Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 серпня 2023, 17:23
2369
1

Ворскла – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Обидві команди намагаються знайти свою гру

| Оновлено 13 серпня 2023, 17:23
2369
1
Ворскла – Зоря. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У неділю, 13 серпня, відбудеться поєдинок 3-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрінуться полтавська «Ворскла» та луганська «Зоря». Обидві команди провалили старт сезону: полтавці вилетіли з Ліги конференцій і з великим рахунком програли у матчі чемпіонату, а «чорно-білі» двічі поступилися у зустрічах УПЛ.

Ворскла

Полтавці в новому сезоні провели лише три матчі та вже сильно розчарували своїх уболівальників. В останньому турі минулого чемпіонату здобувши путівку до Ліги конференцій, «зелено-білі» після першої ж для себе кваліфікаційної стадії розпрощалися з цим єврокубковим турніром. І такий казус відбувається з «Ворсклою» третій сезон поспіль. Невдача спіткала полтавців і у матчі УПЛ проти «Руха». «Зелено-білі» відкрили рахунок, але не зуміли втримати перевагу і зрештою програли з рахунком 1:4. Після такого плачевного результату головний тренер «Ворскли» Віктор Скрипник навіть не прийшов на післяматчеву конференцію, що може загрожувати штрафними санкціями полтавському клубу.

«Зелено-білі» мають проблеми як у захисті, так і у нападі. Та й із глибиною складу у «Ворскли» справи погані. Зовсім не вражає бразильський центрбек Сантана, який був замінений наприкінці поєдинку проти «Руха». Його партнером по центру захисту був номінальний опорник Павлюк (ветеран Чеснаков, який не набрав кондиції, опинився на лаві запасних), а дискваліфікованого Пердуту підміняв Скляр (також номінальний опорний півзахисник). Далекі від своєї оптимальної форми Юрченко, Степанюк та Бацула, а Владлен у Львові ще й залишив поле після пошкодження. У попередньому турі свої дебютні матчі в УПЛ провели футболісти «Ворскли» Тіагуіньо, Ізотов та Тузенко.

Зоря

На відміну від «Ворскли», у луганчан єврокубковий виступ у поточному сезоні ще попереду, причому «Зоря» буде точно представлена у груповому турнірі Ліги Європи або Ліги конференцій. У зв'язку з цим непереконливі результати «чорно-білих» після літнього міжсезоння не можуть не турбувати. У першому турі нового чемпіонату луганці сенсаційно програли львівському «Руху» (1:2), а за тиждень поступилися криворізькому «Кривбасу» (1:3). Цікаво, що у другому матчі поспіль «чорно-білі» протистоятимуть команді свого колишнього тренера.

Втім, «Зоря» має передумови для того, щоб додати. До команди прийшов новий наставник, якому потрібен якийсь час, щоб донести до футболістів свої ідеї. Прийшли нові гравці, яким потрібно зігратися та налагодити порозуміння. До того ж, комплектація складу ще, мабуть, не завершена. Як зазначив Ненад Лалатович, «чорно-білим» потрібен опорний півзахисник (минулого сезону на цій позиції діяв Бражко, який повернувся до «Динамо»).

Ну, і над дисципліною тренерському штабу луганчан слід попрацювати: обидва попередні матчі «чорно-білі» завершували у меншості. Наприкінці поєдинку проти «Руха» поле достроково залишив бразилець Джордан, а у грі з «Кривбасом» після виходу на заміну така ж доля спіткала Гулька, який примудрився за 12 хвилин отримати дві жовті картки.

Статистика зустрічей

Загалом команди провели 35 очних дуелей, і перевага знаходиться на боці луганського клубу. «Зоря» 13 разів обігравала полтавців, а «зелено-білі» відсвяткували 8 перемог. Але найчастіше суперники грають унічию: 14 разів вони не визначали переможця. Минулого сезону луганці двічі обіграли «зелено-білих». Особливо запам'ятався поєдинок другого кола. Полтавці вели з рахунком 2:0, але «чорно-білі» вирвали перемогу, забивши два голи у компенсований час.

Прогноз на протистояння

Футболісти обох команд перебувають у пригніченому настрої та прагнутимуть виключно перемоги. Зустрічі суперників завжди відбуваються у безкомпромісній боротьбі. Вважаємо, що потенціал луганського клубу дозволить йому здобути першу перемогу у новому чемпіонаті.

Орієнтовні склади:

«Ворскла»: Ісенко, Крупський, Сантана, Чеснаков, Пердута, Скляр, Павлюк, Кане, Тіагуіньо, Бацула, Степанюк

«Зоря»: Сапутін, Кірюханцев, Батагов, Джордан, Вантух, Дришлюк, Мішньов, Антюх, В. Волошин, Русин, Мічин

13 серпня, неділя

«Ворскла» – «Зоря»
Полтава. Стадіон «Ворскла» імені О.Бутовського. 15:00
Пряма ТБ-трансляція – платформи Megogo, Setanta Sports, Київстар ТБ
ВОРСКЛА – ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)
Прогноз Sport.ua – 1:2
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віталій Ткачук
Який тренер, така й дисципліна. Це про Зорю. Побачимо, кризові команди, можлива нічия.