Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 16 вересня 2021, 14:28
47668
659

Вернидуб засмутив своїх. Шахтар у Тирасполі програв Шерифу

Донецький клуб невдало стартував у груповому турнірі Ліги чемпіонів

| Оновлено 16 вересня 2021, 14:28
47668
659
Вернидуб засмутив своїх. Шахтар у Тирасполі програв Шерифу
ФК Шахтар Донецьк

Суперник у «Шахтаря» для старту в груповому турнірі чемпіонської Ліги був краще і не придумаєш. Ну, власне, при всій повазі до «Шерифа» і його «нашого» тренера, це ж не «Інтер» або «Реал». І навіть не «Бенфіка», вчорашній опонент «Динамо». Якщо і є можливість у «гірників» брати очки в своїй групі, так це, в першу чергу, у чемпіона Молдови. Тому що клас «Шахтаря» просто вище.

Хоча, звичайно ж, недооцінювати і не поважати тираспольців - собі ж дорожче. Команда притерта, майстерна, зубаста. А найбільший «зуб» - у її тренера. Напевно, для Юрія Вернидуба по «старій пам'яті» ця зустріч з «Шахтарем» на порядок більш принципова, ніж для самого «Шерифа». Можна не сумніватися, що Юрій Миколайович до неможливості «накрутив» своїх підопічних на гру з донеччанами.

Безумовно, повинен був мотивувати своїх підопічних і Де Дзербі. Можливо, він не повністю посвячений в «тонкощі» відносин його нинішньої команди і тренера команди-суперника, але суто з практичного боку італієць повинен був розуміти, що якщо і брати очки, то перш за все в матчах проти «Шерифа».

Не можна сказати, що наставник «гірників» здивував стартовим складом. Але і не скажеш, що в ньому, тобто в складі, не виявилося сюрпризів. Захист і воротарська позиція - все прогнозовано. І слава Богу, що в парі з Марлоном вийшов Матвієнко, а не Вітао. А ось в півзахисті досить несподівано з'явилися Антоніо на «позиції» Степаненка, і Фернандо. Хоча з останнім все більш-менш зрозуміло: після матчу з «Монако» він зараз у фаворі, забив в останньому турі УПЛ відмінний гол. Та й Соломон з релігійних причин не міг грати. Відзначу й появу зі стартових хвилин Педріньйо, а не, скажімо, Патріка. Ну, стало бути, колишній вінгер «Бенфіки» не має проблем зі здоров'ям.

Матч розпочався досить жваво, без розвідки. Гості з перших хвилин захопили і м'яч, і ініціативу. Але моментів це «гірникам» не принесло. Господарі дуже вміло захищалися. Та й «Шахтар» не збирався форсувати події.

Схоже, така гра «заколисала» гостей. Вони «накручували» відсоток володіння м'ячем, не особливо звертаючи уваги на суперника. А даремно. В одній з атак «гірники» обрізалися в центрі поля, і суперники дуже швидко організували контрвипад. Крістіано з лівого флангу подав у центр штрафного майданчика, звідки їхній Траоре зльоту увігнав м'яч у сітку воріт.

«Шахтар» явно не очікував такого нахабства від суперника. Хвилиною пізніше підопічні Вернидуба могли забити і другий гол, коли помилився Пятов з передачею: пощастило, що суперник пробив несильно.

А далі той-таки Траоре міг оформити дубль, але в цей раз його удар зльоту прийшовся вище воріт.

Перший момент «Шахтар» створив на 26-й хвилині. Ну, як момент: Педріньйо пробив сильно здалеку, але неточно.

На 32-й хвилині вже наш Траоре міг відзначитися, коли отримав передачу від Фернандо, але форварду донеччан не пощастило: його удар під поперечину парирував голкіпер.

Час, що залишився до перерви, «Шахтар» позначав «стурбованість» ситуацією. Наша команда заграла більш активно, більш змістовно, але, вибачте за тавтологію, не більше того. Удар Траоре під поперечину - це єдиний більш-менш значущий момент «гірників» в першій половині зустрічі. Тому цілком логічно, що зрівняти рахунок гостям не вдалося. Вернидуб може бути задоволений. Де Дзербі повинен бути розлючений.

Тренер «Шахтаря» в перерві поміняв Тете на Марлоса. Звична, в загальному, заміна для нинішнього наставника «гірників». Зазвичай вона спрацьовує. Ну, подивимося. І майже відразу ж Марлос міг зрівняти рахунок - після передачі Педріньйо - але знову на висоті голкіпер «Шерифа».

Трохи пізніше добре вистрілив здалеку Фернандо - трохи вище. Били Антоніо, Марлон, Додо - моментів у виконанні гостей в дебюті другого тайму вистачало. Не вистачало їм точності.

