Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Баскетбол 3х3
| Оновлено 17 травня 2024, 17:51
342
0

Міріам УРО-НІЛЕ: «Група у нас непроста, але м'яч круглий»

Збірна 3x3 зіграє в олімпійському кваліфікаційному турнірі у Дебрецені

| Оновлено 17 травня 2024, 17:51
342
0
Міріам УРО-НІЛЕ: «Група у нас непроста, але м'яч круглий»
ФБУ. Міріам Уро-Ніле (ліворуч)

17 травня жіноча збірна України з баскетболу 3х3 під керівництвом головного тренера Юрія Процюка стартує в олімпійському кваліфікаційному турнірі в угорському Дебрецені.

Там зіграють по 16 чоловічих та жіночих збірних, які розіграють по три останні путівки на літні Олімпійські ігри 2024. Українська збірна потрапила до групи А, де зіграє проти збірних Німеччини, Польщі та Тунісу. До плей-оф вийдуть дві кращі команди з групи.

Про підготовку до олімпійського турніру, а також суперників у Дебрецені розповіла гравець збірної України Міріам Уро-Ніле.

– Міріам, яка атмосфера в збірній?

– Ми давно не бачились, але по ходу сезону ми онлайн завжди спілкуємось, знаємо, хто, де і як грає. Атмосфера у нас в команді дуже гарна, всі працюють, стараються. Знаємо, що нам не буде легко, тому працюємо над тим, щоб гарно підготуватись, зробити, щоб у нас у всіх все вийшло якомога краще.

– В якому емоційному стані конкретно Ви приїхали на збір, адже сезон був не простим, по ходу Ви змінили Швейцарію на Ізраїль?

– Я в гарному емоційному стані приїхали після сезону. Сезон не назвеш легким, адже довелось змінювати клуб, що непросто робити по ходу сезону. Плюс нова для мене країна Ізраїль, де я вперше грала, але мені там дуже сподобалось, було класно, було тепло, я не бачила цього року зими. Атмосфера в клубі була дуже добра, все було дуже добре.

Тривоги в Ізраїлі? Одного разу була тривога ще в регулярному чемпіонаті, але там є щит, тому в Ізраїлі під час тривог ми просто виходили в коридор, були там максимум 7 хвилин і повертались до своїх справ. Як в Івано-Франківську? Тут теж спокійніше, ніж в Києві.

– Минулого літа до Європейських ігор збірна готувалась без матчів, тепер же були виїзди до Німеччини та Литви. Гравцям як більше подобається?

– Звичайно краще грати, ніж тренуватись. Це всі гравці скажуть, в любому віці. Але важливо не просто їздити на турніри з аматорськими командами, а краще зустрічатись з командами, які професійно цим займаються і можуть нам стати суперниками. Ми розуміємо, що зараз немає турнірів, етапів Жіночої серії, тому ось якраз поїздки на спаринги до збірних Німеччини та Литви – це було дуже правильно і круто. Треба частише таке робити.

Сил це забрало, звичайно, але так треба було. Нам необхідно було відчути той рівень, який буде на змаганнях в Дебрецені. Ми зрозуміли, що все буде не так просто, що нам треба допрацювати десь в тактиці, у фізиці. Ми зрозуміли на що нам треба робити акценти в подальшій підготовці.

– Чи встигли відновити в пам'яті всі минулорічні комбінації?

– Так, ми встигли все відновити. Звичайно по ходу сезону, коли в мене наприклад було сотні комбінацій в двох клубах, то воно трішки забувається, але приїхали в збірну, попрацювали з тренерами і все згадали.

Ми готові до олімпійської кваліфікації, підготовка на мою думку пройшла нормально. Останній тиждень вже працювали не стільки над фізикою, скільки над тактикою, розбираємо збірні Німеччини та Польщі, щоб знати куди хто буде бігти і що нам робити.

– Що думаєте про суперниць в Дебрецені?

– Група у нас непроста, але м’яч круглий. В минулому році ми обігрували і Німеччину, і двічі Польщу, і Іспанію. Хоча та ж Польща змінилась, вони взяли хорошу дівчину , проти якої я грала в Єврокубку цього року. Вони стали сильніше, ніж були в минулого році. У нас легкого шляху немає, але будемо робити свою роботу, старатись. Легко не буде нікому – ні нам, ні Німеччині, ні Польщі.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відбувся перший раунд драфту-2024. №1 стане новою зіркою?
Баскетбол | 27 червня 2024, 08:22 0
Відбувся перший раунд драфту-2024. №1 стане новою зіркою?

Церемонія відбулася в Брукліні

Буде новий чемпіон. Італія склала зброю в 1/8 фіналу проти Швейцарії
Футбол | 29 червня 2024, 20:57 64
Буде новий чемпіон. Італія склала зброю в 1/8 фіналу проти Швейцарії

Команда Спаллетті не продемонструвала ані гри, ані бажання перемагати

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.