Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Бокс
|
3082
4

Чого очікувати від збірної України з боксу на Олімпіаді-2024

Розбираємось із жеребом українських боксерів

Чого очікувати від збірної України з боксу на Олімпіаді-2024
НОК України. Олександр Хижняк з батьком

29 липня у Франції українська збірна з боксу стартує на Олімпіаді-2024. Цього разу на турнірі представлені всього три спортсмени: Айдер Абдураїмов, Олександр Хижняк та Дмитро Ловчинський. Відповідно, 57 кілограмів, 80 кілограмів та надважка вага – понад 92 кілограми.

Розбираємось із жеребом українських боксерів та тим, чого від них варто очікувати на змаганнях.

Айдер Абдураїмов, 57 кілограмів

kamyanske.com.ua

Абдураїмов за жеребом потрапив до 1/8 фіналу змагань. Першим суперником українця стане Ібанез Діаз Хав’єр. Це етнічний кубинець, який представляє на цих змаганнях збірну Болгарії.

Діаз – не найгабаритніший серед можливих суперників Айдера, але досвідчений і традиційно для кубинців незручний. Проте чи можна проти нього боксувати? Безумовно. Чи можна бути певним, що українець його точно пройде? Безумовно, ні. Але шанси точно є.

20-річному Айдеру треба успішно вкотитись в турнір. Це його перший настільки великий старт на дорослому рівні, тому важливо зі старту дати такий бокс, на який розраховує саме він. Якщо вдасться – Діаз буде переможений, а далі дивитись по обстановці в таблиці.

Що радує – казахстанський та узбецький боксер, які є одними з фаворитів дивізіону, опинились в іншій частині таблиці. Також вкрай непоганий кубинець Сайдель Горта. Він на два роки старший за Абдураїмова і це також дуже відповідальний турнір для молодого бійця.

І, звичайно, американець. Гарві Джамалу 21 рік. В боксі хлопець з 13 років, трохи вищий за українця і вкрай пластичний та вправний. А ще, знаходиться в тій частині таблиці, де і Айдер.

Загалом, можна розраховувати навіть на нагороди при умові, що Абдураїмов добре стартує та не матиме травм.

Олександр Хижняк, 80 кілограмів

Getty Images/Global Images Ukraine

Друга Олімпіада для Олександра і перша у новій ваговій категорії. На Олімпіаді-2020, яка фактично пройшла три, а не чотири роки тому, українець поступився у фіналі в категорії до 75 кілограмів. Але цієї ваги немає на теперішніх Олімпійських іграх.

Зрозумілий факт – 80 кілограмів завжди була яскравою категорією. Хлопці тут уже дуже міцно б’ють, мають габарити, але ще швидкі, а не так, як у важчих категоріях. Тож не варто очікувати, що Хижняк розчавить кожного опонента і піде відпочивати з золотом.

Перший, кого варто виділити – дворазовий переможець Олімпіад кубинець Арлен Лопес. Він старший за Хижняка – українцю 28 років, а кубинцю 31 рік. Проте суперник дуже незручний. По-перше, купа досвіду. І не тільки виступів на турнірах найвищого рівня, а й перемог на ньому. По-друге, на минулій Олімпіаді він став переможцем якраз у цій самій ваговій категорії. Ну, і це кубинець – пластичний, слизький, атакує з різних стійок.

Тут є і старі знайомі. Наприклад, італієць Сальваторе Кавальяро, якого Хижняк бив чотири рази. Або ж філіппінець Фелікс Марсіаль, з яким Олександр зустрічався двічі. Цього хлопця українець теж перемагав, але так впевнено, як з італійцем, було не завжди.

Проте ці хлопці вирішать, хто більш вартий Хижняка, раніше. Українцю ж треба у першому бою пройти Пилипа Акілова. Це хлопець з Соледару, який на момент повномасштабного вторгнення рф на територію України знаходився у Маріуполі. Він зміг виїхати через коридор до росії, а потім через білорусь дістався до Угорщини. Там познайомився з тренером, який досі тренує хлопця.

З одного боку, Акілов має бути переможений. З іншого, Хижняк довго заліковував травму і майже не боксував на великих турнірах. Фактично цього року Олімпіада – перший турнір для Олександра. Тож хто знає, як складуться у нього справи на старті.

Тут, як і у випадку з Абдураїмовим, важливо впевнено почати та відчути ринг. Якщо з фізичною формою все буде добре, Хижняк може принести збірній України золото. Він все ще вважається фаворитом дивізіону навіть за наявності дворазового олімпійського чемпіона з Куби.

Дмитро Ловчинський, понад 92 кілограми

НОК України

Ловчинському відверто не пощастило з жеребом. Він непоганий боксер і вийшов на Олімпіаду абсолютно заслужено. Проте жереб попався чи не найгірший, а суперники - ну дуже міцні.

Першим опонентом українця стане австралієць Теремоана-молодший. Боксер, якого часто називають одним з головних проспектів турніру. Окрім цього, хлопець ще й габаритний та вищий за Ловчинського.

Але далі – ще гірше. У разі перемоги Дмитро може вийти на головного фаворита дивізіону Баходіра Джалолова, який вже і на Олімпіаді перемагав, і професійну кар’єру має.

Можна сказати, що, якщо боксер їде на турнір – він розуміє, хто буде суперником. Але тут ми говоримо саме про перспективи отримання нагороди, і при такому жеребі вона не найкраща. М’яко кажучи.

Якщо Теремоана – це можлива поразка, то Джалолов – ймовірна. Звичайно, Баходір мав непрості поєдинки проти Рогави Цотне. Той навіть обіцяв зустрітись з Джалоловим ще раз, можливо, в профі. Але й Цотне програвав, як не крути.

Чи чекати від Ловчинського дива? Скоріше, сподіватись. І бажати показати максимальний клас. Дмитро точно може виступити добре і якісно. А про медалі думатимемо по ходу турніру.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кравацька не пройшла до 1/8 фіналу у фехтуванні на шаблях на ОІ-2024
Олімпійські ігри | 29 липня 2024, 12:56 0
Кравацька не пройшла до 1/8 фіналу у фехтуванні на шаблях на ОІ-2024

Олена в рівній битві поступилася Емурі Місакі з Японії

Несподівано! Форвард збірної України стане гравцем переможця єврокубка
Футбол | 28 липня 2024, 21:15 10
Несподівано! Форвард збірної України стане гравцем переможця єврокубка

Роман Яремчук за крок від трансферу до грецького Олімпіакоса, контракт уже погоджений

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mini.f
Там Усик обіцяв призові дати нашимс боксерам за 1,2,3 місця.. Я теж обіцяю виплатити боксеру який стане переможцем ОІ 1 мільон доларів без найменшого ризику втратити ці гроші. Але Усік добре пропіарився на такій заяві...
vitaha33
Грамотно розписано. Найкращий варіант з можливих 2 медалі і золото. Найгірший і самі знаєте
nick07
щось слабеньке представництво. 
Україна здала по всіх т.зв. "своїх2 дисциплінах. 
Але. навіть якщо не буде жодної медалі, то це зрозуміло з огляду на ситуацію