Гол назрівав. І він стався. Але в наші ворота. Знову відмінною фланговою передачею відзначився Крістіано. Цього разу на неї відгукнувся Янсане, який вийшов на заміну: без перешкод замкнув подачу головою. Що робили в тій ситуації Матвієнко і Марлон?

Де Дзербі випустив Мудрика і Патріка. Напевно, це означає, що італієць пішов ва-банк. Хоча візуально нічого не змінилося: «Шахтар» і далі атакував, володів м'ячем, але моменти створював «Шериф». Їхній Траоре міг оформити дубль, коли закручував м'яч у верхній кут, але трохи не пощастило. А з ударом Кастаньєди Пятов впорався.

А «Шахтар» у чужих воріт більше нічого і не створив. З такою грою навіть нічию не отримаєш. Та й не заслужили, якщо чесно, навіть на нічию. Цілковитий провал - це теж, якщо чесно.

Так, суперник у «Шахтаря» для старту групового етапу ЛЧ - краще і не придумаєш. Але «Шахтар» зіграв так, що гірше придумати складно. Де Дзербі, дорогий, це тобі не «Сассуоло», потрібно бути гнучкішими. А Вернидуб - красень. Юрію Миколайовичу, з перемогою.

Ліга чемпіонів. Група D. 1-й тур.

«Шериф» - «Шахтар» - 2:0

А.Траоре (16), Янсане (62)

Дуланто (42)

«Шериф»: Атанасіадіс, Крістіано, Дуланто, Арболеда, Фернандо Пейшоту, Аддо (Раделіч, 85), Коловос (Янсане, 55), С. Тілль, Кастаньєда (Ніколов, 85), А.Траоре, Яхшибоєв (Бруно, 67) .

«Шахтар»: Пятов, Додо, Матвієнко, Марлон, Ісмаїлі, Майкон, М.Антоніо (А.Патрік, 65), Тете (Марлос, 46), Педріньйо, Л.Траоре, Фернандо дос Сантос (Мудрик, 65).

Арбітр: Деніз Айтекін (Німеччина)

Стадіон «Шериф» (Тирасполь, Молдова)

ШЕРИФ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

 

Оцініть матеріал
(145)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 2
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 49
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Коментарі 659
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
KumachS
Заголовок повинен бути - "Вкусний" футбол від Шахтаря ...а якщо відверто, то все таки Шахтар українська команда, грає в нашому чемпіонаті ...і таке позорище показати проти самих молдаван ...іспанський сором...Вітаю Юру Вернидуба з шикарною перемогою ...надіюсь в нього сьогодні буде декілька тисяч таких привітань, браво Тренер
winner2012
Просто позорище, а не игра Шахтера!
vishu
се є позорище повне!
а от Вернидубу честь і шана! заслужив!
повністю тактично переграв фізрука італьяшку!
бо те, що він фізрук, уже всі вболівальники зрозуміли!
Женя Матийчук
заслуженная победа Шерифа. поздравляю Вернидуба с отличной работой!
конечно жаль что не обошли сегодня рашку в таблице коэф. но для того чтобы выиграть нужно в футбол играть , а не сопли жевать. Шахтер - сегодня позор.
No name
Позор который они заслужили
Alex86 1
«Шахтер может проиграть всем командам»: Де Дзерби. Итальянец человек слова, сказал - сделал, пока с молдаванами у которых состав в районе 1О млн евро супротив шахты под 2ОО. Бразильский состав с итальянским тренером и солидной по нашим меркам трансферной компанией в 4О млн выдал феерический результат, правда со знаком "-".
Funny___Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
SeM077
Ай да Вернедуб, ай да красавець тактично переграв. А Де Дзебі на власних помилках не вчиться. Запитання а навіщо було виходити в ЛЧ, щоб так позоритись?
sl1d3r1985
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vishu
коротко про гру Шахти: ну повне Сасуоло!
Lyolik
Вот как бывает. При Луческу были восточной Барселоной, но захотели прогресса. Теперь они восточная Сассуола.
Vladlen
Такой позорной игры я от Шахтера давно не видел, просто перекатывания мяча в средине поля без скорости. Даже страшно представить, что с ними сделают Интер с Реалом.
euro2012_za_2012euro
Звоните Ринату!!!!! Пусть купит Шериф!
Оптом дешевле.
No name
Восточноевропейское Сасусоло
wladimir_skidan
Пешкокатальщики херовы. Ни скорости, ни мысли в атаке, и как всегда в последнее время дырявая оборона
Поручик Ржевский
Не умеет Шахта против автобуса играть, и хоть ты тресни.
Какой сезон - одни и те же проблемы.
После ухода Луческу ни один тренер не поставил вменяемой игры.
Возня, спешка, тыры-пыры. И ужас с обороной.
Cityzen83
Ммм, кроты играют в стиле Динамо при Лесике... шикарный "вкусный" футбол
Mac_Gyver
Мужики!
hakkinen
Кто молодец?
Юрий Николаевич - молодец!
Дави пижонов!!!