Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 23 жовтня 2020, 13:10
34111
68

Обіграли самі себе. Зоря зазнала великої поразки від Лестера

Кричущі помилки оборони дозволили «лисицям» забити три м'ячі в ворота команди Скрипника

| Оновлено 23 жовтня 2020, 13:10
34111
68
Обіграли самі себе. Зоря зазнала великої поразки від Лестера

Перший матч Віктора Скрипника в якості головного тренера в основній сітці єврокубків видався не те щоб провальним. Але вдалим виїзд до «Лестеру» не назвеш: «Зоря» зазнала розгромної поразки. І хоча нічого критичного ще не відбулося (все ж англійська команда - явний фаворит групи G, де також виступають «Брага» і АЕК), наставнику є над чим працювати. Оборона команди фактично сама привезла всі три м'ячі в свої ворота. А напад відзначилося двома ударами в площину за 90 хвилин...

Але ж «лисиці» почали поєдинок дуже скуто. Можливо, далися взнаки порожні трибуни «Кінг Пауер». Можливо - бойовий настрій суперника. Першу половину тайму «Зоря» провела впевнено, не дозволивши господарям розгулятися. Підопічні Віктора Скрипника ні в чому не поступалися «Лестеру» і зобов'язані були відкривати рахунок. На жаль - Кабаєв, що замикав простріл Луньова, вирішив пробити Шмейхелю між ніг, але той зумів відбити удар. І цей «дзвіночок» розбудив команду Брендана Роджерса.

«Лисиці» включили швидкість і незабаром забили перший гол. Хомченовський забарився на фланзі, господарі його «обікрали» і організували контратаку. Удар Барнса прийшовся в стійку, але м'яч відскочив в центр воротарського. Спритнішим за всіх виявився Іхеаначо, який відпасував на вільного Медісона. А тому не склало труднощів послати м'яч у порожні ворота - 1:0! До слова, для Джеймса гол став другим в трьох останніх поєдинках у всіх турнірах - стільки ж він забив за попередні 25 матчів!

Після цього «Лестер» поатакував ще трохи - і знову віддав ініціативу супернику. Треба сказати, що шанси зрівняти рахунок до перерви у луганської команди були. Але протягом хвилини Іванисеня, перекидаючи голкіпера, який вийшов з воріт, не влучив у отвір, а потім Луньову не вистачило пари сантиметрів, щоб замкнути подачу Хомченовського. І відразу ж знову спрацювало відоме футбольне правило! Іхеаначо пасом п'ятою залишив поза справами відразу п'ятьох захисників української команди, Барнс легко просочився крізь них і з лінії воротарського невимушено перекинув Шевченка - 2:0. До речі, Келечі став першим нігерійцем, який віддав дві результативні передачі в матчі Ліги Європи!

Другий тайм почався з атак «лисиць». Однак оборона «Зорі» працювала на повну і незабаром здалося, що ситуація почала змінюватися. Гості навіть почали атакувати. Але удар Кочергіна не став надто складним для Шмайхеля. Скрипник провів подвійну заміну, випустивши Гладкого і Перовича, але тут же відбувся черговий нокаутуючий удар від «Лестера». І знову не обійшлося без помилки: Іванисеня надумав віддати поперечний пас через штрафний і подарував м'яч Іхеаначо. Той опинився один перед воротарем і до двох асистів додав ще й гол - 3:0.

Брендан Роджерс зрозумів, що справу зроблено, і поступово прибрав лідерів з поля. Але «Зорі» і це мало допомогло - особливих шансів забити хоча б гол престижу у гостей не було. Як тут не згадати, що в попередніх 6-ти гостьових матчах групового етапу Ліги Європи луганчани забили тільки один гол. Тепер ця статистика ще погіршилася: 1 гол в семи виїзних поєдинках...

3:0 - такою вийшла перша в історії «Лестера» перемога в Лізі Європи / Кубку УЄФА. Так-так, «лисиці» добилися історичної «вікторії». У чотирьох попередніх зустрічах в цих турнірах вони тричі програли і один раз зіграли внічию. Наступну гру в ЛЄ «лисиці» проведуть в гостях проти афінського АЕКа рівно через тиждень. «Зоря» у другому турі приймає португальську «Брагу».

Ліга Європи. Група G. 1-й тур.

«Лестер Сіті» - «Зоря» – 3:0


 Джеймс Медісон (29), Харві Барнс (45), Келечі Іхеаначо (66).

 Юрі Тілеманс (12) - Владислав Кабаєв (26), Віталій Вернидуб (77).

«Лестер Сіті»: Каспер Шмейхель - Крістіан Фукс, Тімоті Кастаньо (Джеймс Джастін, 82), Веслі Фофана, Джонні Еванс (Вес Морган, 82) - Джеймс Медісон (Дженгиз Ундер, 65), Юрі Тілеманс (Хамза Чодурі, 71), Денніс Прат, Харві Барнс, Нампаліс Менді - Келечі Іхеаначо (Айосе Перес, 71). 

«Зоря»: Микита Шевченко - Віталій Вернидуб, Денис Фаворов (Агрон Руфат, 76), Дмитро Іванисеня - Владлен Юрченко, Владислав Кочергін (Сергій Гринь, 85), Єгор Назарин, Дмитро Хомченовський (Андрій Циганик, 76), Ловро Цвек - Владислав Кабаєв (Михайло Перович, 65), Максим Луньов (Олександр Гладкий, 65). 

Стадіон: «Кінг Пауер» (Лестер, Англія).

