Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Азартні ігри
| Оновлено 23 жовтня 2023, 13:44
78
0

All in у покері. Правила All in у покері

Як зіграти all in у покерних матчах

| Оновлено 23 жовтня 2023, 13:44
78
0
All in у покері. Правила All in у покері

Ситуацію, коли покерист ставить усі свої гроші, називають ол ін. Гравець, який використовує такий прийом, грає на всі свої кошти, ризикуючи їх безповоротно втратити. Покеристи, які пішли олл-ін, не впливають на подальший хід гри і не беруть участі в торгівлі. Однак їхні карти обов'язково задіяні на відкритті. Уникнути цієї процедури можна тільки в разі, якщо всі суперники скинуть карти (спасують).

Коли варто використовувати олл ін у покері

Є кілька ситуацій, коли йти в олл-ін вигідно. Серед них:

  • Сильна комбінація на руках. Якщо ви впевнені, що її складно або неможливо перебити, резонно піти ва-банк.
  • Великий банк на столі за наявності маленького стека у гравця. У такому разі ол-ін є його єдиною надією на виграш.
  • Погана роздача. У такій ситуації гра олл-ін не що інше, як блеф. Гравцеві потрібно змусити інших учасників скинути карти, маючи на руках слабку комбінацію. При цьому він перебуває у вигіднішому психологічному становищі, оскільки запропонувати ставку завжди легше, ніж відповідати на неї.

Складові стратегії all in

Якщо ви вирішили грати олл-ін, не забувайте, наскільки ризикованим є цей прийом. Перед такою грою визначтеся з чіткою метою. Ви можете вибити кілька опонентів або підвищити суму передбачуваного виграшу, якщо маєте на руках хороші карти. Адже противники будуть або пасувати, або дадуть відповідь на вашу ставку. Так вони зможуть витратити більше коштів, ніж навіть планували.

Ще однією складовою успішної гри олл ін є достатня психологічна стійкість. Від інших гравців потрібно приховати справжній мотив такого кроку. Наприклад, ви можете зробити вигляд, що блефуєте, якщо насправді маєте на руках чудову комбінацію.

Але навіть якщо вам кілька разів пощастило результативно піти ва-банк, не варто перетворювати цей прийом на постійний елемент своєї ігрової стратегії. Адже ризик втратити абсолютно всі кошти вкрай великий.

Чому гравці йдуть ол ін

Існує кілька найпопулярніших причин, щоб зіграти олл-ін.

Наприклад:

  • Потреба в захисті комбінації. Якщо ви зібрали вигідні карти, але побоюєтеся, що суперники можуть їх перебити, вигідніше забрати фішки.
  • Блеф. Для новачків цей прийом вкрай небезпечний.
  • У вас сильна комбінація на руках. Ви заберете банк, якщо опоненти спасують, але якщо вони дадуть відповідь на ставку, ви все одно зможете претендувати на виграш.
  • Ви маєте намір добрати максимальну кількість фішок. Якщо ви впевнені, що ваша комбінація переможе, можете змусити опонентів поставити якомога більше.

Для гравців-початківців важливо правильно оцінювати старшинство своїх карт, а також "читати" поведінку та емоції опонентів. Тоді ставити олл-ін можна з максимальною вигодою.

Як порахувати олл-ін і розподілити банк

Розмір олл-іну - це всі фішки/гроші гравця, які є в нього на момент заявлення ставки. За рівнозначущих олл-інів переможець отримує всі фішки, тобто збільшує свій капітал на кількість стеків гравців, які відповіли на ставку.

Однак за нерівномірних олл-інів ситуація інша. У такому разі покерист отримує ту кількість коштів супротивників, яка не перевищує його власний стек. Якщо на наступних раундах торгівлі заявляють ставки, які перевищують стек такого гравця, він не бере участі в розіграші. Але якщо зробити олл-ін, який перевищує суми стеків інших учасників роздачі, то вони не зможуть забрати всі фішки такого гравця.

Ризики та вигоди стратегії

Головним ризиком використання прийому all in у покері є шанс втратити всі свої кошти. Проте за вдалого збігу обставин гравець забирає велику суму грошей і працює на підвищення свого рейтингу.

Відомий інцидент з олл-іном

Одним із найкращих прикладів гри олл ін у поєднанні з блефом є гра Філа Айві на Monte Carlo Millions 2005 року. Тоді він не мав великої комбінації, як і основний суперник Джексон. Усе ж Філу вдалося натиснути, змусивши опонента викласти якомога більше фішок. Потім Айві пішов олл-ін, і такий психологічний прийом спрацював: суперник скинув карти.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Золота бутса. Кейн практично недосяжний. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 16 травня 2024, 06:45 1
Золота бутса. Кейн практично недосяжний. Яке місце посідає Довбик?

Кіліан Мбаппе і Ерлінг Холанд ділять 2–3 позиції у списку бомбардирів сезону

Ребров оголосив склад збірної України на товариські матчі перед Євро-2024
Футбол | 16 травня 2024, 17:00 113
Ребров оголосив склад збірної України на товариські матчі перед Євро-2024

На українську збірну чекають три контрольні зустрічі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.