Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 серпня 2023, 09:02
3092
10

Били багато, але по ногах. Зоря та Олександрія зіграли внічию

Матч пройшов у запеклій боротьбі, голів команди не забили

| Оновлено 19 серпня 2023, 09:02
3092
10
Били багато, але по ногах. Зоря та Олександрія зіграли внічию
ФК «Зоря»

У п'ятницю, 18 серпня, у матчі четвертого туру Української Прем'єр-ліги зустрілися луганська «Зоря» та ФК «Олександрія» (Кіровоградська область). Поєдинок відбувся на стадіоні «Лівий берег» (урочище «Млинове», Київська область).

«Зоря» на старті чемпіонату зазнала двох поразок поспіль. Перші очки луганська команда заробила у третьому турі – перемога над полтавською «Ворсклою» з рахунком 2:1. «Олександрія» розпочала чемпіонат набагато краще: дві перемоги поспіль з однаковим рахунком 1:0. У третьому турі команда Руслана Ротаня протистояла донецькому «Шахтарю». У цьому матчі «Олександрія» залишилася без набраних залікових балів - поразка 1:2.

Очне протистояння у четвертому турі УПЛ «Зоря» та «Олександрія» розпочали бадьоро. Футболісти діяли у швидкому темпі. Команда з Кіровоградської області з перших хвилин почала активно пресингувати на чужій половині поля. Часто підопічним Ненада Лалатовича було дуже складно виходити із-під тиску суперника. Декілька разів футболісти «Олександрії» відбирали м'яч на чужій половині поля, але до небезпечних моментів справа не доходила. Гравці «Зорі» також намагалася активно грати у відборі, але це виходило не так ефективно, як у противника. Неодноразово команда Ротаня за допомогою однієї-двох передач долала пресинг опонентів та виходила зі своєї половини поля.

Весь перший тайм пройшов у жорсткій боротьбі. Футболісти не шкодували ні себе, ні суперників. Декілька разів на поле доводилося виходити медикам. На щастя, обійшлося без травм.

ФК «Зоря»

Обидві команди досить щільно грали в обороні, тож гольових можливостей у першій половині зустрічі було мало. Найнебезпечніші моменти були створені на початку тайму і вже у компенсований час. На 2-й хвилині «Олександрія» провела швидку атаку. Шулянський увійшов до штрафного майданчика і зробив простріл, захисник його перехопив. М'яч відскочив знову до Шулянського, він завдав удару – м'яч пролетів поруч із дальнім верхнім кутом воріт Турбаєвського. Наприкінці тайму гравці «Зорі» у пресингу перехопили м'яч, він опинився у Антюха, який з лівого флангу відпасував у центр на Герреро. Панамець наблизився до воріт і пробив з-за меж штрафного майданчика – м'яч пролетів зовсім близько до штанги.

З початку другого тайму «Олександрія» знову полетіла у пресинг. Приблизно половину другого тайму гра проходила в тому ж ключі, що й перша сорокап'ятихвилинка. Знову футболісти багато бігали, багато боролися, дисципліновано грали в обороні та часто порушували правила. Гравці «Олександрії» в атаці часто використовували навіси та простріли з флангів, а футболісти «Зорі» намагалися короткими та середніми передачами виводити партнерів на ударні позиції. Приблизно з середини тайму гравці «Олександрії» стали грішити неточними передачами, а футболісти «Зорі» частіше володіли м'ячем на чужій половині поля. Довго команди грали без моментів, поки не розкрилися наприкінці матчу. Найнебезпечніший момент у поєдинку мала «Олександрія». Джевані, який вийшов на заміну, збили біля правого кута штрафного майданчика «Зорі». Калітвінцев класно пробив зі штрафного – м'яч влучив у поперечину.

У результаті команди голів не забили й розійшлися миром. До речі, обірвалася безнічийна серія «Зорі», яка тривала 18 матчів.

Українська Прем’єр-ліга. 4-й тур.

«Зоря» – «Олександрія» – 0:0

Джордан (7) - Ковалець (33), Савченко (84).

«Зоря»: Турбаєвський, Вантух, Батагов, Джордан, Снурніцин, Дришлюк, Мишньов (Чурко, 85), Антюх (Алефіренко, 76), В.Волошин (Мічін, 57), Кирюханцев, Герреро (Горбач, 85).

«Олександрія»: Шевченко, Копина, Логінов, Бабогло, Ковалець (Плакса, 62), Сігєєв (Шостак, 88), Смирний (Ващенко, 76), Савченко, Калітвінцев, Шулянський (Джевані, 62), Кулаков (Погорілий, 76).

Стадіон: «Лівий берег» (урочище «Млинове», Київська область).

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область).

Наші оцінки:

«Зоря» (заміни): Мічін - 5.5, Алефіренко - 5.0, Чурко - б/о, Горбач б/о.

«Олександрія» (заміни): Плакса - 6.0, Джевані - 6.0, Погорілий - 5.5, Ващенко - 5.5, Шостак - б/о.

ЗОРЯ ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Аутсайдер, але вже не абсолютний. Минай переграв Чорноморець
Футбол | 27 квітня 2024, 14:58 9
Аутсайдер, але вже не абсолютний. Минай переграв Чорноморець

Команда Любеновича в другій частині сезону УПЛ постає з попелу

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Автору за название статьи лайк👍😁 Били много, но по ногам)))
Sunrise
Давненько настолько закрытой Зари не видел. При этом контры тоже отсутствовали, не все ж как Ворскла первый тайм будут играть.
Лалатович после двух туров решил начать с защиты похоже, а в атаке пусть индивидуально решают. Но как забивать (да даже в створ бить), когда атакуют почти всегда 2-3 игрока?
Короче игра не порадовала, а учитывая что Славия будет играть похоже на Александрию но в пару раз сильнее, то... 
Zanregent
Мне Александрия понравилась. По игре подопечные Ротаня должны были выиграть
Galex
Якесь  садо/мазо.
antt
Під кінець гри могла ж олександрія забити як не як
Віталій Ткачук
Руслан ще сяк так, а Ненад не тренер від слова зовсім.
Виктор Алтухов
Игрой Зари доволен, команда набирает. Скорее всего, Лалатович вернет ее в русло прошлогодней игры. Со Славией, пока, сложно. Александрия удручает. Продержится ли Ротань еще туров 5? У команды нет никакого креатива, играют скучно.
tired
Передостанній абзац статті...Калытвынцев.
Це що взагалі
roman75zpr
Обе команды могли как выиграть, так и проиграть. Думаю, всё же по итогу обе будут в пятёрке, так как потенциал неплохой есть у обоих, и ещё могут добавить по ходу чемпа   
apepa
За весь матч один удар в створ ворот. Это позор а не футбол..