Арбітр: Стефані Фраппар (Франція).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Клим Лавренюк
Оцініть матеріал
(79)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна – наймолодша збірна серед учасників Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 22:12 4
Україна – наймолодша збірна серед учасників Євро-2024

У команди Сергія Реброва великий потенціал

Стало відомо, коли Реал ухвалить рішення щодо майбутнього Луніна
Футбол | 28 березня 2024, 23:40 0
Стало відомо, коли Реал ухвалить рішення щодо майбутнього Луніна

Marca опублікувала невелику статтю, яку присвятила Андрію та його успіхам

Коментарі 68
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
didin87
Тут было много вопросов, почему при тотальном дефиците футболистов, Шева на Германию и Испанию не вызывает "крепких" футболеров Зори и Десны. Европа быстро отвечает на вопрос - кто из ху)))
Hemingway
У Зорі сьогодні було мало шансів, все таки грає клуб вартість футболістів якого складає 469млн проти клубу з вартістю футболістів 17млн.
Але програти через такі дитячі помилки якось не підходить команді яка ледь не стала срібним призером чемпіонату України.
Скрипник перед матчем сказав що ЛЄ це хороший ринок на якому можна себе добре продати, але з такою грою ніхто такий товар не захоче купити.
Alehandro
Дворовой футбол. Столько не логичных, авантюрных решений и, как результат, куча детских ошибок в такой футбол в Европе играть нельзя.
winner2012
На сколько вчера неожиданно порадовал Шахтёр, на столько разочаровала сегодня игра Зори! Ну почему в чемпионате добывают ничьи с Динамо и Шахтером, а в еврокубках сыпятся уже не первый год? Зари хватило на 30 мин! Все! Сколько детских ошибок, сколько перепасовок между и к защитникам, сколько пасов в борьбу ненужных, сколько каждый игрок держит мяч по 3-4 касания и всех успевают накрывать, сколько пасов на воротника, который в итоге выносить в борьбу? Вот зачем всё это? Вообще разочарован игрой! Никакой мысли в атаке! За второй тайм весь проигривая - один дальний удар в створ! Всё! Замены вообще не поменяли ничего в игре. Нет у нас третьей команды... они только в чемпионате могут что-то показать, а сейчас хуже той Зари что 2-3 года назад.
turist86
Слабенька гра. Один нормальний момент за весь матч. Не знаю, чи є в Зорі кандидати в збірну України
Вадим Трикоз
Заголовок в тему. Реально придумали сами себе голы. Видно было что вышли на поле с дрожащими коленками, боялись ножку лишний раз вставить. В защите Иванисеня каши наварил, Шевченко тоже не уверенно во всех голах действовал. В атаке тоже зрелище так себе, если быстрая контратака не удавалась, то в позиционной только середину поля переходили не знали что делать и обратно пасы назад пока защита не совершит очередной ляп. Чуда не произошло, хотя забей Кабаев при счете 0:0 могло бы и быть, но в целом за игру жирный "трояк", что-то пытались, но не получилось. Надеюсь с Брагой и АЕКом не "перегорят" до игры и что-то да покажут "мужыки" !! Не падать духом!
Ilya
Как я и писал до матча. 3-0 или 3-1.
Играли на самом деле моментами неплохо, просто слабее индивидуально и наверно мандраж присутствовал.
Sunrise
К Скрипнику вопросов особо нет. Тактически играли грамотно. Движение нормальное, зоны находили. Но мастерство на уровень ниже хозяев. В атаке неправильные решения чередовались с ужасным браком. А в обороне "молодцы" - не дали Лестеру забить с осмысленных атак, сами себе привезли три штуки. Счёт - сути игры, как по мне, полностью не отражает. Но разницу в классе игроков подчёркивает.
В матчах когда ты явный андердог надо выжимать максимум с моментов и не привозить ерунду в обороне. В первом тайме всё сделали с точностью наоборот.
ВВВ
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
K_Sarioglo@i.ua
Да поставьте вы в игнор этого дурачка Макса Жестких, ну неадекватов во всех странах хватает, зачем вестись на них?
K_Sarioglo@i.ua
Обидно. Много детских ошибок. Увы, кроме Шахтера и Динамо, у Украины сейчас нормальных еврокубковых бойцов нет. Кто-то может "выстрелить" в каком-то сезоне разово, но не более, а серьезная "поддержка" временно умерла с "падением" Днепра и Металлиста.
Al Zolo
увы-группа нам досталась очень трудная-голодный до европобед Лестер и сильная Брага..... следущий матч четко решит судьбу Зори
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Michel
Жаль.... Зорька симпатичная команда с хорошей игрой. Ошибки? Вон даже Марлос привез гол Шахтеру.... Уверен, Заря выйдет из группы.
Igor Krasnenko
Спорт юа, прозрей уже наконец то
А то ваш прогноз 1:1 на голову не налазит
Вы приравняли Лестер с зарёй ????????
Konstantin Osipenko
Заря сегодня была слишком медленная во всем, в передачах, обыграшах, работе с мячом. Причем, не уставшая, а именно медленная. 15-20 таких моментов было, что отдай пас раньше и будет остро, но не отдавали, зато когда быстро решали, то тут и моменты появлялись.
Ну, собсвенно, никто и не ждал победы над Лестером в Англии, но с Брагой и АЕКом надо рвать!
Д. Быков
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DKTheBest2
Якось Зоря сьогодні грала безглуздо.
vishu
Плять, як можна бути такими дибілами, як цей максік, форевка, тимофеючка та ще деякі персони тут? Чесно, не можу цих тварин навіть людьми назвати, язик не повертається.
Адміни цього сайту, мабуть, мають такий же рівень розвитку, раз не банять цих ідіотів. Вони заслуговують постійного/перманентного бану.