Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 лютого 2023, 17:30
38867
42

Не повторити помилок Луніна. В який клуб перейде Трубін

Блогер Sport.ua – про можливі варіанти продовження кар’єри голкіпера «Шахтаря» та збірної України

| Оновлено 21 лютого 2023, 17:30
38867
42
Не повторити помилок Луніна. В який клуб перейде Трубін
ФК Шахтар. Анатолій Трубін

Стало очевидно, що Анатолій Трубін влітку змінить команду. Угода Трубіна із «гірниками» чинна до літа 2024 року. Підписувати новий контракт воротар не хоче. «Шахтар», щоб не втрачати Анатолія безкоштовно, буде змушений продати його влітку 2023 року, щоб розраховувати на серйозну компенсацію. У «Шахтарі» вже розуміють, що не зможуть втримати Трубіна, тому підписали Дмитра Різника із «Ворскли», який за пів року має адаптуватися у команді та у наступному сезоні стати основним воротарем донецької команди.

У виборі нового клубу Трубіну важливо не повторювати помилок, яких припустився Андрій Лунін. Футбольний фактор має переважати над агентським. Новою командою Анатолія має стати клуб, де він відразу зможе розраховувати на ігрову практику, а не мати тільки перспективу.

До цього Трубін вже готовий. Третій сезон є основним воротарем «Шахтаря», провів три сезони в ЛЧ, дебютував за збірну України та був у заявці на Євро-2020, і є основним воротарем «молодіжки». Працював із трьома тренерами у клубі. І це все у 21 рік.

Резюме дозволяє перейти до провідного чемпіонату. Трубін буде в шорт-листі клубів, які шукатимуть влітку воротаря, а також команд, які можуть продати своїх воротарів та шукатимуть їм заміну

Англія

Найбільш ймовірним є перехід в АПЛ. Місцеві клуби мають фінансові можливості. Навіть середняк чи аутсайдер може платити десятки мільйонів євро. Ми всі знаємо, що «Шахтар» дешево не продає своїх футболістів.


Getty Images/Global Images Ukraine. Анатолій Трубін

Незрозуміла ситуація в «МЮ» із Давидом Де Хеа. У іспанця останні сезони були невиразними. Але зараз він повернув свій високий рівень. Питання контракту, який завершується влітку 2023 року. В клуба є опція продовження ще на сезон. Давиду вже 32 роки. Він захоче мати тривалу угоду та з хорошими умовами. Якщо сторони не домовляться, то відкривається перспектива для Трубіна. Тут ще важливий фактор Еріка тен Хага. ЗМІ сватали Трубіна до «Аякса», де працював Ерік. Нідерландський тренер може добре знати Трубіна.

Може потребувати посилення воротарської позиції «Ньюкасл». Команда Едді Гау не має статусного воротаря. Основним є Нік Поуп, якому вже 30 років, але він не має жодного міжнародного досвіду. Якщо «сороки» вийдуть до ЛЧ, то може постати питання нового голкіпера.

«Тоттенгем» має потребу в ще одному воротарі. Уго Льорісу вже 36 років. Уго вирішив завершити виступи за збірну Франції. Зараз він травмований. Ніякої заміни у француза немає. Для Трубіна це був би чудовий варіант. Поки чинний контракт у Льоріса до літа 2024 року, українець міг би адаптуватися до англійського футболу, мати якусь ігрову практику, а потім вже стати першим номером. Незрозуміло тільки, хто буде наставником «шпор» у новому сезоні. Контракт Конте чинний до літа. Багато чого буде залежати для італійського наставника від виходу до ЛЧ.

Іншим найбільш реальним варіантом виглядає «Лестер». «Лиси» так і не змогли знайти заміну Касперу Шмейхелю. Воротарський фактор став однією із причин провалу цього сезону. Брендон Роджерс зміг утримати команду, але щоб повернути позиції у наступному сезоні, потрібен новий хороший воротар.

