Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 15 вересня 2021, 17:41
14670
104

Шериф - Шахтар. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Гарний суперник для старту в груповому раунді

| Оновлено 15 вересня 2021, 17:41
14670
104
Шериф - Шахтар. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ФК Шахтар Донецьк

15 вересня відбудеться матч першого раунду групового раунду Ліги чемпіонів, в якому зустрінуться молдовський «Шериф» і донецький «Шахтар». Зустріч пройде на стадіоні «Шериф» в Тирасполі, стартовий свисток німецького рефері Деніза Айтекіна прозвучить о 19:45 за Києвом.

«Шериф»


 
«Шериф» - найбільш сенсаційний учасник нинішнього групового раунду ЛЧ. Відразу ж хотілося б провести деякі паралелі. Минулого року аналогічний статус мав угорський «Ференцварош», який волею жереба дістався київському «Динамо». Найцікавіше в тому, що обидва клуби в групу вивели українські фахівці: Юрій Вернидуб і Сергій Ребров. Насправді, це величезне досягнення, враховуючи, неймовірно низьку затребуваність українських фахівців у Європі.
 
Що стосується самого клубу з Тирасполя, то всім холдингом «Шериф», куди крім ФК входять ще й мережа готелів, АЗС, супермаркетів і багато чого іншого, володіє придністровський олігарх Віктор Гушан. Футбольний клуб був створений у 1996 році і дуже швидко став найтитулованішим в Молдові. На рахунку команди 19 чемпіонських титулів, 10 Кубків і 7 Суперкубків Молдови.
 
У поточному євросезоні «Шериф» стартував ще в першому кваліфікаційному раунді ЛЧ, але зумів пройти всіх опонентів. Найбільш небезпечними були «Црвена Звезда» і загребське «Динамо», але чотири зустрічі з цими грізними колективами за мірками Шляху чемпіонів хлопці Вернидуба завершили із загальним рахунком 5:1, це серйозний показник. Більш того, на домашньому стадіоні всі матчі були виграні.

«Шахтар»


 
Суперники Шахтаря у відборі виявилися набагато серйознішими, були величезні шанси вирушити підкорювати групу Ліги Європи. Але в матчі-відповіді з «Монако» зійшлися всі зірки, позитивний результат дав Роберто де Дзербі деякий час для приведення колективу в повну бойову готовність. Судячи з інтерв'ю «гірників», футболістам дуже важко швидко адаптуватися до нового стилю, багатьом довелося перевчатися, на це потрібен час. Через наявність відбіркових матчів донецький клуб вже відпустив на три очки вперед київське «Динамо» в чемпіонаті, розриватися на два фронти виходить з величезними труднощами.
 
Після першого матчу з «Монако» донецький клуб втратив воротаря Анатолія Трубіна, також тривалий час відсутній нападник Жуніор Мораес. На їхніх позиціях непогано проявляють себе нестаріючий Андрій Пятов і новачок Лассіна Траоре, тому особливих переживань бути не повинно. А ось лівий фланг атаки перед цим матчем трохи провис. Євген Коноплянка вже навіть не потрапляє до заявки, Манор Соломон пропустить майбутній матч з релігійних міркувань, доведеться знову грати Фернандо або, можливо, навіть самому Дентіньо. У матчі з «Дніпром-1», який був рівня Ліги чемпіонів, 22-річний Фернандо забив красивий гол, виправдавши довіру тренерського штабу, тому вибір очевидний.
 
Що поки не вдалося Де Дзербі, так це налагодити якісну гру в обороні команди. Навряд чи це якісно зможе використовувати вже «Шериф», але з більш сильними командами буде важко.

Протистояння


 
«Шериф» - дебютант групового раунду Ліги чемпіонів, а це значить, що гравці цієї команди в середу будуть нервувати і помилятися. Так буває з усіма, цей етап потрібно пережити. З огляду на перевагу футболістів «Шахтаря» в класі, господарям буде неймовірно важко зачепитися за очки в цьому матчі. Команда Вернидуба має швидких гравців, зловити на контратаці суперника вони можуть, але непрограш стане для них величезним досягненням. До речі, у букмекерів український клуб хоча і фаворит, але шансів господарям залишають не так мало. Що ж, подивимося, з чого зроблений багаторазовий чемпіон Молдови.

