Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 вересня 2023, 02:43
545
0

Патрік ВАН ЛЕУВЕН: «Наші футболісти думали вже про наступну гру»

Головний тренер «Шахтаря» – про перемогу над «Оболонню»

| Оновлено 18 вересня 2023, 02:43
545
0
Патрік ВАН ЛЕУВЕН: «Наші футболісти думали вже про наступну гру»
ФК Шахтар Донецьк

Головний тренер «Шахтаря» Патрік ван Леувен дав свою оцінку грі з «Оболонню» (1:0).

– Містере, вітаємо з перемогою! Що можете сказати про матч загалом?
– До гри ми хотіли не витрачати забагато сил, тому планували розпочати дуже агресивно та створити багато моментів у стартовому відрізку. Але в перші 15 хвилин це не вдавалося зробити: був повільний темп, м’яч не так швидко ходив між гравцями. До кінця першого тайму ми все ж мали шанси забити, але не так акуратно діяли в завершенні атак.

– Чому не вдалося одразу скористатися проблемою «Оболоні» з вилученням гравця?
– Вважаю, нашою проблемою було те, що футболісти думали вже про наступну гру. Вони хотіли показати свою гарну форму, змістовну гру, щоб надихнути один одного, але гарної гри не вийшло. І ще раз акцентую на гольових моментах: ми маємо використовувати їх якомога раніше ще в першому таймі, щоб можна було раніше замінити гравців та залишити їм сили для наступної гри.

– Щодо моментів. Чому вашій команді було так важко пройти оборону «Оболоні» і в чому причина поганої реалізації?
– Гадаю, проблема в недостатній концентрації до завершення епізоду й у тому, що за низького темпу гри футболісти починають повільно думати. Я хотів би, щоб вони швидше ухвалювали рішення – грали або на фланги, або через пас, щоб тримали темп командних рухів, а суперник повинен весь час стежити за нашою грою. Саме так ми створюватимемо більше моментів і буде більше концентрації в штрафному майданчику в завершальній фазі.

– Автором переможного голу став Єгор Назарина. Про що ви з ним спілкуватися перед матчем?
– Я задоволений грою і тренувальним процесом Назарини останніми тижнями. Він також добре виглядав у збірній. Але Єгор грав у попередньому матчі, тому сьогодні я на цій позиції дав шанс Судакову. Я пояснив це Назарині, сказав, що задоволений тим, як він працює, і що для мене він є футболістом, на якого я завжди можу розраховувати. І він допоміг команді, коли вийшов на поле та забив гарний гол.

– Сьогодні дебютував Артур Рудько. Чому поміж воротарів обрали саме його?
– Це наше рішення. Ми брали досвідченого голкіпера для таких моментів, хоча і не розраховували його настільки швидко використовувати, але так склалася ситуація, і я надав Артурові шанс. Він зіграв добре. Гадаю, уперше грати у воротах за «Шахтар» – це нелегко, але він гарно вивив себе.

– Попереду в «Шахтаря» старт у Лізі чемпіонів. Які очікування?
– Про наступну гру будемо думати вже сьогодні ввечері. Подивимося, як футболісти виглядатимуть на вечері, з усіма поговоримо, хто як почувається. І вже завтра вранці всі розпочнуть готуватися до матчу з «Порту».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.