Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 11 листопада 2023, 12:13
362
0

ТАЛОВЄРОВ: «Набагато щасливіший від того, що нам нарешті вдалося перемогти»

Український захисник – про перший гол у єврокубках

| Оновлено 11 листопада 2023, 12:13
362
0
ТАЛОВЄРОВ: «Набагато щасливіший від того, що нам нарешті вдалося перемогти»
Getty Images/Global Images Ukraine. Максим Таловеров

Український центральний захисник «ЛАСКа» Максим Таловєров розповів про свій перший гол в Лізі Європи, який він забив у ворота бельгійського «Юніона».

‒ Ти забив перший гол у кар'єрі на рівні єврокубків. Відчув особливі емоції?

‒ Так, емоції, звісно, особливі. Але не знаю, повірять мені чи ні, та я набагато щасливіший від того, що нам нарешті вдалося перемогти. Тому що якщо подивитися в таблицю групи Ліги Європи, то стає зрозуміло, що ця перемога нам була потрібна, як ніколи. Я дуже радий, що мені вдалося забити саме другий гол в матчі, який став переломним на користь моєї команди та полегшив нам завдання в другому таймі. Загалом від голу емоції, однозначно, неперевершені, як і від кожного голу. Поки що, на жаль, я не забивав у чемпіонаті чи Кубку Австрії, але буду багато працювати та вірити, що скоро зроблю це і там.

‒ Опиши забитий гол, яким ти побачив його своїми очима.

‒ По-перше, скажу, що наша команда дуже багато працює з тренером по стандартних положеннях. І насправді цей тренер останні тижні був засмученим, тому що ми чимало пропускали зі стандартів і ніяк не могли забити з них, хоча дійсно багато приділяли уваги цьому ігровому компоненту. Причому так складалося, що ми багато пропускали безглуздих голів зі стандартів ще й на останніх хвилинах. Сподіваємося, що в цьому матчі стався нарешті переломний момент в цьому питанні. Тому що в матчі з «Юніоном» ми всі три голи провели зі стандартів – пенальті, кутовий та штрафний. Думаю, сьогодні цей тренер щасливий. А якщо описувати сам гол — ми розбираємо суперників, готуємося, ми знали де може виникнути вільна зона і тренер туди направив мене і ще одного центрального захисника. І як було на установці – Саша Хорват подав, куди було потрібно, а мені вдалося знайти місце і в потрібний час розбігтися, вистрибнути та спрямувати м’яч у сітку.

‒ Можна пояснити цей забитий гол підвищеною мотивацією після виклику до національної збірної?

‒ Якщо відверто, я на кожну гру виходжу з максимальною мотивацією. І моя головна мета – щоби моя команда передусім не пропустила. Мотивація в мене завжди максимальна. Хоча, можливо, енергетично чи емоційно, ця новина дійсно дала мені поштовх і допомогла забити.

‒ Хтось писав чи дзвонив тобі з чинних гравців збірної?

‒ Так, спілкувалися. Переважно це були хлопці, з якими ми були в молодіжній збірній. Спілкувалися в чудовому настрої, вони мене поздоровили з тим, що нарешті забив гол, нарешті зіграв на нуль в єврокубках. У нас є спільний чат, в якому ми багато спілкуємося, вітаємо один одного з забитими голами, перемогами і таким іншим. Тож, як завжди, в хорошому настрої поспілкувалися та й пішли спати.

Нагадаємо, що у підсумку «ЛАСК» обіграв «Юніон» з рахунком 3:0.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Юрій ВЕРНИДУБ: «Спекотно і погано? Спекотно там, де наші на фронті стоять»
Футбол | 06 травня 2024, 18:26 1
Юрій ВЕРНИДУБ: «Спекотно і погано? Спекотно там, де наші на фронті стоять»

Наставник оцінив поразку у матчі УПЛ

Зідан назвав переможця у протистоянні Реала з Баварією в ЛЧ
Футбол | 06 травня 2024, 09:50 1
Зідан назвав переможця у протистоянні Реала з Баварією в ЛЧ

Екснаставник «галактікос» – про суперництво команд в півфіналі турніру

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.