Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 серпня 2023, 12:55
2044
5

Минай – Дніпро-1. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Між двома поєдинками зі «Славією» підопічні Олександра Кучера зіграють у Закарпатті

| Оновлено 13 серпня 2023, 12:55
2044
5
Минай – Дніпро-1. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У Минаї на однойменному стадіоні в матчі 3-го туру господарі поля прийматимуть срібного призера Прем'єр-Ліги минулого сезону «Дніпро-1». Підопічні Володимира Шарана після двох турів очок не мають і замикають турнірну таблицю чемпіонату, а дніпряни провели лише одну гру, в якій здобули перемогу з мінімальною перевагою.

Минай

На старті нового сезону закарпатські футболісти зазнали двох поразок з великим рахунком. Але якщо програш «Динамо» 1:4 ще можна було передбачити, особливо після того, як кияни здобули серію переконливих перемог у контрольних матчах перед початком чемпіонату, то поразка від дебютанта елітного дивізіону черкаського «ЛНЗ» 0:3 стала несподіваною.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Втім, наставник «Миная» Володимир Шаран вважає, що «трагедії не сталося». За його словами, після гри у Києві команда важко діставалася додому, а у матчі з «ЛНЗ» футболісти не проявили належного характеру. Також далася взнаки і відсутність основного воротаря Олександра Бандури, який зараз для минайців є як половина команди.

Незважаючи на те, що у міжсезоння клуб поповнили кілька нових гравців, тренерський штаб продовжує шукати підсилення. З цієї причини минулого тижня до «Миная» прибув на перегляд 21-річний півзахисник із «Кривбаса» Тимур Кораблін. Чи залишиться він у команді, поки незрозуміло.

Дніпро-1

Якщо «Минай» зараз зайнятий переважно справами чемпіонату України, то для підопічних Олександра Кучера кінець липня та початок серпня проходить під знаком виступу і у Прем'єр-Лізі, і в єврокубках, де «Дніпро-1» поки що грає відверто невдало.

Набравши всього одне очко у трьох матчах з «Панатинаїкосом» (1:3, 2:2) та «Славією» (0:3), один із провідних клубів країни вже втратив можливість брати участь у груповому турнірі Ліги чемпіонів і дуже близький до того, щоб сказати до побачення ще й Лізі Європи. Більше того, за такої гри взагалі можна поставити під сумнів навіть участь в основному етапі Ліги конференцій.

Звичайно ж, в останній грі у Празі позначилася відсутність Артема Довбика, котрий перейшов до іспанської «Жирони». Але такий розвиток подій можна було припустити ще на початку літа, проте якісної заміни форварду поки немає. Ані Ківінда, ані тим більше Олександр Філіппов, який з'явився у грі зі «Славією» буквально наступного дня після підписання контракту, поки себе нічим не проявили. Та й в інших лініях у дніпрян ще чимало проблем.

До того ж, головним болем для «Дніпра-1» у грі з «Минаєм» може стати відсутність у складі Олексія Гуцуляка, який відбуває дискваліфікацію, і, найімовірніше, Максима Третьякова, що отримав травму у четвер. З іншого боку, одну з цих позицій цілком може зайняти інший нещодавній новачок клубу Богдан Лєднєв, який разом із Філіпповим вже встиг дебютувати у дніпровській команді в поєдинку зі «Славією».

Статистика матчів

На рівні української Прем'єр-Ліги суперники провели 5 матчів. 4 перемоги у «Дніпра-1» і лише одна у «Миная». У попередньому сезоні в першому колі в Ужгороді підопічні Олександра Кучера виграли з рахунком 3:1 (голи забили у переможців Едуард Сарапій, Олексій Гуцуляк і Амаш, а у тих, хто програв, відзначився Назарій Воробчак). У другому колі гра проходила в Минаї, де її результат вирішив єдиний точний удар Артема Довбика.

Орієнтовні склади:

«Минай»: Бандура, Булєза, Немчанінов, Кравчук, Солдат, Ралюченко, Панасенко, Рогозинський, Твердохліб, Одарюк, Вишневський
«Дніпро-1»: Валеф, Каплієнко, Сарапій, Адамюк, Пасіч, Бабенко, Рубчинський, Піхальонок, Бланко, Лєднєв, Ківінда

Прогноз на протистояння:

«Дніпро-1», звичайно ж, поки що провалює свій євросезон. Але у чемпіонаті України він цілком боєздатний і буде фаворитом в матчі з «Минаєм». Тому поставимо на перемогу гостей із мінімальним рахунком.

13 серпня, неділя

«Минай» – «Дніпро-1»
Минай. Стадіон «Минай». 13:00
ТБ-трансляція на телеканалах Суспільне, Спорт 1 та на YouTube
МИНАЙ - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Прогноз Sport.ua – 1:2
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Metalist1925
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Умник
Я надеюсь убрали с заборов рекламу.
Реально люди могут пострадать.
Да и хоть какая то поддержка будет.
Soler61
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Злий Глобинець
Щось я сумніваюсь, що дніпровці виграють у Миная. Хіба що вимучать, або пенальті, або якийсь "дурак" з рикошету залетить. Швидше за все нічия буде.