Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 серпня 2023, 17:00
4627
25

Верес – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

В донецькій команді триває кадрова перебудова, чи скористається цим «Верес»?

| Оновлено 02 серпня 2023, 17:00
4627
25
Верес – Шахтар. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

В середу, 2 серпня, відбудеться матч 2 туру Української Прем'єр-ліги, в якому гратимуть рівненський «Верес» та донецький «Шахтар». Гра пройде в Рівному на полі стадіону «Авангард», початок - о 17:00.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Верес

Рівненська команда перший матч в сезоні теж мала грати на своєму стадіоні, але поїхала в Житомир через прохання «Полісся», яке хотіло зіграти першу гру в УПЛ саме вдома. Вояж виявився невдалим - «Верес» поступився з рахунком 0:2, причому виглядав слабшим і по грі.

Отримав червону картку наприкінці гри правий захисник Денис Балан. Припустимо, що в матчі з «Шахтарем» на цій позиції гратиме Роман Гагун, який має досвід гри на ній, а зліва вийде новачок команди Євген Шевченко.

Також на прес-конференції головний тренер «Вереса» Сергій Лавриненко розкритикував центрального форварда Миколу Гайдучика. Його замінив у перерві Марусич, очевидно, він розпочне в основі і гру з «Шахтарем».

Взагалі тренер рівнян заявив, що його команда тільки на початку шляху і все ще попереду, а результат матчу з «Поліссям» багато в чому залежав від швидкого пропущеного голу. Подивимось, які козирі витягне Лавриненко проти «Шахтаря».

Залишив команду півзахисник Максим Вадовський (річна оренда в «Хуст»), але він не відігравав значної ролі в першій команді.

Досі не готовий грати, мабуть, системоутворюючий півзахисник команди Дмитро Кльоц, який минулий сезон догравав на уколах.

Шахтар

Як і минулий сезон, цей розіграш «Шахтар» розпочинав з «Металістом 1925» і здобув перемогу з рахунком 2:1, яка стала для нового тренера «гірників» Патріка ван Леувена першою в офіційних матчах на чолі донецької команди.

Мабуть, «Шахтар» став головним ньюсмейкером тижня, підписавши двох гравців - вінгера Егіналдо та центрального захисника Лемкіна. Навряд чи вони видуть в основі з «Вересом», але все можливо. Особливо це стосується Лемкіна, оскільки центральний захисник «Шахтаря» Валерій Бондар зламав ключицю в грі першого туру і пропустить біля двох місяців, а інший центрбек - Ярослав Ракіцький - має відсидіти ще два матчі дискваліфікації за сумнозвісну бійку.

Така ж доля і в Єгора Назарини та Віктора Корнієнка, вони теж не зможуть зіграти через неспортивну поведінку в тому ж матчі з «Дніпром-1».

Очевидно, не гратиме й кіпер Анатолій Трубін, оскільки досі триває сага з його переходом/непереходом в італійський «Інтер».

Цікавими є також два інші трансферні моменти, на фоні яких відхід колись перспективного Андрія Борячука якось загубився. По-перше, ван Леувен кликав до себе із «Зорі» Назарія Русина, але «динамівське» минуле явно перешкоджає цьому переходу. Крім того, цілком можливе повернення до клубу, мабуть, якщо не легендарного й культового, то точно знакового для «Шахтаря» Дмитра Чигринського, який вже закінчив свої грецькі справи в «Арісі».

Історія зустрічей

Між собою команди зіграли в УПЛ 9 матчів: +1=1-7, різниця м’ячів 6-19. Останні шість матчів між командами неодмінно закінчувалися на користь «гірників».

Орієнтовні склади

«Верес»: Паст – Гагун, Жуліо Сезар, Курко, Є. Шевченко – Кухарук, Кучеров – В. Шарай, Яго, Блізніченко – Марусич.

«Шахтар»: Різник – Топалов, Матвієнко, Лемкін, Гочолеішвілі – Зубков, Бондаренко, Кастілло, Криськів, Кащук – Траоре .

Прогноз на протистояння

Припустимо, що донецька команда не матиме особливих проблем і Сергій Лавриненко набиратиме свої перші очки на чолі «Вереса» вже пізніше

2 серпня, середа

«Верес» – «Шахтар»
Рівне. Стадіон «Авангард». 17:00
ТБ-трансляція на платформах Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ВЕРЕС - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Олександр Шандор (Львів)
Прогноз Sport.ua – 0:2
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка
Футбол | 30 квітня 2024, 12:10 12
5 найуспішніших футболістів збірної України, які дебютували за Фоменка

Михайло Іванович дав «путівку в життя» багатьом культовим нині гравцям «синьо-жовтих»…

Довбик – перший. Список бомбардирів Ла Ліги після хет-трику Левандовськи
Футбол | 30 квітня 2024, 07:44 0
Довбик – перший. Список бомбардирів Ла Ліги після хет-трику Левандовськи

Артем відзначився з пенальті у ворота Лас-Пальмаса за Жирону, забивши 19-й гол

Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Гірники мають впевнено перемагати Верес. Бо ті приблизно одного рівня з Металістом-1925, а в минулому матчі Шахтар мав безліч моментів, лише реалізував 2. Сподіваюсь, що з Вересом атакувальних гравців ШД прорве, і вони заб'ють більше. Мій прогноз 3:0, 4:0, 4:1, тобто крупна перемога чемпіона.
Galex
О.  А якого такого сьодні?   Мабуть Верес  попрохав перенести. 
 Щоб було 1:0.
aleksandr-66
Цікаво: звідкіля така статистика по іграм між командами? З 2007 року (засновання УПЛ) команди зіграли ліше 7 матчів (в усіх перемога Шахтаря з різницею 3:15).
У 90-х роках було 6 ігор з однією перемогою Вереса.
😸
Щас повилазать ці підземельні і почнуть співати " ..слався ..шахтьор"
😸
Давай Верес, покажить на що ви здатні  
Кротів треба виводи, бо нарили вже окопи
Успіхів Верес
Вся Україна проти цих барсуків рижих