Унаї Емері заявляв про незадоволення чемпіоном світу Еміліано Мартінесом, як основним воротарем «Астон Вілли». Зимою змінити воротаря не вийшло. Все може відбутися влітку. Фаворитом на переїзд до Бірмінгема є марокканець Буну з «Севільї». Але все може змінюватися та вибір паде на Трубіна.


ФК Шахтар. Анатолій Трубін

Не став би скидати з рахунків «Брайтон». У Де Дзербі є хороший голкіпер Роберт Санчес. Але іспанець може стати активом клубу, який влітку продадуть. Статус основного голкіпера збірної Іспанії дозволяє Санчесу сподіватися на сильніший клуб. Де Дзербі добре знає Трубіна, бо пів року разом працювали в Україні.

Іспанія

В Ла Лізі реальними виглядають тільки три варіанти - «Севілья», «Атлетіко» та «Валенсія».

У «Севільї» влітку може піти Буну. До марокканця є інтерес в АПЛ. Другий воротар серб Марко Дмитрович виглядає не дуже переконливо. Влітку андалузцям потрібно буде будувати нову команду після провального сезону. Може бути зроблено ставку на нового воротаря.

З «Атлетіко» та «Валенсією» ситуація тотожна - обидва клуби мають чудових воротарів. Якщо влітку вони продадуть Яна Облака та Георгія Мамардашвілі, то частина грошей може піти на Трубіна. Мадридський варіант вважаю більш реальним. Влітку «матрацники» мають всі шанси піти на перебудову складу.

Німеччина

В Бундеслізі головним варіантом виглядає «Лейпциг». У цьому сезоні важку травму отримав капітан команди Петер Гулачі. Не зрозуміло, чи зможе угорець повернути свій рівень, коли йому буде 33 роки. «Лейпциг» бачив Анатолія в справі під час матчів ЛЧ. А наставник команди Марко Розе повинен пам'ятати його за протистояннм із «Шахтарем» в часи роботи у Гладбаху.


ФК Шахтар. Анатолій Трубін

Власне, «Боруссія» Менхенгладбах може стати також серед кандидатів на Трубіна після продажу до «Баварії» багаторічного першого номера Яна Зоммера.

Італія

В Серії А у Трубіна має бути хороша репутація. У трьох із чотирьох матчів проти «Інтера» він зіграв на нуль. Звичайно, що італійські скаути на нього звернули увагу.

Але якихось реальних варіантів поки знайти важко. Провідні команди не мають проблем із першим номером, а йти до середняків немає ніякого сенсу. Можливо, «Мілану» набриднуть травми Майка Меньяна або «Ювентус» запланує зміну голкіпера.

Франція

Тут також можуть бути цікаві варіанти. Основний воротар «Монако» Александр Нюбель – в оренді з «Баварії». Незрозуміло, яка доля чекає на нього влітку. Враховуючи вік Мануеля Ноєра та Яна Зоммера, його навряд чи продадуть до князівства на постійній основі. Для Трубіна це буде хороша можливість мати перехідний період перед трансфером до Топ-4.

Оцініть матеріал
(157)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери
Волейбол | 02 травня 2024, 09:31 28
Буде скандал? До збірної України не приїдуть лідери

