Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 11 серпня 2023, 00:33
13164
69

Без шансів. Дніпро-1 програв Славії

Підопічні Олександра Кучера за всіма статтями поступилися клубу з Чехії

| Оновлено 11 серпня 2023, 00:33
13164
69
Без шансів. Дніпро-1 програв Славії
СК «Дніпро-1»

Єврокубкові пригоди українських клубів знову привертали глядацьку увагу посеред робочого тижня. Зокрема, виступи дніпровського «Дніпра-1» у статусі «срібного» призера Прем’єр-ліги за підсумками минулої кампанії в кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФ нічим добрим нам не запам’ятались, однак невдача в протистоянні проти грецького «Панатінаїкоса» не вказувала на необхідність для команди Олександра Кучера зупиняти свій шлях.

Ліга Європи та її груповий етап – чим не мета для досягнення за підсумками літньої частини сезону? Тим паче, що рік тому дніпряни не змогли потрапити до основного раунду цього турніру, опинившись у підсумку в Лізі конференцій. Відправити український колектив за тим самим шляхом цього разу погрожувала празька «Славія», яка так само виборола «срібло», але в межах чеської першості. Єдина відмінність поміж командами – футболісти Їндржиха Трпишовські ще не стартували в міжнародних баталіях цього футбольного року.

Однак за першими хвилинами гри на полі, дуже поганої якості до речі, «Еден Арени» здавалось, що суперники жодним чином не потребують у здобутті додаткових ігрових кондицій. Захист команди Кучера опинився під таким тиском, що далі залишалось лише притиснутись до власних володінь та вбезпечити себе від швидкого пропущеного м’яча. Це зробити в підсумку так і не вдалось, тому простріл Масопуста з правого флангу на ближньому куті воротарського вже на п’ятій хвилині завершив Шранц.

Далі стало помітно, наскільки «Дніпру-1» не вистачає тепер уже гравця іспанської «Жирони» Артема Довбика та Олександра Піхальонка, який занедужав, у ланці нападу. А тут ще й на рівному місці прикру травму отримав Максим Третьяков, тож Богдан Лєднєв був вимушений дебютувати в терміновому режими. За планом Кучера, з перших хвилин стартував інший новачок, Олександр Філіппов, але в першому таймі гра проходила виключно на половині дніпрян.

Ще одною проблемою для гостей стали стандарти суперників. Інколи здавалось, що в «Спарти» готовий сценарій розіграшу на будь-який смак, тож не дивно, що одна з подач кутового на ближню стійку таки завершилась скиданням під порожні на Шранца десь під завісу першого тайму. Загалом, ми могли тільки відзначити відносний спокій у грі футболістів із України за умов тиску з боку суперників, але навіть для втримання мінімально необхідного результату цього було недостатньо.

Після перерви Кучер продемонстрував, що готовий реагувати на події на футбольному полі. Однак заміна Пасіча лише додала трохи свіжості на правому фланзі захисту, проте ніяк не вплинула на загальну надійність оборони. Дніпряни продовжували грати без огляду на чужі ворота, і ледь не пропустили третій швидкий м’яч уже на 51 хвилині, коли Лінгр закинув до лівого флангу штрафного на Юречку, а той розстріляв Кінарейкіна. Пощастило, що арбітр на VAR побачив офсайд.

А ось далі стався епізод, який мав суттєво вплинути на хід подій. Огбу в центрі поля стрибнув прямою ногою в груди Гуцуляку й чогось дуже здивувався, коли побачив перед собою пряму червону картку. Проте які висновки зробив із цього епізоду «Дніпро-1»? Що треба йти в атаку? Та ні, краще пересидіти на власній половині, а на 81 хвилині таки пропустити втретє в рамках правил. Пасіч не зміг вибити відскок біля правого кута воротарського, чим скористався Валлем та, здається, поховав будь-які сподівання команди Кучера зіграти далі проти «Зорі».

За тиждень, 17 серпня, дніпровський «Дніпро-1» та празька «Славія» зіграють у матчі-відповіді в Кошице.

Ліга Європи. 3-й кваліфікаційний раунд. Перший матч.

«Славія» – «Дніпро-1» – 3:0

Шранц (5, 38), Валлем (81).

Масопуст (90+6) - Сваток (41), Бабенко (53), Лєднєв (71), Рубчинський (74), Кравець (88).

Огбу (59).

