Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 серпня 2023, 08:41
11490
41

Криза другого тайму. Шахтар утримав перемогу над Олександрією

Команда Патріка ван Леувена знову ледь не стала жертвою повільного футболу після перерви

| Оновлено 15 серпня 2023, 08:41
11490
41
Криза другого тайму. Шахтар утримав перемогу над Олександрією
ФК Шахтар Донецьк

Майже два тижні тому «Шахтар» провів попередній матч української першості, несподівано втративши очки у протистоянні з «Вересом». Потім «гірники» мали товариський поєдинок з «Тоттенхемом», який став останнім у кар'єрі Андрія Пятова. У 3-му турі УПЛ календар звів донецький клуб із незручним суперником. Минулого чемпіонату «гірники» так і не зуміли обіграти «Олександрію»: суперники двічі зіграли внічию. Зазначимо появу у стартовому складі «Шахтаря» Дмитра Чигринського, який не грав у УПЛ із 2016 року. Олександрійці впевнено розпочали новий чемпіонат: команда Руслана Ротаня з мінімальним рахунком обіграла «Кривбас» та «Металіст 1925».

Перший гострий момент у матчі відбувся вже на 3-й хвилині. Криськів бив із гострого кута, і Шевченко зіграв надійно у цьому епізоді. «Гірники» продовжили активно грати в атаку, швидко досягнувши успіху. Гочолеішвілі з правого флангу навісив на дальню штангу точно на голову Сікану, який пробив у протихід голкіперу.

Олександрійці, пропустивши швидкий гол, заграли агресивніше. Вони почали більше контролювати м'яч, пресингуючи футболістів «Шахтаря». Підопічні ван Леувена були проти такого розвитку подій, грамотно обороняючись і перекриваючи вільні зони на своїй половині поля. При цьому «гірники» за найменшої нагоди вибігали в контратаки. Першу загрозу воротам донецького клубу було зафіксовано після навісу зі штрафного, коли після удару Кулакова м'яч пролетів поруч зі штангою.

У середині першого тайму «гірники» знову заволоділи перевагою, що призвела до ще одного результативного удару. Гочолеішвілі перехопив м'яч після поперечної передачі Логінова на половині поля «Олександрії» і зробив навіс, який точним ударом головою замкнув Траоре. І знову ситуація повторилася. «Гірники» віддали територію суперникам, чекаючи на моменти для проведення швидких контратак. А в олександрійців конструктивна гра особливо не клеїлася, хоч у деяких моментах активний пресинг «жовто-чорних» і завдавав дискомфорту гравцям оборонної лінії «Шахтаря».

На початку другого тайму гості продовжили активно йти у пресинг. Команди обмінювалися позиційними атаками, причому у «Шахтаря» вони виглядали перспективнішими. І все ж, олександрійці незабаром після відновлення гри зуміли відіграти один гол. Шулянський навісив від лівого кута штрафного майданчика, і Скорко, який зіграв на випередження, головою переправив м'яч у ворота.

На хвилі успіху гості заволоділи територіальною перевагою, посиливши тиск на штрафний майданчик донецького клубу. Моментів біля воріт «Шахтаря» довгий час не виникало, а наприкінці поєдинку олександрійці ледь не вирвали нічию. Після навісу Калитвинцева Смирний головою бив під поперечину, і Різник врятував свою команду. Перед фінальним свистком поставити крапку в матчі міг Келсі, який із гострого кута не пробив Шевченка.

«Шахтар» здобув непросту перемогу і в наступному турі зіграє гостьовий поєдинок проти «Кривбаса». «Олександрія» майбутньої п'ятниці зустрінеться із «Зорею».

Наші оцінки:

«Шахтар» (заміни): Келсі – 5,5, В’юнник – 5,5, Козік – 6,0, Невертон – б/о, Кастільйо – б/о.