Орієнтовні склади:


«Шериф»: Атанасіадіс, Фернандо, Арболеда, Дуланто, Крістіано, Аддо, Тілль, Траоре, Коловос, Кастаньєда, Янсане

«Шахтар:» Пятов, Додо, Вітао, Марлон, Матвієнко, Майкон, Алан Патрік, Тете, Педріньйо, Фернандо, Траоре

15 вересня, середа

«Шериф» — «Шахтар»
Тирасполь. Стадіон «Шериф». 19:45
Пряма трансляція на відеосервісі MEGOGO
Арбітр: Деніз Айтекін (Німеччина)
ШЕРИФ — ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:2

Опитування

Голосів 107
Спрогнозуйте результат матчу Ліги чемпіонів між командами Шериф і Шахтар, який відбудеться 15 вересня в Тирасполі.

Велика перемога Шерифа

7 голосів 6.54 %

Мінімальна перемога Шерифа

21 голос 19.63 %

Нічия

15 голосів 14.02 %

Мінімальна перемога Шахтаря

44 голоса 41.12 %

Велика перемога Шахтаря

20 голосів 18.69 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 104
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ingvar8888
Тут потрібна перемога і тільки перемога!
ШАХТАР Донецьк!
🇺🇦🇺🇦 ⚽⚽ 🇺🇦🇺🇦
💙💛 ⚽⚽ 💙💛
🇺🇦🇺🇦 ⚽⚽ 🇺🇦🇺🇦
Слабый чемпионат, надо уезжать за границ
Думаю сегодня обойдем рашку по кофам
xvalenok02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
yuriy_kent
Очень важная игра для нас. Ох не стоит недооценивать молдован. Они такой прием сделали Динамо Загреб, что явно дома они как Янг Бойс. Вперед Шахтер!
Володимир Ляшенко
Виходячи з класу команд, абсолютно згоден з прогнозом редакції.
Але!!! Шериф може бути небезпечним навіть не в плані того, що їх тренує наш Вернидуб (який не дуже-то і "преуспел" зі своєю Зорею в іграх з ШД - під час його роботи гірники незмінно ставали чемпіонами України). Гравці Шерифа можуть піднести нам сюрприз чисто на драйві, стартовому ентузіазмі та самовіддачі (перша гра в ЛЧ для них це космос і щось неймовірне). А також у них буде "запредельне" бажання себе продати в грошовитіші команди Європи (як у Динамо Загреб в сезоні 2019-2020).
Тому Шахтарю треба бути готовим до дуже "нахабної" гри тираспольців.
potemkin78
за атаку Шахтёра (ну токо в матче с Шермфом) как то спокойно, но вот за защиту да же в игре с Шерифом шо то мандражно
Primovocatus
Ровно 45 лет назад Шахтёр дебютировал в кубках УЕФА!
"Шахтер" (Донецк) – "Динамо" (Берлин, ГДР) – 3:0 (1:0).
15.09.1976. Донецк. Центральный стадион "Шахтер". 26 000 зрителей.
Голы: Роговский (3), Соколовский (75), Старухин (80).
Геннадий Денисенко
Шахта победит,я думаю что минимально
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
onco-clown
Мегого мало того, что загробастали все трансляции ЛЧ, так еще и обзоры на их ютуб-канале не очень хорошо смонтированы + реклама в каждом видео + в течение видео выскакивает про подпишитесь, поставьте колокольчик...тьфу!
Хуакин Гусман Лоэра
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
New Zealander
Успіхів вам наші герої. Сьогодні будемо палковито підтримувати Шахтар. Прохання щоби матч видався невалідольним. Потрібна впевнена перемога.
Fender
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
У Шерифа тоже есть Траоре,но нет ни одного молдованина, котировки буков стрёмные, но этому футбольному карлику Шахтёр просто обязан забить не меньше трёх мячей
Lyolik
Кстати, молдаване не сбежали со своего стадиона, в отличии от кротов.
BaZia
Ще й Фернандо за компанію))
BaZia
Траоре що там вирішив на два фронти повоювати?
New Zealander
Виграли на виїзді від Монако, тож потрібно вигравати на виїзді і від Шерифа. Педріньйо ти знаєш що треба зробити, нам не треба лишній раз нагадувати.
Хуакин Гусман Лоэра
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил