Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 серпня 2023, 16:55
6492
25

Шахтар – Олександрія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Після стартових турів підопічні Руслана Ротаня перебувають вище за гірників у турнірній таблиці

| Оновлено 14 серпня 2023, 16:55
6492
25
Шахтар – Олександрія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

В 3-му турі у Київській області на стадіоні «Лівий берег» зустрінуться дві команди, які наразі перебувають у групі лідерів української Прем'єр-Ліги. Причому клуб із Олександрії має на два очки більше, ніж у чинного чемпіона країни.

Шахтар

Новий сезон гірники розпочали з перемоги над харківським «Металістом 1925» 2:1, але потім доволі несподівано втратили два очки у поєдинку з «Вересом» 1:1. Причому цілий тайм «Шахтар» грав у меншості після вилучення Бондаренка. До речі, Артем отримав дискваліфікацію на 2 поєдинки. З тієї ж причини не зможуть зіграти проти «Олександрії» Ярослав Ракицький та Віктор Корнієнко.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Хочемо ще звернути увагу і на те, що у перших двох турах ворота чемпіонів захищав Дмитро Різник, оскільки Анатолій Трубін із різних причин на поле не виходив. А вже після гри з «Вересом» стало відомо, що основний голкіпер команди останніх кількох сезонів підписав контракт із португальською «Бенфікою». Тепер уболівальникам донецького клубу треба звикати бачити команду без Трубіна.

Цілком можливо, що у матчі з «Олександрією» ми знову побачимо у складі гірників Дмитра Чигринського. Він з'явився у «Шахтарі» після того, як у поєдинку першого туру зазнав важкої травми Валерій Бондар. Зрозуміло, що Дмитро дуже досвідчений футболіст, але навіть йому потрібен деякий час на адаптацію. А з урахуванням того, що у міжсезоння пішов із колективу ще один захисник Богдан Михайличенко, плюс два дискваліфікованих, у Патріка ван Леувена напевно є проблема із обороною.

І ще. Цікаво, що як домашню арену на найближчий матч «Шахтар» обрав стадіон «Лівий берег» на Київщині, де він вже грав із «Металістом 1925», але тоді був номінальним гостем. Очевидно, тут гірники відчували себе досить комфортно, та й до того ж досягли позитивного результату. Подивимося далі, чи це разове рішення, чи чемпіон ще планує на ньому проводити матчі Прем'єр-Ліги.

Олександрія

Для підопічних Руслана Ротаня старт нового чемпіонату вийшов досить вдалим. З однаковим рахунком 1:0 «Олександрія» почергово обіграла «Кривбас» та «Металіст 1925». Причому обидва рази переможні голи забивав півзахисник Артем Шулянський. До речі, за весь попередній сезон він забив лише один м'яч, коли у першому колі вразив ворота «Динамо» вже у компенсований арбітром час за рахунку 0:3. А тут приніс команді одразу 6 очок.

Загалом, якщо поглянути на склад «Олександрії» кінця минулого чемпіонату та нинішній, то в ньому відбулися деякі зміни. Немає більше у команді Максима Третьякова, Сергія Рибалки та Еміля Мустафаєва, продовжує відновлюватися після травми Кирило Ковалець. Натомість додалися вже досить зрілі футболісти Іван Калюжний (він повернувся до олександрійського колективу після деякої відсутності) та Євген Смирний, а також молоді Родіон Плакса, Владислав Погорілий, Денис Шостак.

А минулого тижня в «Олександрії» з'явився ще один новачок. Це легіонер із Еквадору захисник Хосе Ернандес. У грудні йому виповниться 27 років і в основному він виступав у себе на батьківщині за різні клуби.

Статистика матчів

28 разів команди зустрічалися на рівні української Прем'єр-Ліги. 19 перемог здобув «Шахтар», тричі вигравала «Олександрія» та ще 6 матчів завершилися внічию. Різниця забитих та пропущених м'ячів 51-26. Минулого сезону у першому колі господарями поля на «Арені-Львів» були гірники. Поєдинок не виявив переможця – нічия 2:2. Голи забили у «Шахтаря» Михайличенко та Мудрик, а у суперників Цуріков та Демченко. І у другому колі на олександрійському стадіоні «Ніка» знову була нічия, але вже 1:1. Тут відзначились у господарів Михайленко, а у гостей Келсі.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Різник, Гочолеішвілі, Матвієнко, Чигринський, Топалов, Криськів, Назарина, Кащук, Педріньо, Зубков, Траоре

«Олександрія»: Шевченко, Копина, Логінов, Бабогло, Плакса, Сігєєв, Смирний, Бєляєв, Калитвинцев, Шулянський, Кулаков

Прогноз на протистояння:

Зрозуміло, що фаворитом цього протистояння буде «Шахтар», але досягти успіху йому буде складно. І все ж таки припустимо, що гірники виграють, але з мінімальною перевагою 2:1.

14 серпня, понеділок

«Шахтар» – «Олександрія»
Київська область. Урочище «Млинове». Стадіон «Лівий берег». 17:00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТВ
ШАХТАР – ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Денис Шурман (Київська область)
Прогноз Sport.ua – 2:1
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, коли відновиться матч Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 27 квітня 2024, 13:55 0
Стало відомо, коли відновиться матч Дніпро-1 – Динамо Київ

У Дніпрі – відбій повітряної тривоги, команди продовжать поєдинок о 14:00

Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала
Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3
Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних

Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Soler61
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Gargantua
ван Левен не только состав перекроил, он модель игры меняет.
пока не все его решения выглядят удачными и чувствуется, что команда многое не понимает.
в частности стал ниже играть Крыськив и потерялся.
Кащук играет в тот же футбол из-за которого его отправил в аренду Йовичевич, то есть отдельно от команды. Много ошибается Топалов. Сикан в позиции глубинного форварда выглядит не так убедительно как Крыськив на той же позиции.
Swed
Это будет бенефис Ризныка.  Пора начинать сухую серию, как у Лунина.)
VARioR
Ну, добре, нехай буде 3:3
Remark
Остальные матчи:
1. МЮ Волки: ставка ТБ1 в первом (МЮ в первом обязан забивать, а вообще там ожидаю хороший первый тайм: типа ОЗ в первом или ТБ, но это прогноз).
2. Атлетико Гранада: ставка ТБ1 в первом.
FunnyCat_____
Удачи Александрии!
Galex
Мабуть 3:0, нарешті.   Якщо не буде тіх
Remark
Сложный матч для прогноза и ставок. Все говорит, что тут 1-1 итог, но как то мало верится, что они опять так же сыграют как и прошлый раз.
Скорее всего тут боевой первый тайм будет, поэтому ставка на матч - ТБ1 в первом. А прогноза на матч не будет. 
Злий Глобинець
Що за лавина мінусів на кожен більш-менш осмислений коментар? Хто це грається? Ботоферма Суркісів чи Коломойського? Чи обидві разом? Фаня, Шпрот, передайте своїм колегам, щоб припинили цю дурню.
Злий Глобинець
Важко буде чемпіону, не в оптимальній вони формі. І склад "порізаний", і нелогічна заміна тренера, і дууууже проблемна воротарська позиція... Але старт в Лізі Чемпіонів вже не за горами, тому мусять продемонструвати характер, "на зубах" вирвати перемогу.
Soler61
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mr Voevudskiy
А почему Стёпа не играет? У него травма!?
Привет
Очевидно что Шахтер проиграл бы Арису 0:2. Так что куда им там до Александрии. Победа украинской команды.
Viktor Shuper
нічия Шахті за щастя буде