«Олександрія» (заміни): Скорко – 6,5, Ковалець – 6,0, Джевані – 5,5, Погорілий – б/о, Мартинюк – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Шахтар» – «Олександрія» - 2:1

Сікан, 7, Траоре, 31 – Скорко, 60

В’юнник, 70, Матвієнко, 85 – Копина, 45, Скорко, 66, Калітвінцев, 87, Мартинюк, 90+2

«Шахтар»: Різник – Топалов, Матвієнко, Чигринський (Козік, 74), Гочолеішвілі – Назарина, Очеретько – Сікан (В’юнник, 46), Криськів (Кастільйо, 89), Зубков (Невертон, 82) – Траоре (Келсі, 46).

«Олександрія»: Шевченко – Копина (Мартинюк, 81), Логінов, Бабогло, Смирний – Ващенко (Погорілий, 82) – Шулянський (Джевані, 72), Калюжний (Скорко, 46), Плакса (Ковалець, 62), Калітвінцев – Кулаков.

Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.).

Стадіон: «Лівий берег» (Київ).

Удари (у площину): 13 (6) – 11 (5)
Кутові: 6 – 5
Офсайди: 2 – 2.

ШАХТАР - ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 30°C

Події матчу

61’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Скорко (Олександрія).
31’
ГОЛ ! М'яч забив Лассина Траоре (Шахтар Донецьк).
8’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Сікан (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(62)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 23
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 27 квітня 2024, 14:05 13
ЛНЗ – Шахтар. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гра першого кола цих команд стала єдиною для Даріо Срна у якості головного тренера

