Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 серпня 2023, 07:34
10043
14

Згоріли під домашнім сонцем. ЛНЗ на виїзді розбив Минай

За пекельної спеки на Закарпатті команда Володимира Шарана не знайшла в собі сили на відповідь

| Оновлено 09 серпня 2023, 07:34
10043
14
Згоріли під домашнім сонцем. ЛНЗ на виїзді розбив Минай
УПЛ

Другий тур української Прем’єр-ліги ризикує отримати статус найгарячішого за весь поточний сезон. Однак не через те, що футболісти демонструють надзвичайно якісну гру, хоча й без цього не минається, а через шалену спеку, за якої доводиться проводити офіційні зустрічі. Хтось вигадав собі, що закарпатський «Минай» та черкаський «ЛНЗ» зможуть о 15 годині вийти на поле «Минай-Арени» та продемонструвати нам яскравий футбол, тоді як гравці просто стали жертвами обставин та були змушені виконувати власні обов’язки повною мірою.

Стовпчик термометра перевалює за 30 ℃, а залікові бали потрібні й команді Володимира Шарана, і колективу Олександра Ковпака, які в першому матчі футбольного року отримали по поразці від київського «Динамо» (1:4) та одеського «Чорноморця» (0:2) відповідно. Але куди ж там грати, якщо навіть уболівальникам за тим боком огорожі стадіону стає зле на цьому пекельному сонці.

Перший тайм на цьому тлі був ще тим випробуванням для вболівальників. Команди спробували розбігтись на самому початку, але сил витрачали просто неспівставну до мети кількість, тож перейшли на дальні передачі помірної якості. Власне, таким чином гості й розпочали власну атаку – Муравський запустив діагональ праворуч на Стасюка, а той залишив під дальній удар Бойку, який поцілив точно під ближню стійку.

Однак цього моменту нам довелось чекати аж до заключних хвилин першого тайму, тоді як до цього що ми могли пригадати? Шанс Прядуна, якому не вдалось на самому початку завершити головою біля воротарського один із кросів? Добре, цей поодинокий момент дійсно був вартий уваги. Від «Миная» в той самий час ми так і не побачили реальних спроб у межах правил дістатись до чужих володінь, тож Шарану потрібно було думати над можливою ротацією під час перерви.

Керманич закарпатців так і вчинив – поява Гечева та Панасенка на полі мала дати команді нові опції в атаці, але та просто тупцювала на місці. У підсумку, уже на 54 хвилині Савін вискочив із-за спини Дмитрука на лівому фланзі штрафного та пробив повз голкіпера в ближню стійку, рикошет від якої перед порожніми воротами замкнув Прядун. Оскільки в Максима ця гра відверто не пішла від самого початку, то це можна було вважати подарунком долі.

Утримати перевагу за рахунком для «ЛНЗ» фактично нічого не вартувало. Суперники майже не цікавились діями в передній лінії, тож залишалось лише дочекатись моменту, коли «Минай» остаточно захопиться розіграшем на чужій половині, після чого закрити гру. Це відбулось на 78 хвилині, коли Пасіч забрав відскок у центрі поля та миттєво запустив передачу праворуч на хід Наумцю, який потім уже в межах штрафного спокійно відіграв воротаря.

У наступному турі закарпатський «Минай» зіграє вдома проти дніпровського «Дніпра-1», тоді як черкаський «ЛНЗ» прийматиме криворізький «Кривбас».

Наші оцінки:

«Минай» (заміни): Панасенко – 5,5, Гечев – 5,5, Рогозинський – 5,5, Ременяк – 5,5, Голуб – 5,5.

«ЛНЗ» (заміни): Пасіч – 7,0, Нич – 6,0, Наумець – 7,0, Олійник – 6,0, Насонов – б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

«Минай» – «ЛНЗ» - 0:3

Бойко, 45, Прядун, 54, Наумець, 78

Булеза, 53 – Муравський, 16, Прядун, 48, Пеньков, 81

«Минай»: Ольховий – Булеза (Ременяк, 57), Нємчанінов, Ю. Кравчук (Панасенко, 46), Солдат, Дмитрук (Рогозинський, 56) – Твердохліб, Ралюченко, Вітенчук, Одарюк (Голуб, 69) – Вишневський (Гечев, 46).

«ЛНЗ»: Пеньков – Норенков, Муравський (Насонов, 85), Лопирьонок, Стасюк – Хамелюк – Савін (Пасіч, 61), Тищенко (Олійник, 71), Бойко, С. Шестаков (Наумець, 71) – Прядун (Нич, 62).

Арбітр: Роман Блавацький (Львів).

Стадіон: «Минай-Арена» (с. Минай).

Удари (у площину): 7 (2) – 10 (5)
Кутові: 0 – 3
Офсайди: 4 – 4.

МИНАЙ - ЛНЗ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 30°C

Події матчу

78’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Наумець (ЛНЗ Черкаси).
54’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Прядун (ЛНЗ Черкаси).
45’
ГОЛ ! М'яч забив Віталій Бойко (ЛНЗ Черкаси).
Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Помер легендарний тренер Барселони та збірної Аргентини, який вигравав ЧС
Футбол | 06 травня 2024, 00:11 1
Помер легендарний тренер Барселони та збірної Аргентини, який вигравав ЧС

У віці 85 років пішов з життя Сесар Луїс Менотті

МІЧЕЛ: «Я думаю, що Довбик та Циганков залишаться, у них є контракти»
Футбол | 06 травня 2024, 16:36 3
МІЧЕЛ: «Я думаю, що Довбик та Циганков залишаться, у них є контракти»

Головний тренер «Жирони» поділився думками про майбутнє лідерів команди

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lev17.
Навіщо організовувати ігри в таку спеку?? Чому пізніше не можна грати?
Summertime
Да что то не сильно там и утирались футболками от пота.  У нас на +5 выше...  Просто ЛНЗ сейчас эдакий Интер Майами из упээловцев прошлого сезона.  А Минай - дрова, дровами.   Где они будут брать спасительные очки в этом сезоне.   Опять Заря технарь подарит?
Олег Мандрівник
Норм реализация. 5 в створ и 3 гола
Yura Юрий
подстава Минаю, судя по форме играли против Фиоринтины)))
Умник
Браво Ковпак