Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 серпня 2023, 08:28
5346
20

Скрипнику час іти? Ворскла в Полтаві поступилась Зорі

Друга поспіль поразка полтавців на старті сезону

| Оновлено 14 серпня 2023, 08:28
5346
20
Скрипнику час іти? Ворскла в Полтаві поступилась Зорі
УПЛ

Спекотне літо добігає до свого завершення й разом із тим дедалі інтенсивнішими стають протистояння в новому сезоні української Прем’єр-ліги. За календарем ми переживали вже події третього туру, тож можна було зробити певні висновки щодо виступів окремих команд. І для деяких із них вони були вкрай невтішними.

Ось хто би міг передбачити наперед, що на самому початку сезону ми будемо говорити про полтавську «Ворсклу» та луганську «Зорю», двох наших єврокубкових бійців, нехай перші й уже встигли безславно вилетіти з кваліфікації Ліги конференцій УЄФА, як про команди, що не набрали бодай жодного залікового балу за сумарно три зіграних протистояння. «Зелено-білі» під орудою Віктора Скрипника встигли лише поступитись львівському «Руху» (1:4), бо пропускали матч проти «Дніпра-1» через логістичні негаразди. А ось футболісти Ненада Лалатовича програли як «жовто-чорним» (1:2), так і «Кривбасу» після того (1:3), що викликало певні запитання до нового керманича.

Однак цього разу головному тренеру «Зорі» пощастило розраховувати на повернення панамського нападника Едуардо Герреро, який одразу взявся до справи. Вистачило всього чотирьох хвилин для того, аби оборона «Ворскли» наочно продемонструвала всі свої нагальні проблеми: програли відскок, після чого Чеснаков поступився в швидкості нападнику суперників, а той потім ще й прошив ударом у ближній кут молодого воротаря Ісенка. Початок, чесно кажучи, не з найкращих.

І було б добре, якби полтавці після цього вирішили б грати більш обережно позаду, однак ні – вони пішли відігравати той швидкий м’яч та ще більше простору залишили суперникам під контратаки. У «Зорі» було, кому втікати, проте завершувати наступи той-таки Герреро просто навідріз відмовлявся. Антюх створив для нього дві відмінні нагоди передачами ледь не на порожні ворота, однак панамський нападник чогось вирішив, що голи ще прийдуть до нього колись пізніше.

І це він дуже даремно, адже «Ворскла», нехай і в розібраному стані, у першій половині гри відмовилась більше пропускати голи, тож луганці пішли на перерву з мінімальною перевагою на табло, хоч і з відлунням від влучання в ліву стійку удару Антюха з пів кола перед чужим штрафним. Гості виграли перший тайм із великим запасом, однак усе ще було попереду.

Скрипник виконав дві заміни по перерві, після чого його команда перебудувалась та почала захоплювати простір на чужій половині поля. У позиційних атаках «Ворскла» виглядала також доволі посередньо, але вартувало вийти на заміну ще й Феліпе, як одразу ж на 67 хвилині він у два дотики з правого флангу штрафного поклав красень-удар у лівий верхній кут чужих воріт.

Однак минуло зовсім небагато часу, як «Зоря» отримала можливість виконати стандарт у вигляді штрафного на лівому фланзі, подачею з якого Мишньов виклав м’яч точно на голову захиснику Джексону. Цей епізод учергове показав, наскільки недбалими є дії команди Скрипника біля власних воріт, із чим, можливо, боротиметься вже наступний тренер.

За тиждень полтавська «Ворскла» гостюватиме в рівненського «Вереса», тоді як луганська «Зоря» зіграє домашній матч проти «Олександрії».

Наші оцінки:

«Ворскла» (заміни): Челядін – 6,5, Крупський – 6,0, Феліпе – 7,0, Хрипчук – б/о.

«Зоря» (заміни): Алефіренко – 6,0, Чурко – б/о, Мичин – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Ворскла» – «Зоря» - 1:2

Феліпе, 67 – Герреро, 4, Джордан, 78

Скляр, 47, Павлюк, 54, Челядін, 59 – Волошин, 56

«Ворскла»: Ісенко – Сантана (Хрипчук, 88), Чеснаков (Челядін, 46), Крупський (Нестеренко, 46) – Бацула, Скляр (Феліпе, 65), Павлюк, Пердута – Кане, Юрченко – Степанюк.