Коментарі 41
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bender
Игры как не были так и нету. В лч ждёт позор . Этот Ван Леувен однозначно провалится 
New Zealander
Шахтар завжди довго входить в сезон тим більше коли відсутні 6 гравців основи а також ще 6 новачків в команді а дехто з цих новачків ще навіть не приїхав.
Summertime
Если бы Шахтёр потерял очки, то тут уже было бы 100 комментариев.   Ну ТоТаке... Патрик с Зарёй обыграл Александрию без проблем 2:0, 4:1.  Похоже он и этим составом Шахтёра был готов повторить.  Но под занавес и он заволновался.  Хотя явно не собирался  что то там удерживать, смело выпуская тех, от кого болельщики Шахтёра не в восторге.   С таким непонятным составом далеко не уедешь.  Но он же его ещё только создаёт. Ротань сколотил плотненькую команду.  Но она точно опять где посыпется на 0:4.   У  такого Шахтёра просто не было совсем сил на какое то дожимание.)
mov4uk
Дуже слабкий Шахтар!!! Де подівся контроль м'яча, удари по воротах..одні лише закидання м'яча вперед і все!!! 
Віктор Коробка
Важкувато виглядає Шахтар у других таймах. 
виталий жалыбин
2й тайм просрали 
potemkin78
короче тренер уровня ЛЧ
Swed
Это уже лучше, чем две ничьих в прошлом сезоне.)
DK1961
Журналіст та коментатор Віктор Вацко у програмі "Вацко Live" прокоментував терміни дискваліфікацій, які отримують футболісти від КДК УАФ.
"Бондаренко отримав пряму червону картку у матчі проти "Вереса". Гравець "Полісся" Кушніренко отримав пряму червону картку проти "Дніпра-1". І зараз рішенням КДК УАФ і Артем, і Богдан отримали по 1 матчу дискваліфікації, плюс один умовно.
Відмотуємо назад. У першому турі Денис Попов за фол з "Минаєм" отримав 2 матчі дискваліфікації. Семотюк із "Кривбасу" за підкат ззаду також отримав два матчі. Мотивування? "За серйозне ігрове порушення".
І зараз Бондаренко з Кушніренком за "серйозне ігрове порушення" отримали 1 + 1 умовно. А що ж таке, шановний КДК? Чому так? А як же справедливість, шановний КДК УАФ? А як же рівноправність та рівновіддаленість, незаангажованість? Чому футболісту "Кривбасу" 2 матчі, а футболісту "Полісся" з такою ж мотивацією - 1 матч?
У вас там з офіційним гімном все нормально? Залишається "Ще не вмерла України" чи вже перейшли на "Слався, родной "Шахтер"? Що, над ненависним пʼятому поверху Суркісом можна ось так от насміхатися, прибравши важливого футболіста його команди? А перед Буткевичем показати свою лояльність? "Ми з ними ось так жорстко, а з вами по-дружньому".
Так Буткевич, мені розповідають знайомі, за справедливість. От Геннадій Владиславович, ви взагалі в курсі про це рішення КДК? Тут же справедливістю не пахне, тут смердить несправедливістю. Костянтин Караманіц, вам як ця ситуація? Дрібниця?
"Кривбас" із "Поліссям", ймовірно, будуть за Єврокубки боротися. Вам не здається, пане Караманіц, що поки от вас "возять" за межами поля?
Є ж документ. Де там написано: "серйозне ігрове порушення - один матч дискваліфікації та один умовно"? КДК УАФ, самі придумуєте? Наступного разу для своїх що буде - 20 відтискань, 20 присідань та два матчі умовно? Чи три рази "Отче наш" прочитати і все - нічого пропускати не треба.
Так у нас на футбольному полі буде вирішуватися чемпіон, чи в кабінетах за столом? Повірте, у футболі дрібниць немає. Я не за "Шахтар" та не проти "Шахтаря", я не за "Динамо" та не проти "Динамо", я не за "Полісся" та не проти "Полісся", я не за "Кривбас" та не проти "Кривбасу", я за те, щоб до всіх клубів було однакове ставлення з боку керівних інстанцій нашого футболу".
PUMA
Вот какой уникукум минусует абсолютно все коменты? Это же сколько свободного времени нужно иметь,что бы такой фигнёй заниматься 
Palych1
С учётом того что вылетел весь центр поля первый тайм сыграли на 4+. Во втором сделаем скидку на втягивание в сезон и подготовку к ЛЧ
Viktor Shuper
кротячі боти набігли, полетіли всім мінуси, хто проти Шахти вболіває
Summertime
Стадион дачников неудачно расположен по сторонам света.  Там надо только при освещении играть.  Потому что одни ворота постоянно  под огнём Солнца.   Видать потому Левый берег и отгрузил по 5 штук Горняку и Чернигову.) Комментатор трезвоговорящий был.  Пару раз я с ним не согласился, но и он бы со мной тоже был бы не согласен.  Главное что не разгонял зраду по нарушениям.  Зато какой каркущий оказался!  Только сказал: Вот сейчас самое время Александрии забить гол, для того что бы....  Тут же Скорко и забил. Ну и конечно не надо было подташнивать про осталось забить один мяч.)   Я постоянно смотрел нашу баскетбольную Суперлигу и  частенько бывало что один БК всю игру был +1-2-3 впереди.  А в клатче проигрывал.  Так он бы  там забодался рассказывать про осталось забить.
Игорь Украинский
Це не криза 2го тайму..це тренер баран)
BARA.bass
Пока конечно Шахтер тяжело входит в чемпионат. Степаненко и Судакова не хватает, пока некому равнозначно их заменить.
VitosKH
Повезло.Козик,Очеретько,Назарина,Топалов
просто жах.Ждем 6 игроков основы
Fitness.sports
Статистика матча - равные команды.
Злий Глобинець
Хороший як для УПЛ, конкурентний матч. Особливо в другому таймі. Залишається лише подякувати Олександрії за те, що зуміли нав'язати боротьбу чемпіону. Побільше б таких матчів, то і в Лізі Чемпіонів можна на щось сподіватись.
Viktor Shuper
Шахта відскочила. нічия запросто могла бути, в самому кінці Різник дивом врятував. з такою грою в Лізі Чемпіонів буде повна тринда. рекорди будуть биті 
Soler61
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил