Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 травня 2024, 05:28
1241
1

ГАГАРІН: «Якщо просто вірити у фактор Вернидуба, це до добра не доведе»

Віце-президент «Кривбасу» розповів про коуча команди та вихід до Ліги Європи

| Оновлено 17 травня 2024, 05:28
1241
1
ГАГАРІН: «Якщо просто вірити у фактор Вернидуба, це до добра не доведе»
ФК Кривбас. Артем Гагарін

Віце-президент криворізького «Кривбасу» Артем Гагарін прокоментував вихід команди в єврокубки та фактор коуча Юрія Вернидуба:

– Ще на початку сезону ми чітко визначили свої цілі – боротьба за єврокубки. Найголовніше для нас – це сама можливість проявити себе у Європі. Ми своєї мети досягли і дуже раді цьому. Тому зараз зосереджені на тому, щоб найкращим чином підготуватися до цього виступу та гідно представити країну.

– Вже будували стратегію на літнє міжсезоння з врахуванням того, що потрібно готуватися до кваліфікації єврокубків?

– Ну, до старту в єврокубках ми вже встигнемо зіграти перший тур у чемпіонаті України. Тому, в принципі, підготовку до сезону нам не доведеться якось форсувати, і команда буде готуватися за звичайним планом. Хоча стосовно всіх підготовчих моментів все ж таки краще звернутися до Юрія Вернидуба.

– Ви згадали про те, що на груповій стадії плануєте грати в Німеччині. Потрапляння в групу одного з єврокубків – це обов'язкове завдання?

– А навіщо починати брати участь в чомусь, не бажаючи перемогти, або просто досягти чогось значного? Навіщо це починати, якщо в планах немає великої серйозної мети? Кожна команда, яка виходить на старт будь-якого турніру, вона прагне виступити в ньому якомога успішніше. Я не знаю, хто вам скаже в інтерв’ю щось інше. Типу, ми хочемо не вилетіти від першого ж суперника чи просто засвітитися. Ми виходимо, щоб грати й щоб повністю віддаватися, а для чого ще? Тим паче зараз, коли нашій країні так не вистачає маленьких перемог на шляху до великої перемоги. Адже футбол зараз – це не лише спортивні результати. Це і популяризація України, і нагадування світові, що в нас іде війна. Тому на нас, на всі команди, які грають у єврокубках, зараз покладено дуже велику місію.

– Коли Зоря вперше вийшла у єврокубки, її очолював Юрій Вернидуб. І потім ще дев'ять разів поспіль луганський клуб виходив на міжнародну арену. Чи вірите, що й Кривбас під керівництвом цього тренера може на десятиліття стати повпредом України у Європі?

– Почнімо з того, що Юрій Миколайович, перш за все – просто офігенний тренер та відмінний мотиватор. А всі розмови про фартовість, про те, що хтось – якийсь талісман майбутніх перемог, це все вигадані байки. Втім, якщо так буде і в нашому випадку, ми не проти. Але якщо просто вірити у фактор Вернидуба, то це нас до добра не доведе. Потрібно всім працювати. Розвивати інфраструктуру, маркетинг, займатися академією тощо. Коли вся команда, весь клуб працює на результат, то він прийде. Але звичайно, мати при цьому ще й такого тренера – це великий плюс та велика підмога для наших амбіцій.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомий клуб АПЛ зробив пропозицію щодо трансферу Луніна. Відомо, що дають
Футбол | 27 липня 2024, 07:25 6
Відомий клуб АПЛ зробив пропозицію щодо трансферу Луніна. Відомо, що дають

Українець наблизився до переходу в «Челсі»

Робота для галочки. Ймовірна відставка Скрипника – удар по його репутації
Футбол | 27 липня 2024, 11:11 2
Робота для галочки. Ймовірна відставка Скрипника – удар по його репутації

У «Металісті 1925» вже на передстартовому відрізку сезону починають відбуватися незрозумілі речі

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vovei
Надо верить в фактор Гагарина.