«Зоря»: Турбаєвський – Вантух, Батагов, Джордан, Снурніцин – Дришлюк, Мишньов (Мичин, 85) – Антюх (Чурко, 86), Волошин (Алефіренко, 63), Кирюханцев – Герреро.

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса).

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського (Полтава).

Удари (у площину): 10 (1) – 9 (3)
Кутові: 8 – 4
Офсайди: 2 – 2.

ВОРСКЛА - ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 25°C

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?
Футбол | 27 квітня 2024, 07:55 0
Визначені півфіналісти Кубка Азії U-23. Хто потрапить для України на ОІ?

Залишається 2 варіанти суперників для України: Індонезія та Узбекистан

Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку
Футбол | 26 квітня 2024, 21:16 21
Договірний матч в українському футболі? В УАФ розпочали офіційну перевірку

26 квітня Металіст обіграв Кремінь 2:1 у 6-му турі Першої ліги у Групі вильоту

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
у нас бывает команда сидит в обороне, периодически выбегает в контры и берет очки.
Так все говорят это антифутбол, не хотим смотреть, лучше бы проигрывали но играли на атаку.
Ну вот Скрипник играет на атаку. Ворскла лидер УПЛ по интенсивности прессинга на чужой половине поля, играют очень вертикально, авантюрно. Но... очень куцый состав, много или зеленой молодежи или уже списаных. То 19-летний вратарь ошибается, то 35-летний Чесноков не бежит. Вот и проигрывают. Но стараются играть в футбол.
Так тут опять же: кому такая игра нужна, где очки, пусть Скрипник уходит.
Мы хотим из говна пулю, подайте нам ее. А чудес не бывает.
odiniznashih
Что вы хотите от Ворсклы. Я удивлен, что она ещё существует.
Владелец в международном розыске, все его имущество арестовано.
Віктор Коробка
Герреро сьогодні з одного боку забив, а з іншого - скільки можна пороть 100 відсоткових моментів! Все можна було вирішувати у першому таймі. А за другі тайми щось тривожно стає - не витягує команда, варені всі якісь.
Sunrise
Поиски Лалатовича продолжаются. Теперь 3 ЦЗ. У Ван Леувена их всего 2.5 было)  Честно говоря, мне спокойствия 5 защитников не добавили, хотя прям моментов особо у Ворсклы не было, больше просто напряжение.Ну а про транжирство Зари смысла говорить нет, да и нечего.Нарештi перемога! Дякую i за це) 
Gargantua
Ворскла заняла 5 место. Куда и после чего надо идти Скрипнику. После двух поражений на фоне продажи двух лидеров команды в межсезонье и отсутствия усиления?
Summertime
Та куда там.  Арсенал лондонский тоже так начинал.   Ну и ещё евродерби с Днепр-1 висит.
Ігор Бойко
А що зміниться з іншим тренером? Хрипчуки з нестеренками футбол  грати почнуть? Чи Юрченко почне скоріше по полю ходити, бігати він вже не буде при будь-якому тренеру. Там грати нема кому, хоч  на мінімалку попідписували безробітних Гладкого, Нестерова.... Вже пізно, ЄК прос_рали, нехай вилітає колгосп і починає з чистого листка
roman75zpr
Судя по заголовку его автор ожидал, что Ворскла должна прям вынести Зарю, более сильную по составу... Ворскла ещё достойно проиграла
🔱Avtoigor🔱
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BekXan
Коли зимою казали приберіть Скрипника не чули не хотіли.Було видно що він доведе команду до дна.Всі трансфери які на нього спиралися і він фактично хотів бачити провалилися.Команда в катастрофічному стані по всім ланкам,не розуміють що робити на полі.Скрипника потрібно негайно прибирати.Потрібно для початку стабілізувати гру команди.
Зоря недалеко відійшла від Ворскли.На жаль ,реалізація жахлива.Команда виглядає з потенціалом але не знає що з ним і як робити.В такий короткий період це означає лише одне новий тренер не розуміє що робити з командою.
🔱Avtoigor🔱
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил