Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 серпня 2023, 12:35
620
1

Патрік ван ЛЕУВЕН: «У 2-му таймі втратили в організації гри. Було спекотно»

Головний тренер донецького «Шахтаря» – про перемогу над «Олександрією»

| Оновлено 15 серпня 2023, 12:35
620
1
Патрік ван ЛЕУВЕН: «У 2-му таймі втратили в організації гри. Було спекотно»
Instagram. Патрік ван Леувен

14 серпня відбувся матч 3-го туру УПЛ 2023/34 між клубами «Шахтар» та «Олександрія». Гра завершилась із рахунком 2:1 на користь донецької команди.

Після завершення зустріч наставник «гірників» Патрік ван Леувен провів прес-конференцію:

– Містере, яким буде ваш аналіз матчу?

– Вважаю, ми добре розпочали гру, агресивно діяли в атаці. Гольових шансів було багато, забили два гарні м’ячі через правий фланг – дві якісні подачі від Гіо, після яких Сікан забив перший гол, а другий – Траоре. І крім цього було багато моментів, де могли забивати третій та четвертий голи ще до перерви. У другому таймі ми втратили в організації гри, особливо в обороні, чого взагалі не має бути. І це дало чимало варіантів «Олександрії». Діма Різник кілька разів добре допомагав команді, щоб втримати рахунок 2:1 до кінця матчу.

– Ви згадали, що обидва голи відбулися за допомогою асистів Гочолеішвілі. Як оціните дії Георгія сьогодні та чи можна сказати, що ці голи – саме його заслуга?

– Щодо Гіо можу сказати, що він добре знайшов свої моменти в цих двох атаках: у першій отримав пас від Зубкова, з яким вони чудово взаємодіють на фланзі, а Сікан добре відреагував на подачу, а в другому випадку Лассіна виграв боротьбу в центрі штрафного й забив. Це дві гарні атаки, але після цього команда дещо знизила темп.

– Чому так сталося?

– Можливо, надто спекотно було для футболістів на полі. Звісно, мені теж дуже спекотно, а це вже на дві години пізніше, і напевне це не допомагало гравцям. Та це не має бути відповіддю на другий тайм, тому що суперник теж втомився.

– Перед початком другого тайму ви замінили обидвох авторів голів: Сікана на В’юнника і Траоре на Келсі. Що мали внести двоє нових гравців?

– Лассіна мав невеличку травму протягом цього тренувального тижня, і перед початком матчу ми йому говорили, щоб він повідомив нам, коли стане важко, аби ним не ризикувати. Це була перша заміна. А другою заміною я хотів побачити дещо іншу гру на лівому фланзі, тому замінив Сікана в перерві.

– На 60-й хвилині «Олександрія» відіграла один м’яч. Чи можна було уникнути цього голу?

– Так, звісно, цей фланг не повинен був так грати, мало бути більше агресивності від нашого футболіста, що ближче до наших воріт і нашого штрафного.

– Які основні висновки буде зроблено після цього матчу?

– Мені не подобається, що в другому таймі впав рівень нашої організації та наш стиль гри з м’ячем. І те ж саме стосується оборони. Тож на цьому акцентуватимемо увагу найближчого тижня.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex196
Плохо подготовлена команда.Можно представить что с ними будут делать.в Лиге чемпионов