Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 вересня 2023, 20:13
8084
90

Рибка майже засушив Шахтар. Оболонь не встояла у меншості

Київський клуб дві третини матчу грав удесятьох

| Оновлено 16 вересня 2023, 20:13
8084
90
Рибка майже засушив Шахтар. Оболонь не встояла у меншості
ФК «Шахтар»

У суботу, 16 вересня, «Шахтар» та «Оболонь» зустрілися у матчі сьомого туру чемпіонату України з футболу. Поєдинок на полі стадіону «Арена Львів» завершився мінімальною перемогою донецького клубу.

ФК «Шахтар»

Обидві команди вийшли на матч із суттєвими змінами у стартовому складі порівняно з поєдинками шостого туру. У складі «Оболоні» в «основі» вийшли лише три гравці з тих, що починали матч проти житомирського «Полісся»: Приймак, Черненко та Тарануха. Патрік ван Леувен здійснив чотири заміни: з перших хвилин грали Рудько, Лемкін, Ракицький і Судаков. Не міг головний тренер розраховувати на травмованих Матвієнка, Гочолеішвілі, Траоре, Очеретька, а також дискваліфікованого Бондаренка. Також не було у заявці на матч голкіпера Дмитра Різника, який цього тижня втратив брата – він загинув на війні з рф.

ФК «Шахтар»

Цікаво, що ворота обох команд захищали дебютанти цього сезону, але дуже досвідчені дебютанти. Обидва – вихованці київського «Динамо». Рудько повернувся в Україну після виступів на Кіпрі та у Польщі. Лише на початку вересня голкіпер підписав контракт з «Шахтарем». Рибка у перших шести турах поступався місцем в «основі» Федорівському. Але на поєдинок проти «Шахтаря» головний тренер «Оболоні» Іващенко довірив місце у воротах саме досвідченому голкіперу. 36-річний Рибка зіграв за «Оболонь» вперше після повернення у клуб. І саме він був головною дійовою особою у сьогоднішньому поєдинку.

Матч розпочався у повільному темпі. «Шахтар» неквапливо будував атаки, гравці ніби розуміли, що рано чи пізно досягнуть успіху. Перший момент було створено на 6-й хвилині. Судаков отримав м'яч у штрафному майданчику, поклав на газон Лук'янчука, та пробив з гострого кута - Рибка ногою відбив м'яч. На 17-й хвилині Кащуку вдалося обіграти Рибку, але голкіпер встиг підвестися та перехопити навіс, який гравець «Шахтаря» виконав майже від лицьової лінії. На 23-й хвилині Рибка забрав м’яч в ногах у Коноплі, а через сім хвилин Зубков влучив у стійку ударом з-за меж штрафного майданчика.

На 33-й хвилині «Оболонь» залишилася у меншості після того, як Вовкун отримав друге попередження. «Шахтар» одразу закрив киян на їхній половині поля. Моменти виникали один за одним, Рибка впевнено діяв як на лінії воріт, так і на перехопленнях. Особливо небезпечним був удар Ракіцького з близької відстані, але голкіпер встиг зреагувати та відбити м’яч.

ФК «Шахтар»

Одразу після перерви небезпечний момент створили футболісти «Оболоні». Та ще і який! Після відскоку Лук'янчук потужно пробив з лінії штрафного майданчика, м'яч влучив у поперечину, полетів вниз, але лінію воріт не перетнув.

«Шахтар» миттєво відповів двома моментами. Спочатку «Оболонь» була врятована завдяки стійці воріт. У другому моментів Мединський виніс м’яч з лінії воріт після удару головою у виконанні Сікана.

На 54-й хвилині київський клуб ледь не отримав пенальті у свої ворота. Степаненко пробив з-за меж штрафного майданчика, капітан «Оболоні» в падінні заблокував удар, але м’яч влучив йому в руку. Спочатку VAR перевіряв момент, потім головний арбітр Балакін особисто пішов переглядати відеоповтор. Пенальті він не призначив. Мабуть, розцінив гру рукою, як ненавмисну.

Футболісти донецького клубу продовжували тиснути, майже весь час гра тривала на половині поля «Оболоні». Кілька небезпечних ударів завдав Конопля. На 67-й хвилині Рибка вчергове врятував свою команду після удару Криськіва з близької відстані. До речі, класний пас п’ятою на Криськіва віддав Зубков.

ФК «Шахтар»

На 70-й хвилині м’яч опинився у воротах «Шахтаря». Краснопір вийшов сам на сам з Рудьком та пробив у кут воріт. Арбітр гол не зарахував, оскільки нападник «Оболоні» перебував в офсайді.

На 77-й хвилині підопічні Патріка ван Леувана все ж забили гол. Вони довго пасувалися на підступах до штрафного майданчика, ніби розігрували чисельну більшість, як у хокеї. На удар вивели Назарину, який завдав потужного удару. Рибка з ним не впорався, ще й рикошет від партнера по команді дещо завадив голкіперу.

У хвилини, що залишилися до завершення матчу, «Шахтар» створив ще один небезпечний момент: Келсі на дальній стійці не дотягнувся до м'яча після простріли від Невертона. У гравців «Оболоні» нагод зрівняти рахунок не було. Після фінального свистка вони знову, як і два тижні тому у Житомирі, були незадоволені суддівством.

«Шахтар» здобув 660-ту перемогу в чемпіонатах України. «Гірники» продовжили свою гольову серію до 36 матчів, в яких завдали 84 результативні удари. Гравці «Оболоні» четвертий матч поспіль не змогли відзначитися у воротах суперників.

Українська Прем'єр-ліга. 7 тур.

«Шахтар» – «Оболонь» – 1:0

Назарина (77)

Степаненко (63), Лемкін (68) – Вовкун (25), Тарануха (32), Рибка (90+4), Приймак (90+4).

Вовкун (33, друге попередження).

«Шахтар»: Рудько – Лемкін, Степаненко (Назарина, 68), Криськів (Егіналду, 74), Судаков, Зубков (В'юнник, 68), Сікан (Келсі, 58), Азаров, Конопля, Ракіцький, Кащук (Невертон, 58).

«Оболонь»: Рибка – Прокопенко, Лук'янчук, Приймак, Вовкун, Мединський (Нагієв, 89), Черненко (Карась, 72), Дубко, Косовський (Осман, 85), Суханов (Груша, 46), Тарануха (Краснопір, 46).

Арбітр: Микола Балакін (Київська область)

Стадіон: «Арена-Львів» (Львів).

Наші оцінки:

«Шахтар» (заміни): Назарина - 6.5, Егіналду - 5.5, В'юнник - 5.5, Келсі - 5.5, Невертон - 5.5.

«Оболонь» (заміни): Краснопір - 5.5, Груша - 6.0, Карась - 5.5, Нагієв - б/о, Осман - б/о.

ШАХТАР – ОБОЛОНЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?
Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3
Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою
Футбол | 01 травня 2024, 22:46 11
ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Коментарі 90
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Iigor6583
Що ж шахта буде робити в ЛЧ з такою беззубою грою? 
avk2307
11 проти 10 ти  на протязі 60 ти хвилин і практично нічого не створили такого суттєвого.
Все по сценарію минулого року, мінімальні перемоги на фарті за невелико допомоги зовні.
Але з Порто я вважаю після перегляду вчорашньої гри цієї команди шанси є.
Порто по суті вчора проти місцевої "оболоні з таким самим рахунком зіграв. Але правда в рівних складах...
Віктор Коробка
Перемогу вигризли, молодці, але гра бажає бути кращою. Швидкості нема, пресингу нема, взаєморозуміння на дуже низькому рівні. Важко буде в ЛЧ + чемпіонат + кубок.
Cruyff
Рибка той самий?
ZportUA
Відповім на останній коментар біженця, який типу киянин... Є сумніви, що в твоєму рідному Донецьку, який ви прогуділи, залишились унітази з автоматичним зливом 
😼
Кроти в екстазі
Вам не соромно за вашу помийну фк шахрайку?
Фу на х
Umidulla Abdurazzokov
Чемпионская игра. Ждем такой же в Лиги чемпионов
ALF🎈
Колорадські кроти знову зганьбилися, новий тренер у них працює як диверсант у таборі сепарів 
Summertime
 Там не одна Рыбка металась в автобусе.   Ещё Тарануха, Краснопир и Карась.)   Токая судьба у пивоваров.  Но в Житомире то было в 100 раз обидней!   Красная и сразу 2-е банки.
 И хоть автобус,  но на стрёме всё время кто то торчал.  Так Краснопир посадил на горчицу Тараса и Лемкина.   Он же с обалденного офсайда побежал и забил.    Без карточки! как дали Келси в Минае.  Но сделал то верно.  А вдруг?   В таких случаях рекомендуется забивать мяч в сетку.)
 Патрик как  из гранита.   Навыпускал каких то Васек да гамов, которым ещё паспорта не дали на их родине.   И как так и надо.
Микола Головченко
Чому ніхто не каже що якщо Рух виграє свої матчі з різницею в 2 м'ячі,вони обійдуть Шахтар?
Fitness.sports
Стали известны рейтинги всех украинских футболистов в новом футбольном симуляторе EA Sports FC 24. Самый высокий общий показатель вингеров
«
Жироны» Виктор Цыганков – 82
. Тарас Степаненко (Шахтер) – 78;
3-4. Руслан Малиновский («Дженоа») – 78;
5-7. Ярослав Ракицкий («Шахтер») – 77;
5-7. Николай Шапаренко («Динамо») – 77;
5-7. Анатолий Трубин («Бенфика») – 77;
8-9. Виталий Буяльский («Динамо») – 76;
8-9. Николай Матвиенко («Шахтер») – 76;
По 75 имеют Артем Бондаренко («Шахтер»), Георгий Бущан («Динамо»), Михаил Мудрик («Челси»), Виталий Миколенко («Эвертон»), Георгий Судаков («Шахтер»), Сергей Сидорчук («Вестерло»), Андрей Ярмоленко («Динамо»).
wojsergivan
Когда наконец судьи купленные ахметовым будут сидеть смотреть противно на эти судейства кротов????????
AK.228
Тяжко-важко але перемога
Молодці!!👍
Frank Piter
Главное 3 очка взяли. Дальше - больше. 
Злий Глобинець
Не "фонтан", але перемога є перемога. Заслужена! Трохи не пощастило гірникам із реалізацією моментів.  Та і пенальті скоріше був, ніж не було. Непогано, до речі, зіграв Рудько, якого всі вже охрестили безнадійним лавочником.
Бажаємо нашому представнику достойно зіграти в Лізі Європейських Чемпіонів. На гру з Порту, звісно, вийде дещо інший склад. Свіжіший, креативніший і мотивованіший. А оскільки Порту зараз теж не вражає своєю грою, то насмілюсь побажати Шахтарю тільки перемоги у матчі з португальцями!
AK.228
О, латентного на вечірню прогулянку вивели😁
Lion
Играет Шахтер, а кментируют динамовские боты....
Это уважение.....
Alexander Киев
Молодці! Навіть не дивлячись на чистий пенальті, який не поставили у ворота Оболоні, Шахтар зумів дотиснути. 
Без травм закінчили матч, дали відпочити і гравцям основи. Це вже +
Далі Ліга Чемпіонів!  тримаємо кулаки за нашу найтитулованішу команду України та віримо що зможуть наші гірники показати гарну гру
Вся Україна за Шахтар!
Alexander Киев
Кроти в екстазі, коли дінама і його орки в унітазі 
u6464u
порівняйте суддівство Ігор Оболоні з суріковим клубом і Шахтарем , там два пенальті висмоктали з пальця , а тут чистий одинадцятиметровий не ставить , от і відповідь хто працює з арбітрами .