На команду чекає виступ у Золотій Євролізі

Коментарі 42
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Robert Monroe
В чому "помилка" Луніна - він мав відмовитися від пропозиції Реала? Серйозно?
Умник
Ошибок Лунина?
Второй вратарь лучшего клуба мира.
Выигравший кубок мира среди клубов впервые из украинцев.
А не зажрались вы, уважаемые редакция?
Вратарь может играть до 40 лет, скажите каковы шансы в Европе у Лунина и у Трубина, играя в Шахтере или Реале?
У вас личная неприязнь к Андрею?
anacreon
"Не повторювати помилок Луніна". Обов'язково перейди в якийсь клуб-середнячок. Бо нашо тобі топ-клуб, вигравати всілякі Ла Ліги, Ліги чемпіонів. Знайди собі якийсь Лєганес і сиди там....
В наших журналістів та вболівальників взагалі таке враження, ніби там якась  черга за Трубіним і зараз будуть за нього битися, а йому лише обирати. Окрім Мудрика по більшій частині наші футболісти з УПЛ не в топи переходять, а в клуби, що борються за виживання.  Евертон, Борнмут... Поки тут хтось чекає, як Ліверпулі та Ювентуси прийдуть за Трубіним, в реальності там може бути Спеція, Вальядолід та Борнмут. Чи Браги з  Ейндховенами. Воротар це дуже невдячна професія.
В Трубіна буде не ситуація "сили і обирай" , а "хто зробив пропозицію, туди і піде". Зробить Борнмут - піде в Борнмут, як Забарний. Поки йому тут в Україні обирали Челсі та Тотенхеми - зацікавлений в ньому був лише Борнмут.
VK-Sport
писати такі заголовки - це тупо якась провокація, і це вже невперше про Луніна на цьому сайті. Лунін ТОП голкіпер! Все остальне то заздрощі!
⬆️
"Ошибки" Андрея  Лунина: 
 Чемпион Испании: 2021/22.
 Обладатель Суперкубка Испании: 2021/22
 Победитель Лиги чемпионов УЕФА: 2021/22.
 Обладатель Суперкубка УЕФА: 2022.
 Победитель Клубного чемпионата мира: 2022.
odiniznashih
О каких ошибках Лунина речь?
Или хотят чтобы Трубин сходу стал первым. Дело в том, то вратарей больше чем клубов 
 Люди не вторыми, третьими ждут шанcа..
Куртуа не вечен , а у Лунина время есть, вратари до 40 лет играют.
Ошибка тренеров Реала вы том, что не дают отдыха основному. Усталость накапливается , спортсмен не молодеет и начинаются травмы.
pol-55
Та я не проти,хай би йшов в Тотем,там із-за цієї позиції *прощелкают*сезон.
Lion
Название статьи правильное. Так как Лунин переходя в Реал наверняка понимал что он там рсновным не будет,  после приобретения Куртуы, вот в чем ошибка не в самом переходе а в том что соглашался на скамейку....
BEAN
Насправді все набагато простіше : трошки дочекатись до кінця контракту і майже три чверті статті (пов'язану з тим, що керівники ШД продають своїх гравців тільки за неадекватні ціни) можна спокійно викреслювати. І писати нову, де будуть перечислені майже всі клуби престижних чемпіонатів Європи, яким просто потрібен добротний голкіпер.А те, що у Трубіна достатньо фаху, він сам доказав цього сезону, коли він самотужки витягнув свій клуб на третє місце в групі, ставши лідером групового турніру ЛЧ за сейвами.
Gargantua
если брать базовый футбольный талант, то Трубину до Лунина очень далеко.
в плане прыгучести, реакции, мягкости в приеме мяча он явно уступает. Превосходит разве что в психологической устойчивости. Лунин слишком нервный а Трубин видно изначально очень уверен в себе.
но для игры на топ уровне Трубин слабоват и относится скорее к дутым игрокам. Из тех которые в шорт листах только потому, что молоды и рано начали играть. 
Remark
Ни в какой. Его и в шахтере хорошо и стабильно кормят. Да и не дорос он пока, чтобы куда-то на ступень выше переходить.
avk2307
Информационная компания по продаже очередного игрока началась.
Но при этом этику надо соблюдать.
Чего то мне кажется это подготовка к играм за сборную. Там же Лунин стоял в отсутствии Жоры. А тут начинается компания... 
nivavn
Та хай йде в Реал. Рано чи пізно, стануть обидва Українських воротаря у королів...
🔱Avtoigor🔱
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Yura Юрий
Мда...Боруссия Мюнхенглазбах, после 10-0 за 2 матча, спит и видит Трубина у себя в воротах...ну и автор ну и шутник)))   да и у Аякса нет денег на него, не их это стратегия.
Tatiana Tam
Дивлячись на геніальні виступу мурзіка + контракт на рік, буде великим успіхом продати його за 10. Але думаю вийде не більше 7 лямів