Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 11 листопада 2023, 12:10
338
0

Максим ТАЛОВЄРОВ: «Зараз все ще проходимо період адаптації до нового стилю»

Український захисник «ЛАСКа» ‒ про адаптацію в австрійському клубі

| Оновлено 11 листопада 2023, 12:10
338
0
Максим ТАЛОВЄРОВ: «Зараз все ще проходимо період адаптації до нового стилю»
ФК ЛАСК. Максим Таловєров

Український захисник «ЛАСКа» Максим Таловєров розповів про адаптацію після повернення в австрійський клуб

‒ Чи був тобі потрібен час на адаптацію після повернення в «ЛАСК»?

‒ Я повертався у звичне середовище. Колектив і менеджмент були ті ж самі, що і пів року до того, коли спершу прийшов в оренду взимку. Тож можу сказати, що в колектив повертався, як свій. Так, був повністю новий тренерський штаб. Але, в будь-якому випадку, починаючи з першого туру молодіжного Євро і наступні півтора місяці до підписання нової орендної угоди новий тренер Томас Загедер був зі мною на контакті. Ми спілкувалися майже щодня. Загедер розповідав про свої ідеї, говорив, що бачить мене у своїй структурі та стилі гри, який він хотів поставити команді. Тож коли я почав уже працювати під його керівництвом, завдяки цьому регулярному спілкуванню мені було усе зрозуміло, що Томас хоче бачити від мене та від команди.

‒ Наскільки ти вже адаптований в команді?

‒ Я приєднався до неї влітку вже адаптованим на 100%. Але, скоріше, ми зараз, як команда, все ще проходимо період адаптації до нового стилю і нової тактики. Хоча в будь-якому випадку ми вже близькі до завершальної фази цього становлення. Люди, які розбираються у футболі, чудово розуміють, що за один чи два місяці дуже важко перебудувати стиль команди повністю. Вважаю, що ми з кожною грою стаємо кращими та зростаємо. Звісно, це ще не межа, але є ознаки того, що ми на правильному шляху.

‒ Після 13 турів австрійської Бундесліги ви поступаєтеся одноосібному лідеру 4 очки. Чи реально подолати цю відстань?

‒ Цей турнір – дуже непередбачуваний в останні 10 років, але від другої сходинки та до останньої. На жаль, перше місце завжди вигравав «РБ Зальцбург». Чому на жаль ‒ тому, що ще до початку чемпіонату всі знали, що вони переможуть. Але зараз я бачу і відчуваю, що кожна команда з топ-6 ліги розуміє, що здатна обіграти «Зальцбург» в очній зустрічі та багато кому це вдавалося. Якщо взяти топ-3 команди, то нам вдалося обіграти їх на виїзді. Також «Штурм» ‒ дуже хороша команда, ось ще нещодавно вона мала відрив від «Зальцбурга» у 4 чи 7 очок. Кожен із нас розуміє, що шанси є і кожна команда ‒ топ-3 чи топ-4 прагне скинути «Зальцбург» з чемпіонської позиції.

‒ В австрійській Бундеслізі доволі специфічна структура сезону. Можеш пояснити?

‒ Зазвичай у цьому турнірі найважливіший період сезону — це останні 10 турів, адже за регламентом ми граємо кожен з кожним по дві гри, а потім очки діляться навпіл, і команди розділяються на дві шістки, а там грають ще по п’ять ігор з прямими конкурентами. Тож яким би не був відрив зараз, потім він стане вдвічі меншим. Зараз усім набридло, що «Зальцбург» ‒ постійний чемпіон, і всі надзвичайно вмотивовані випередити їх. Нам важливо багато працювати та не втрачати очки безглуздим чином упродовж сезону. Намагаємося перемагати в кожній грі, а підбивати підсумки будемо вже в травні.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк пояснила, як їй вдалося обіграти головну сенсацію Вімблдона-2024
Олімпійські ігри | 28 липня 2024, 19:59 0
Костюк пояснила, як їй вдалося обіграти головну сенсацію Вімблдона-2024

Марта здолала Лулу Сан у 1/32 фіналу Олімпійських ігор у Парижі

Загальний залік Формули-1 після Гран-прі Бельгії
Авто/мото | 29 липня 2024, 08:45 0
Загальний залік Формули-1 після Гран-прі Бельгії

Пілоти та команди йдуть на перерву

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.