гості до київського «Динамо».

Наші оцінки:

«Шахтар» (заміни): Егіналду – 5,5, Назарина – б/о, Келсі – б/о, Очеретько – б/о.

«Металіст 1925» (заміни): Чирук – 6,0, Русин – 6,0, Сидоров – 6,0, Бичек – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур.

«Шахтар» – «Металіст 1925» - 2:0

Голи: Зубков, 59, Криськів, 78 (пен.)

Попередження: Степаненко, 88 – Борячук, 65

«Шахтар»: Різник – Азаров, Матвієнко, Бондар, Гочолеішвілі – Степаненко – Невертон (Егіналду, 46), Криськів (Очеретько, 90+1), Бондаренко (Назарина, 75), Зубков – Сікан (Келсі, 87).

«Металіст 1925»: Сидоренко – Безуглий, Червак, Є. Ткачук, Жичиков – Мартинюк, Габелок, А. Ткачук (Сидоров, 69) – Юсов (Чирук, 61), Борячук (Бичек, 87), Арі (Русин, 61).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

Удари (у площину): 19 (7) – 7 (2)
Кутові: 11 – 0
Офсайди: 1 – 1.

ШАХТАР - МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: -2°C

Події матчу

78’
ГОЛ ! З пенальті забив Дмитро Криськів (Шахтар Донецьк).
59’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Зубков (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 162
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sania
Ніби коментуєм гру Шахтаря. Але якщо коментувати нічого, поговорим про Динамо. 14,36 відбій тривоги,5-10 хвилин на вихід на поле, 10-15 хвилин на розминку. Матч міг відновитися не раніше 15,00. В 16.30 починає темніти. Як мали догравати? 
zzg77
Позорище, разве это пенальти?
Олександр
Я думал почему он ночью.пишет ведь нормальные люди спят .А потом понял .В павловской отбой и нужно притвориться спящим .а когда охранники засыпают он достает телефон и начтнает испражняться 
FunnyCat_____
АК228 зачем ты сам с  собой разговариваешь, с ника Александр Киев?
это же твои оба аккаунта, болеешь?
maks_krot
Игры в первом тайме не было  совсем !!!
Во втором тайме прибавили молодцы и начали играть выиграли уверено могли ещё забивать ну главное без травм!Судакова конечно очень не хватало  .Всех болельщиков Шахтёра поздравляю с победой!!!!Удачи в следующих матчах чемпионата и лиги чемпионов Шахтёру !!!
avk2307
Для сомневающихся в незаангажованости арбитра предлагаю посмотреть момент с красной карточкой Ваната. Моменты очень похожи, но решения разные:
Одним заслуженную вторю желтую и удаление, а другим пенальти.
Арбитр тот же - Козыряцкий
https://www.youtube.com/watch?v=jtefjKy67p8
На 5.50. смотрите
v2341770
Гра -так собі...але результат зафіксований. Щодо пенальті: це ж треба так "розумно" зіграти - виставити ногу і чекати "може хтось перечепиться?" Саме цікаве у нашому футболі розпочнеться десь у середині квітня, коли з"являться "несуни" до Будинку Футболу. У цьому сезоні є можливість покращити своє фінансове становище клубам-суперникам Динамо і Шахтаря, все до цього йде.
Віктор Коробка
Шахтар з перемогою! Не легкою, але упевненою. Не хватало Судакова. Доволі непогано грузини. Знов питання до тренера - чому такі піздні заміни і всього 4? А потім дивуємся, що гравці основи в деяких матчах ледве ноги переставляють, а молодь не прогресує. Так можливо треба робити заміни на 60-70-х хвилинах і використовувати усі 5, щоб і основа відпочивала більше, і молодь досвіду набувала?!
🔱Avtoigor🔱
Макс?!? Ніхто бити тебе не буде я тобі обіцяю!!!!!!!
🔱Avtoigor🔱
Обіцяю не бити у морду все чікіпукі у нас одразу не б'ють спочатку знайомство
FunnyCat_____
ого, я уже испугался что проды*явленный написал такой длинный текст самостоятельно, 
 
а то копипаст просто 
🔱Avtoigor🔱
Макс777 сподобався тобі матч тільки по чеснаку!?
a.fedorenko1953
Криськів та Козиряцький все ж таки дочекалися можливості призначити пенальті)))
FunnyCat_____
пенальти откровенное позорище 
FunnyCat_____
как обычно на вопрос как игры, от шайки глориков спортивного юзовского коллектива или оскорбления ил стрелки на Динамо
то ли они сами игры своего супер клуба не смотрят
то ли супер клуб играет во что то такое, что словами описать невозможно
то ли их словарный запас как у ножки стула
фиг его знает, но ни разу вразумительного ответа от них не дождался
ZaE
Закрепили перемогу за допомогою судді.
Навіть сумніву не було, що так і буде.
🔱Avtoigor🔱
Всьо карочє .. Макс перелякався
🔱Avtoigor🔱
Всьо Макс відмазався, хоч сам з осокорків чи позняків
🔱Avtoigor🔱
Кожному кроту по банці пива!