Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 серпня 2023, 11:22
32984
200

Гол після дивних рухів арбітра. Верес і Шахтар зіграли внічию

Рівненський клуб відібрав очки у чемпіона

| Оновлено 03 серпня 2023, 11:22
32984
200
Гол після дивних рухів арбітра. Верес і Шахтар зіграли внічию
ФК «Верес»

Другий тур Української Прем'єр-ліги у Рівному відкривало протистояння між «Вересом» та «Шахтарем». Команди по-різному розпочали новий чемпіонат. «Гірники» обіграли «Металіст 1925», а «червоно-чорні» поступилися амбітному «Поліссю». Мали обидва суперники кадрові втрати, пов'язані з дискваліфікаціями. «Вересу» не міг допомогти Балан, а у «Шахтаря» поза грою опинилися Ракіцький та Назарина. Відзначимо появу у центрі оборони донецького клубу молодого Козіка.

Одразу після стартового свистка «гірники» заволоділи територіальною перевагою, а господарі поля сконцентрувалися біля свого штрафного майданчика. Перший гольовий момент виник після удару головою Сікана, з яким у стрибку впорався Паст. Втім, більше загроз своїм воротам у стартові хвилини рівняни суперникам створити не дозволили. При цьому «червоно-чорні» не забували і про проведення контрвипадів.

Поступово футболісти «Шахтаря» почали збільшувати тиск. Гості активно використовували обидва фланги, бомбардуючи штрафний «Вереса» прострілами та навісами. Щоправда, з точністю цих передач у «гірників» виникали проблеми. Після одного з таких прострілів м'яч від захисника відскочив до лінії штрафного майданчика, і Зубков з розвороту пробив поруч зі штангою.

«Гірники» агресивним пресингом намагалися застати зненацька суперників, але «червоно-чорні» цілком впевнено справлялися з цим викликом. У донецької команди активними діями виділявся Зубков, який намагався за найменшої нагоди пробити по воротах «Вереса». Наприкінці першого тайму Зубков ледь не став автором асисту: після закидання партнера Криськів з гострого кута пробив вище воріт.

І все ж, рівняни до перерви не зуміли зберегти нічийний результат. «Шахтар» заробив штрафний на лівому фланзі, а поки Паст встановлював «стінку», Матвієнко пробив у незахищені голкіпером ворота. Арбітр гол зарахував, а наступного епізоду знову опинився у центрі уваги. Бондаренко у центрі поля грубо атакував Сікейру, і Олександр Шандор показав пряму червону картку футболісту донецького клубу.

У перерві показали повтор штрафного удару, з якого Шахтар відкрив рахунок. Так от, перед тим, як Матвієнко пробив по м'ячу, арбітр Шандор підняв руку та показав гравцям «Шахтаря» свисток. Зазвичай такий знак свідчить про те, що штрафний потрібно виконувати за сигналом рефері.

Рівняни активно розпочали другу половину зустрічі: вони більше контролювали м'яч та пресингували суперників. Був близький до успіху Сікейра, який з кута штрафного майданчика пробив вище воріт. «Червоно-чорні» намагалися стрімко переходити центр поля та одразу доставляти м'яч до штрафного майданчика «Шахтаря». І невдовзі господарі поля зуміли зрівняти результат. Після навісу з кутового м'яч завис над воротарським, Різник зіграв невпевнено, а Марусич зробив скидку, яку замкнув Шевченко.

Гра розкрилася: команди почали діяти на зустрічних курсах. Міг забивати Криськів, який не влучив у ворота після прострілу Сікана. Матвієнко замикав навіс зі штрафного і трохи не влучив у «дев'ятку». Був чудовий момент і у «Вереса». Шевченко завдав удару під поперечину з-за меж штрафного майданчика, і Різник у стрибку ліквідував загрозу.

Кінець поєдинку пройшов під акомпанемент атак «Вереса», але рахунок більше не змінився. Рівненський клуб вперше за 30 років не програв «Шахтарю» в офіційному матчі. У наступному турі «гірники» проведуть домашню зустріч із «Олександрією», а «червоно-чорні» гостьову – з «Колосом».

Українська Прем'єр-ліга. 2 тур.

«Верес» – «Шахтар» – 1:1

Шевченко (62) – Матвієнко (45+1)

Кухарук (35), Кучеров (50), Шарай В. (64), Шестаков (69), Вовченко (83) - Гочолеішвілі (11), Траоре (48), Фарина (55), Матвієнко (64).

Бондаренко (45+2).

«Верес»: Паст, Вовченко, Курко, Є. Шевченко (Гагун, 84) Гакман, Кухарук, Блізніченко (Шестаков, 57), Дахновський (В.Шарай, 57), Яго (С.Шарай, 84), Кучеров, Марусич (Гайдучик, 71).

Запасні: Когут, Коркодим, Гагун, Жуліо Сезар, Хондак, Шух, Шарай С..

«Шахтар»: Різник, Матвієнко, Козік, Гочолеішвілі (Фарина, 46), Топалов, Бондаренко, Криськів (Кастілло, 84), Зубков (Очеретько, 46), Кащук (В'юнник, 58), Сікан, Траоре (Педріньйо, 84).

Запасні: Трубін, Твардовський, Кастілло, Глущенко, Келсі, Педріньйо, Невертон, Тоіров.

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

Наші оцінки:

«Верес» (заміни): Шестаков - 5.5, Гайдучик - 5.5, В.Шарай - 5.5, С.Шарай - б/о.

«Шахтар» (заміни): Очеретько - 5.5, Фарина - 5.5, В'юнник - 5.5, Педріньйо - б/о, Кастілло - б/о.

ВЕРЕС - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

62’
ГОЛ ! М'яч забив Євген Шевченко (Верес).
45’ +2
Артем Бондаренко (Шахтар Донецьк) отримує червону картку.
45’ +2
ГОЛ ! М'яч забив Микола Матвієнко (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(146)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 200
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
Фейковый чемпион может только такие подлые голы забивать с помощью купленных судей. НИЧЕГО ОБЩЕГО эта команда не имеет со славным Шахтером времен Соколовского и Старухина. Самим то не противно? И не обижайтесь, когда в еврокубках ПРОТИВ ВАС украинцы болеют. Заслужили.
FunnyCat_____
ну Вересу, в отличии от МХ1925 за игроков рассчитываться не нужно было, поэтому они вполне себе нормально потрепали "чемпиона", даже не смотря на очередную смешную судейку.
 Я таких голов еще не видел, думаю Матвиенко после такого мастерства не то что Брайтон а сам Ман Сити купит!
Кстати на будущее пенки так шахтеру тоже можно бить -  показывать что удар по свистку, а потом просто чтобы игроки Ван Левена гатили сразу по воротам  или вообще пока судья ВаР смотрит
Выталкиватель парашутистов
Перелопатил всю свою память,но не вспомнил ни одного такого момента,чтобы арбитр показал бьющему игроку на свисток ( а может еще и словами предупредил), а тот влупил по воротам,да еще и гол забил... И чтобы арбитр так убедительно включил сразу дурака, очень бы хотелось узнать от игроков Вереса, что он плел по этому поводу... Просто так такие ошибки арбитры не делают,цена вопроса очень большая, не все арбитры пришли в судейство с чистой совестью, увы... Теперь все команды должны понимать для себя что в играх со стахановцами угольной выработки, надо ухо востро держать....
AndiM
" і пачєму портів нас балєєт большая часть укрАінцев? Ми же чесниє і благародниє ,кан наш прєзідент МІСТЄР рінат гамналідавіч"
bolelschik
Фанаты шахты в начале матча Днепра-1 в Греции писали, что мол, хорошо, что Днепр не стал чемпионом, а то было б стыдно в Европе. А Шахтер что?
Gargantua
а ведь Верес одна из слабейших команд в этом сезоне
didora
Або Шандора хтось по голові вдарив(перед матчем), або треба правила змінювати. Показав, що бить по свистку, і зараховує гол. Там жовта Матвієнку і штрафний перебити!!!
Умник
Теперь у каждого игрока шахтера будет свой свисток от Дтек.
DK1961
оловний тренер «Шахтаря» Патрік Ван Леувен прокоментував результат матчу з «Вересом» (1:1).
– Незадоволені результатом, не дуже хороший для нас. По-перше, дуже погано провели перший тайм. Потім червона картка. У нас є багато молодих гравців, повинні давати їм грати. Саме всі ці причини привели до такого результату.
– Прокоментуйте перший гол «Шахтаря». Не часто таке побачиш.
– Думаю, що 4-й арбітр був на лінії та бачив і контролював цю ситуацію. Я не бачив ще повторів, щоб сказати додатково. Але вважаю, що арбітри бачили, що там трапилося, і гол цілком закономірний.___________________________________________________
_________________________________________У меня вопрос: ПОЧЕМУ ЛЮБОЙ тренер, приходящий в сахтер, становится заложником подлой игры ВО ВСЕМ - как на поле, так и вне поля? Или решающий аргумент - грязные деньги в БОЛЬШОМ КОЛИЧЕСТВЕ?
sahka1981
Гру не дивився звісно. Глянув повтори, перший гол це  просто верх підлості як зі сторони ШД в особі Матвієнко (не очікував що він такий к...ндон) так і зі сторони судівства, ну як такий с м'яч можна було зараховувати??? Ну це те саме що з Минаєм було... червона абсолютно по ділу, ну і гол у відповідь Вереса наглядно демонструє чому ШД не хоче відпускати Трубіна, Різник просто зловив гаву в тому моменті. Ну і слід відмітити склад у ШД не зовсім основний, Козик, Фаріна... напевно зі Шпорами краще зіграють)
Цікаво як будуть і чи будуть відмазувати Шандора за цю ганьбу з першим голом...
Александр Ад
Шахтар грав дуже грубо.А суддю за гол Шахтаря треба карати!
easterly
сахтьол номінант на звання "команда ферплей" цього року
mist76
Давно такого слабкого Шахтаря я не бачив. Вангую, ми ще не раз будемо згадувати прозвище Йовічевича.
Remark
Подскажите, это сегодня сыграл 1-1 с Вересом тот клуб, фанаты которого вчера поносили Днепр-1 против греков!? И говорили, что команде с Днепра не место даже в ЛЕ!?   
Remark
А где название статьи "Чемпионский старт 2.0" 😂
PUMA
А вообще если честно я жду запасного,с его четвертым местом и ЛК Но скорее всего бояришник взял своё,и запасному не до этого 
bolelschik
А Пенисова уже давно нет - некому позорные голы оправдывать
AndiM
Головний тренер "Вереса" Сергій Лавриненко оцінив гру команди у матчі 2-го туру УПЛ із "Шахтарем" (1:1) і прокоментував гол у ворота рівнян, зарахований арбітром Олександром Шандором."В роздягальні в перерві футболісти сказали, що в епізоді з пропущеним голом арбітр вказав на свисток. Що означає - введення м'яча у гру по свистку. Тому всі розійшлися. А гравець "Шахтаря" без дозволу арбітра пробив і забив гол. Розбирати це - справа Комітету арбітрів. 
Avaksi
Закономірний результат 
VadyaMetal
Який же огидний і підступний гол від шд... Арбітра за  подібне правильно було би відлучити від суддівства зі штрафом.