«Славія»: Коларж, Масопуст, Голеш, Огбу, Провод, Зафейріс (Юрасек, 90), Оскар, Шранц, Лінгр (Шевчік, 81), Юречка (Валлем, 80), Ван Бюрен (Читіл, 80).

«Дніпро-1»: Кінарейкін, Кравець, Сарапій, Адамюк (Білл, 81), Сваток (Пасіч, 46), Третьяков (Лєднєв, 12), Бабенко (Піхальонок, 61), Бланко, Рубчинський, Гуцуляк, Філіппов (Ківінда, 81).

Арбітр: Лоуренс Віссер (Бельгія).

Стадіон: «Еден Арена» (Прага, Чехія).

СЛАВІЯ ПРАГА – ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ

Події матчу

81’
ГОЛ ! М'яч забив Conrad Wallem (Славія Прага).
58’
Igoh Ogbu (Славія Прага) отримує червону картку.
37’
ГОЛ ! М'яч забив Іван Шранц (Славія Прага).
5’
ГОЛ ! М'яч забив Іван Шранц (Славія Прага).
Оцініть матеріал
(63)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

«Чого ти іржеш?». Мілевський невдало розпочав прес-конференцію
Футбол | 01 травня 2024, 18:35 6
«Чого ти іржеш?». Мілевський невдало розпочав прес-конференцію

Артем переплутав назву своєї команди

Коментарі 69
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Viktor Shuper
після такого тренер має піти сам. гра просто ганьба повна
Bualur
Це ганьба!  Як можна так "грати"?  Нудно, безвільно, без думки.  Жодної  комбінації, жодного швидкісного вривання, жодного виграного єдиноборства.  Навіть у більшості – 90% передач упоперек і назад.  Окрім блювотного рефлексу, жодних емоцій.  На жаль далі буде лише гірше
ALKOSruLKA
Вчасно Довбик втік з цього колгоспу. На полі були чехи і якась отара, яка не може звязати 2 паси... Гра в більшості - взагалі топ! 3 пропущених, а могло бути 7... 5 жовтих... куди ці віслюки в ЛЧ рвались?
Владислав Антонов
Все ясно, рівень нашого футбола пробив дно.
Владимир  одесский
Ох..їти можна, ці поци спромоглися граючи майже весь другий тайм у більшості не забити, ще й пропустити. Це дно! Кучер, іди к чортам собачим у відставку!
Иван Качура
Ганьба. 
Andrey Ilyashenko
Зя за.упа не змогла нанести жодного удару за 90 хв. Жодного, граючи у більшості суттевий відрізок часу.  Ось чим закінчуються ліві пенальті і голи в УПЛ. 
osso
Для меня Днепр. Днище донное. 2 удара за весь матч.
саня лысый
Дякувати богу, що в ЛЧ випадково не пробилися, було б ще те видовище!
coba777
Винен суддя. Якщо  він хоча б трьох вилучив, шанси на перемогу були .
kadaad .
Непонятно зачем эти люди в футболках Днепра выходили на поле.
Макс Максов
Хто би що не говорив про Ворсклу, але поки тільки вона здобула єдину перемогу для України!
TARAS1383
Позор...Позор і ще раз ПОЗОР. Кучера в обласну команду помічником тренера 
Cityzen83
Та буде 2 команди в групах. Шахта в ЛЧ, Зоря в ЛК. І там провал. І скотимось ми десь на 20 місце в таблиці. Рівень футболу впав ппц, війна - не до футболу зараз.
shoko
Щиро бажаю перемог на євроарені усім українським клубам незалежно від емоцій до них у ЧУкрі. Давайте дивитися правді в очі. Вище групи Ліги Конференцій, а Шахтарю Ліги Європи - нашим командам немає чого робити у Європі. Дуже низький рівень наших клубів. Бо у нас війна. І це реальність яку треба сприймати і не чекати від них дива. Ворскла, Дніпро-1 - показали свій справжній рівень. Динамо зараз ще покусається - тому що зразу стартує у своєму турнірі.
Андрій Полоз
А я після поразки "Ворскли" писав, що "Дніпро-1" і "Зоря" зіграють не краще, а "Динамо" і "Шахтар" не набагато краще... Писав "Ось побачите..." І зараз побачили... А потім "Славія" винесе і "Зорю".
Виталий Федорчук
Ганьба і треш
Бюджети співставні...
Jorko
Команда яка боролася за чемпіонство