Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 серпня 2023, 18:55
1608
1

Зоря – Олександрія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Минулого сезону луганська команда двічі перемогла суперників із загальним рахунком 6-1

| Оновлено 18 серпня 2023, 18:55
1608
1
Зоря – Олександрія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У 4-му турі української Прем'єр-Ліги на стадіоні «Лівий берег» Київської області луганська «Зоря» прийматиме «Олександрію». Після двох поразок на старті турніру підопічні Ненада Лалатовича у попередньому турі зуміли набрати свої перші очки у новому сезоні. А олександрійці, навпаки, перемігши у перших двох матчах, потім зазнали поразки і зараз посідають 4 місце в турнірній таблиці.

Зоря

Багато шанувальників футболу, звичайно ж, чекали від луганського клубу зовсім не такого старту у нинішньому чемпіонаті України. Особливо після того, як «Зоря» видала феноменальну переможну серію у другому колі сезону 2022-2023 років. Проте зміна головного тренера та відхід кількох основних гравців призвели до того, що у перших двох турах луганчани взагалі не набрали очок. Добре для їхніх вболівальників, що хоча б у Полтаві діючий бронзовий призер зумів досягти успіху у зустрічі із «Ворсклою» 2:1.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Це важливо ще й з погляду на те, що вже незабаром наступного тижня «Зоря» зіграє свій перший єврокубковий матч нинішнього сезону. Від цієї стадії турніру багато залежить – чи залишаться підопічні Ненада Лалатовича у Лізі Європи чи продовжать виступи у груповому етапі Ліги Конференцій.

Поки що ж луганчанам треба набирати очки у Прем'єр-Лізі. Хоча цілком можливо, що в майбутній грі їм знову доведеться це робити без одного зі своїх провідних форвардів Назарія Русина. По-перше, він вже не грав із «Ворсклою» через травму, а, по-друге, тривають розмови про його можливий перехід до англійського «Сандерленда». Добре, що вчасно повернувся з лікарняного панамський нападник Едуардо Герреро, який одразу відзначився забитим голом у ворота полтавської команди.

Олександрія

А ось підопічні Руслана Ротаня перші два домашні матчі нового сезону виграли з однаковим рахунком 1:0, причому обидва рази вдало завершував зусилля партнерів Артем Шулянський. Тепер їм доведеться вдруге поспіль виступати на стадіоні «Лівий берег» у Київській області, де вони минулого понеділка вже грали із «Шахтарем» і поступилися йому 1:2.

В першому таймі «Олександрія» пропустила два м'ячі у свої ворота, а ближче до середини другої половини зустрічі відіграла один гол. Причому тепер Шулянський опинився у ролі асистента, зробивши результативну передачу Данилові Скорку. Могли олександрійці навіть зрівняти рахунок, але номінальних господарів поля врятував Дмитро Різник, який відбив підступний удар головою Євгена Смирного під поперечину.

Цікаво, що вже наступного дня «Олександрія» та «Шахтар» домовилися провести ще один вже тренувальний матч у форматі два тайми по 30 хвилин. У ньому переважно брали участь ті футболісти, які або мало грали напередодні, або взагалі не виходили на поле. Зустріч завершилася внічию 1:1, а за Олександрію забив нещодавній новачок клубу Владислав Погорілий.

Статистика матчів

Минулого сезону українській Прем'єр-Лізі двічі перемагала «Зоря». У першому колі в Києві на стадіоні «Динамо» з рахунком 4:1 (у переможців два м'ячі забив Бутко і по одному Булеца та Антюх, у тих, хто програв, відзначився Рибалка). А у другому колі вже в Олександрії на стадіоні «Ніка» 2:0. Тут авторами голів стали Русин і знову Булеца. Загалом суперники зіграли один з одним в елітному дивізіоні 24 матчі. «Зоря» перемагала 10 разів, «Олександрія» – 8 і ще 6 поєдинків завершилися внічию.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Турбаєвський, Вантух, Батагов, Джордан, Снурніцин, Дришлюк, Мишньов, Антюх, Волошин, Кирюханцев, Герреро

«Олександрія»: Шевченко, Копина, Логінов, Бабогло, Плакса, Сігєєв, Смирний, Бєляєв, Калітвінцев, Шулянський, Кулаков

Прогноз на протистояння:

На даний момент обидві команди ще тільки у пошуках своєї кращої гри, але, все одно, матч має вийти завзятим та бойовим. Припустимо, що зустріч суперників завершиться внічию 1:1.

18 серпня, п'ятница

«Зоря» – «Олександрія»
Київська область. Урочище «Млинове». Стадіон «Лівий берег». 19:00
ТБ-трансляція на телеканалі УНІАН
ЗОРЯ – ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)
Прогноз Sport.ua – 1:1

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Тут ТБ через ОЗ.