Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 вересня 2023, 16:55
1894
20

Шахтар – Оболонь. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Перед стартом у груповому етапі Ліги чемпіонів гірникам важливо утримати лідерство у Прем'єр-лізі

| Оновлено 16 вересня 2023, 16:55
1894
20
Шахтар – Оболонь. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

В 7-му турі чемпіонату країни з футболу донецький «Шахтар» на «Арені-Львів» прийматиме київську «Оболонь». Наразі підопічні Патріка ван Леувена посідають перше місце в турнірній таблиці, випереджаючи на два очки найближчого переслідувача. Кияни розташувалися на 11 позиції, маючи після 6 матчів 5 очок.

Шахтар

Зараз для донецького клубу настала «найгарячіша» пора. Багатьом його гравцям доводиться виступати одразу у кількох турнірах. Крім чемпіонату країни і групового етапу Ліги чемпіонів, що стартує наступного тижня, це ще й матчі за свої національні збірні. Так ось, перед грою з «Оболонню» не всі футболісти, які виступали у відбіркових іграх чемпіонату Європи, повернулися до клубу цілими і неушкодженими. Травма, отримана в матчі з Англією, не дозволила Миколі Матвієнку зіграти з Італією. І поки що незрозуміло, чи зможе він вийти на поле у Львові. А враховуючи те, що в обороні гірники мають певні проблеми, відсутність досвідченого захисника може негативно позначитися на грі команди.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

З іншого боку, матчі за збірні показали, що флангові захисники «Шахтаря» Юхим Конопля та Іраклі Азаров перебувають у добрій формі і проявили себе з найкращого боку у збірних України та Грузії відповідно. І тепер перед головним тренером стоїть непростий вибір, виставити їх на гру з «Оболонню» або приберегти на матч із «Порту», який відбудеться вже найближчого вівторка. До речі, ті футболісти, які залишалися у розпорядженні нідерландського фахівця, провели контрольний матч із однією з аматорських команд Івано-Франківської області та перемогли 6:0.

Те, що Патрік ван Леувен робитиме ротацію, сумніватися не доводиться. Головне, знайти потрібний баланс, щоб і зберегти лідерство в Прем'єр-Лізі, і вдало стартувати у Лізі чемпіонів.

Оболонь

Дебютанти елітного дивізіону в перших шести турах в цілому виглядали непогано. В їхньому активі є перемога над «Дніпром-1» 2:1 та дві нічиї з «Колосом» і «Кривбасом». Та й із земляками-динамівцями підопічні Валерія Іващенка билися аж до середини другого тайму. І лише після того, як вони залишилися у меншості, підсумок поєдинку вирішився на користь більш досвідченішого та іменитішого клубу 2:4.

Були й ще дві поразки, причому одна з них із «Поліссям» у попередньому турі викликала багато запитань. Тоді у Житомирі основні події розгорнулися вже у компенсований арбітром час. На 90+5 хвилині з поля було вилучено гравця гостей Тараса Мороза (він точно пропустить гру з «Шахтарем»), а потім на 90+7 та 90+9 хвилинах господарі поля забили два м'ячі.

До речі, і у програному матчі «Чорноморцю» 0:2 з поля було вилучено футболіста «Оболоні» Данила Карася. Щоправда, і у суперників два гравці побачили перед собою червоне світло. Але це сталося вже після того, як одесити забили два голи, і вони втримали свою перевагу до фінального свистка. Цікаво, що заповнюючи паузу в чемпіонаті, кияни ще раз зіграли з «Чорноморцем» тепер вже в контрольному матчі і цього разу перемогли 1:0.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-Лізі суперники ще не зустрічалися.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Конопля, Козик, Ракицький, Топалов, Степаненко, Назарина, Криськів, Кащук, Зубков, Сікан

«Оболонь»: Федорівський, Осман, Карась, Приймак, Нагієв, Слободян, Груша, Косовський, Черненко, Мединський, Тарануха

Прогноз на протистояння:

На відміну від «Оболоні», гірники мають досить багато кваліфікованих гравців, здатних замінити (якщо так буде вважати наставник) деяких футболістів з основи. І це з урахуванням новачків, які ще особливо себе не проявили, бо мали мало ігрового часу. Тому навіть у зміненому складі «Шахтар» прагнутиме лише перемоги. Кияни, звичайно ж, будуть намагатися чинити опір. І все ж таки припустимо успіх гірників з рахунком 2:1.

16 вересня, субота

«Шахтар» – «Оболонь»
Львів. Стадіон «Арена-Львів». 17.00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТВ
ШАХТАР – ОБОЛОНЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Микола Балакін (Київська область)
Прогноз Sport.ua – 2:1
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомий італійський клуб повернувся в Серію А
Футбол | 01 травня 2024, 21:43 3
Відомий італійський клуб повернувся в Серію А

«Парма» достроково оформила підвищення у класі

Стало відомо, чому виник конфлікт між Салахом та Клоппом у матчі АПЛ
Футбол | 02 травня 2024, 03:42 0
Стало відомо, чому виник конфлікт між Салахом та Клоппом у матчі АПЛ

Майкл Антоніо, який грає за «Вест Хем», розповів про сварку Мохамеда та Юргена

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
Я вам так скажу , з таким Порту якщо атакувати то Шахтар  має шанси на успіх, а як притиснутись, то програють.. Там Пепе 41 річний самий крутий захисник...
ALF🎈
1:2 або 1:3 на користь столичного клубу
Умник
Опять нытье оболони про судейство?
Легкая победы шахты
avk2307
А тим часом Ештрела Амадора вже двох гравців Порто на 15 хвилині відправила відпочивати. А могла і трьох, але один вижив. І за це їм тільки жовті арбітр дає.(без претензій, такий чемпіонат). Але Шахтарю трохи вже фартить з першим суперником...
DK1961
Не знаю с каким счетом матч закончится, но то, что тренер Оболони убьет судью - очень большая вероятность (с учетом предыдущих реакций тренера и руководства Оболони на судейские решения).
avk2307
Сподіваюсь на 2-2
Bulba_sumkin
Шахтеру - только победу! И главное без травм, а то на евро арене, кроме как самому лучшему клубу Украины, представлять некому) Некоторые вон, даже и не знают что такое евро кубки, и желают поражения Шахтеру)) 😎
Фанькин кот
Генеральная репетиция горняков пере Лигой Чемпионов. Пусть она будет блестящей, уверенной, красивой! Например, 5:0.
DK1961
Мой комментарий убрали, потом вернули. Больше так шутить не буду (обещаю)